القاعده ترسناکتر از داعش است
شرق در شماره امروز با یاد از سالروز آزادسازی خرمشهر، به بیان نکاتی کلیدی برای منتظران ظهور پرداخته و با ترسناک خواندن القاعده در مقایسه با داعش، نظر ولایتی درباره ترویج زبان انگلیسی در کشور را منعکس ساخته است.
علی ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سرمقاله امروز شرق با عنوان «اخلاق سوم خرداد»، فتح خرمشهر را از جمله رخدادهایی دانسته که عظمت آن بر تارک تاریخ این سرزمین باقی مانده و یادش، اشک به چشم میدواند.
او که «اخلاق سوم خرداد» را عامل «ممکن کننده فتح خرمشهر» و «لازمه ای برای تکرار حماسه هایی آنچنین» توصیف نموده، آن را تصویر واحدی از «ملت، شرف و دین» دانسته که در مقابل اصول غیراخلاقی همچون «تاراج حیثیت دیگران» و «فتح کرسیهای قدرت» قرار دارد.
او با تصریح بر اینکه «برای یک فتح بزرگ، به دریادریا اخلاق سوم خرداد نیازمندیم» افزوده است: «اگر قرار است بزرگیهایی خلق شوند که همگان با هر سلیقه، نگاه و گرایشی، به آن افتخار و با عظمت از آنها یاد کنند، به تعداد کافی آدمهایی از جنس انسانهای سوم خرداد نیاز داریم؛ آدمیانی که ایثار میکنند، غم مردم، خواب در چشم ترشان میشکند، آرمانطلب، غمخوار و بلندنگر هستند و خود را ذرهای از یک تاریخ میبینند.»
سه نکته کلیدی در بررسی تکلیف منتظران حقیقی منجی غایب
شرق در صفحه 1 یادداشت «سلوک رهروان آگاه امام منتظَر» به قلم محمدجواد لسانی، مدرس دانشگاه را به چاپ رسانده و با اشاره به اینکه سرآمدن حکومتهای جور و ستم در سراسر گیتی، از دیرباز دغدغه مکتبها و گرایشهای گوناگون در شرق و غرب عالم بوده؛ این موضوع را هدف مشترک همه مذاهب در مسیری روشن و رهاییبخش دانسته است.
نگارنده سپس با برشمردن سه نکته کلیدی، به بررسی تکلیف منتظران حقیقی منجی غایب پرداخته است. او نکته نخست را پرهیز از محلی و بومی قلمداد کردن منجی دانسته و آورده است: «شاید نامش در آیینهای زمینی و آسمانی متعدد باشد، اما چهره و اراده برحق او برای ساکنان سراسر زمین آشنا و محبوب است.»
او در بیان نکته دوم، بر ضرورت متعلق دانستن همه بودنها و شدنها در عالم هستی به اذن باکفایت حضرت حقتعالی تاکید کرده و آورده است: «قطعا انسانی که میخواهد ولیّ زمان خویش را پیروی کند لازم است تمام افکارش مخلصانه و توحیدی باشد تا کار او مورد رضایت ولیّ زمان قرار گیرد. مسلما آن حضرت از یارانی استقبال خواهد کرد که خداوند را بالاترین قدرت گیتی قلمداد کنند و منجی عالم را در حقیقت بهجای پادشاهی دنیا، فرمانبر محض خداوند در این حرکت مبارک محسوب کنند.»
و نکته سوم و پایانی، تاکید بر ضرورت گام برداشتن شیعیان ائمه در جاده اعتدال و رعایت حدود آن بزرگان است، تا خدایناکرده در کسوت ستایش غلوآمیزشان مورد لعن امامان قرار نگیریم.
القاعده ترسناکتر از داعش است
این روزنامه در صفحه 12 و در یادداشتی به قلم «اردشیر زارعیقنواتی»، القاعده را ترسناکتر از داعش توصیف کرده و معتقد است تروریسم جهادی سربرآورده از تفکر بنیادگرایی دینی و رقابتهای ژئوپلیتیک دهه ۷۰ میلادی در افغانستان، از چارچوب مشخص با ریتمی متفاوت پیروی میکند.
او با تاکید بر اشتراک ماهیتی گروههای تروریستی در عین تنوع «برند» و تفاوت در اهداف تاکتیکی تا پیش از اشغال عراق، آن زمان را زمان تولد گروههای جدید و مستقل از القاعده دانسته و از تقابل جدید بین فرق مختلف در جنگهای داخلی عراق به عنوان سرمنشا ورود آنها به فاز جدیدی از درک و سازمانیابی تروریسم بنیادگرای اسلامی یاد کرده است.
نگارنده همچنین خیزشهای عربی موسوم به «بهار عربی» را بهترین فرصت برای تروریسم جهت آغاز بازی خونبار در زمین و بستر مساعد جدید توصیف کرده و با اشاره به وقوع فاجعه ای در اندازه یک جنگ جهانی کوچک در سوریه و تمرکز در حمله به داعش، از آن به عنوان یک انحراف و تاکتیک اشتباه و فرصتی برای فراخوان جدید القاعده در دعوت از جنگجویان در کنار «تجارب عملیاتی»، «انسجام تئوریک» و «درهمتنیدگی آن با گروههای مورد حمایت غرب و محور عربی- ترکی» دانسته است.
ولایتی: متفکران ما به خاطر سابقه استعماری انگلیس، تمایلی به ترویج زبان آن نداشته اند
شرق در صفحه 17 گزارشی از برگزاری هشتمین دوره سمینارها و کارگاههای دانشافزایی و هماندیشی مجموعه مدارس سلام به چاپ رسانده و از قول علیاکبر ولایتی، رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک، نظام آموزشوپرورش را نیازمند بومیسازی دانسته و نوشته است: «هنوز درگیر فرنگیمآبی بهارثرسیده از گذشته هستیم.»
او با تاکید بر اینکه «دویدن در پی غرب ما را به جایی نمیرساند» به سخنان اخیر رهبر انقلاب درخصوص آموزش زبان انگلیسی اشاره کرده و گفته است: «این امر همیشه مورد توجه فرهیختگان ایرانی بوده و ازهمینرو است که میرزاتقیخان امیرکبیر برای تأسیس دارالفنون باوجود نفوذ روس و انگلیس، بهسراغ مدرسان اتریشی و زبان فرانسه میرود؛ چراکه فرانسه در ایران سابقه استعماری ندارد؛ و متفکران ما این دغدغه را نسبت به زبان انگلیسی یا روسی داشتند.»
دیگر عناوین برگزیده «شرق» امروز:
سردار حسن کرمی، فرمانده یگانهای ویژه ناجا: از زنان مأمور در یگان ویژه در مواردی مانند عملیات اربعین استفاده می شود. همچنین در مواقعی که موضوع خاصی پیش بیاید، ما از واحد زنان در حوزههای مختلفی همچون مسائل فرهنگی، عملیات روانی و… استفاده خواهیم کرد.
امیر «عبدالحسین مفید» افسر وقت اطلاعات قرارگاه کربلا از روزهای دفاع، سقوط و آزادسازی خرمشهر میگوید؛ پس از آنکه صدام متوجه برنامه ریزی ما برای اجرای عملیات فتحالمبین در روز اول فروردین سال ۶۱ شد، لازم به کسب دستور از خود امام شدیم…. آقای رضایی نزد امام رسید و امام فرمودند: «تصمیمگیری با شماست» و حتی درخواست جناب رضایی برای استخارهگرفتن را نپذیرفتند و آقای رضایی شبانه به دزفول بازگشتند و استخاره گرفتند. آقای محمدزاده، عضو وقت سپاه، قرآن را باز کردند تا استخاره بگیرند. همان زمان آیه فتح آمد و همه خوشحال شدیم و عملیات را انجام دادیم و موفق شدیم.
پس از سالها نوای کمانچه کلهر در تالار وحدت پیچید./ پس از تمام جنجالها و اتفاقات اخیر در روند برگزاری کنسرتها و از جمله لغو کنسرت کیهان کلهر در نیشابور با وجود اخذ تمام مجوزها و مراحل قانونی، سرانجام او و گروهش توانستند در تالار وحدت روی صحنه بروند که با استقبال کمنظیری مواجه شدند.
شرق در شماره امروز با یاد از سالروز آزادسازی خرمشهر، به بیان نکاتی کلیدی برای منتظران ظهور پرداخته و با ترسناک خواندن القاعده در مقایسه با داعش، نظر ولایتی درباره ترویج زبان انگلیسی در کشور را منعکس ساخته است.مرور مطبوعات/ دوشنبه 3 خـرداد / روزنامه شرق