تار عنکبوت۲ برای مدلینگ و پیروان کیم کارداشیان
شرق در شماره امروز از پرونده عنکبوت2 سخن گفته و در کنار گزارشی از حواشی دیدار فائزه هاشمی با همبند سابق خود، به معرفی کتاب «وضعیت استثنایی» پرداخته است.
روزنامه شرق در صفحه 2 سخنان «مصطفی علیزاده»، سخنگوی مرکز بررسی جرائم سازمانیافته سایبری سپاه در برنامه گفتگوی ویژه خبری را منعکس ساخته و به روایت پرونده عنکبوت ۲ و جزئیاتی از جرائم شبکههای اجتماعی و مدلینگ در اینستاگرام پرداخته است.
او که معتقد است بومی شدن مدلینگ توسط کیم کارداشیان انجام شده، این مقوله را طرحی با هدفگذاری خارجی توصیف کرده و به بیان مسایل اساسی پیش رو در فضای واقعی و مجازی پرداخته است.
این گزارش در ادامه به مرور این پرونده پرداخته و از شناسایی و برخورد با ۱۷۰ نفر از مدیران و ادارهکنندگان صفحات مجازی شامل ۵۸ مدل، ۵۱ مدیر مزون و طراح لباس، ۵۹ عکاس و آرایشگر و دو مؤسسه فعال در عرصه مد خبر داده است.
فائزه هاشمی: کسانی که به خاطر این دیدار حمله میکنند، دغدغه دین ندارند
شرق در صفحه 3 به حاشیه های دیدار فائزه هاشمی با زندانی بهایی پرداخته و از قول او آورده است: «هیچ کار خلافی نکرده، پشیمان نیستم و کسانی که به این دلیل حمله میکنند دغدغه دین ندارند».
او با تاکید بر اینکه موضعش نسبت به بهائیها، حقوقبشری است، افزوده است: «فکر نمیکنم فرقی برای بهائیان بکند این قضایا و شاید اصلا بدشان هم نیاید که اینقدر مطرح باشند.. اینکه ما بهعنوان دین اینگونه تبعیض قائل شویم، درست نیست».
شرق در ادامه با مرور واکنش ها به این دیدار، از امضای طومار اعتراضی در بازار تهران خبر داده و با انعکاس سخنان اعتراضی آیتالله مکارمشیرازی در جلسه درس خارجفقه، از ابراز تأسف رئیس قوه قضائیه در این باره نوشته و از قول او آورده است: «در کشوری که منتسب به امامزمان(عج) است، دفاع از بهائیت هیچ معنایی ندارد؛ بهائیت مجعول و ساختهشده دست اجانب و استعمارگران است».
سردار محمدرضا نقدی، رئیس سازمان بسیج مستضعفین و جواد کریمیقدوسی، محمد سلیمانی، سیدامیر قاضیزادههاشمی و حجتالاسلام سیدعلی طاهری از نمایندگان مجلس نیز در این باره موضع گیری داشته اند.
وضعیت استثنایی؛ گفتوگویی انتقادی با کارل اشمیت
این روزنامه در صفحه 12 گزارشی از جلسه رونمایی و نقد و بررسی کتاب «وضعیت استثنایی» اثر جورجو آگامبن را منتشر ساخته و به گزارش سخنان پویا ایمانی، افشین جهاندیده (ویراستار کتاب) و نیکو سرخوش در کتابفروشی اکتبر مهرشهر کرج پرداخته است.
بالقوگی بهمنزله تجربه بنیادین بشر
پویا ایمانی در سخنان خود، هایدگر و بنیامین را از تاثیرگذاران عمده بر فکر و روش کار فکری آگامبن دانسته و یکی از ویژگیهای فکر او را درهمتنیدگی و فاقد نظام خطی منسجم دستگاهمند برشمرده است.
ستایش آگامبن از ناتمامی کار یا کار ناتمام، چه در هنر و چه در فلسفه، چیزی نیست جز ستایش از تجربه توانش یا بالقوگی بهمنزله تجربه بنیادین بشر و امکانی برای تغییر وضعیت صلب موجود از طریق احاله فعل به قوه.
او بایادآوری اینکه مجموعه هومو ساکر یکی از مهمترین نظریات فلسفه سیاسی معاصر اروپاست، کتاب «وضعیت استثنایی» را در اصل، گفتوگویی انتقادی با کارل اشمیت و مشخصا با دو نظریه وضعیت استثنایی و حاکمیت کارل اشمیت توصیف کرده است.
مواجهه دو فیلسوف
نیکو سرخوش نیز در سخنانی، هدفش را گشودن زاویهای دیگر و مواجهه دو دستگاه متفاوت فلسفی دانسته و به مرور مفهوم زیستسیاست نزد فوکو پرداخته است.
آیا لغو کنسرت ها فرجام دولت در برابر دلواپسان عرصه فرهنگ و هنر است؟/ دلیل ورود دادستان نیشابور به ماجرای کنسرت ها چیست؟
روزنامه شرق در صفحه 14 از لغو دو کنسرت در نیشابور گفته اما در عین حال از قول وزیر ارشاد آورده است: «وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای اجرای کنسرتهای موسیقی در خراسانرضوی مجوز میدهد و حمایت هم میکند، به همین خاطر از استانداران و فرمانداران تقاضا داریم حمایت کنند تا این کار به نحو مطلوب انجام شود».
این روزنامه با روایت آنچه در نیشابور گذشته، نوشته است: «در ماجرای کنسرت «کلهر» و «ناظری» در نیشابور از قرار معلوم شورای تأمین برپایی این دو کنسرت را تأیید کرده و با برپایی کنسرت دو خواننده دیگر موافقت نکرده است؛ بنابراین کنسرت کلهر و ناظری تمام مجوزها و اجازهها برای برپایی را داشتهاند. حال باید پرسید دلیل ورود دادستان نیشابور به این ماجرا چه بوده؟»
این روزنامه همچنین یادداشت حسین هاشمپور زیر عنوان «بضاعت وزیر یا بضاعت آقای جنتی؟» را حول موضوع لغو دو کنسرت ارائه کرده و پرسیده که آیا این را باید فرجام دولت در برابر دلواپسان عرصه فرهنگ و هنر تلقی کرد؟
هاشمپور ضعف و دستکم درماندگی دولت در برابر دلواپسان را با دو فرضیه بینامتنی سنجیده است؛ اول، دولت توان مقابله با دلواپسان را ندارد و دوم، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تنها مانده و دولت قصدی برای کمک به توسعه فضای فرهنگی هنری ندارد و اولویتهایش امور دیگری است؛ راستش هریک از این فرضیات درست از آب درآید، تلخ و دردآور است.»
او نفوذ را به معنی انسداد پیشروی فرهنگ خودی دانسته و نوشته است: «وقتی کلهر نتواند برای مردم کمانچه بنوازد، بهیقین دیگرانی سازهای دیگرتر خواهند نواخت؛ بنابراین دلواپسان پیش از همه در چاهی که میکنند، فرو خواهند رفت؛»
دیگر عناوین برگزیده «شرق» امروز:
کریمیقدوسی، نماینده مجلس: زمانی از مردان آقای هاشمی شنیدم که میگفتند در سال ۸۴ استحاله کامل انقلاب به وقوع میپیوندد و آنها خود را برای آن روز آماده میکردند که عملا نظام امامت را به سلطنت و امپراتوری هاشمی و فرزندانش تبدیل کنند.
قبیله «قذافالدم» وابسته به «معمر قذافی»، دیکتاتور لیبی، به همراه چند قبیله بزرگ دیگر ازجمله «اولاد سلیمان» و «ورفله» با گروه تروریستی «داعش» اعلام بیعت کردهاند.
«راشد الغنوشی»، رهبر حزب النهضه تونس، میگوید لحظه جدایی او از جماعت «اخوانالمسلمین» فرارسیده است./ تروریسم اسلامیای که از پاکستان یا موریتانی یا عربستان میآید، در تونس دنبال چیست؟ آیا جز اینکه کشور ما را میخواهند ویران کنند و ساکنانش را به قتل برسانند؟
شرق در شماره امروز از پرونده عنکبوت2 سخن گفته و در کنار گزارشی از حواشی دیدار فائزه هاشمی با همبند سابق خود، به معرفی کتاب «وضعیت استثنایی» پرداخته است.مرور مطبوعات/ سهشنبه 28 اردیبهشت / روزنامه شرق