آیت‌الله جوادی‌آملی: آسیب دیدن اعتقادات مردم از ناحیه اقتصاد، عذابی الیم برای همه ماست

اعتماد در این شماره از دغدغه برخی علما درباره نظام بانکی نوشته و در کنار گزارشی از ­همایش «کنکاش‌های نظری و مفهومی درباره جامعه ایران»، سخنان حاتمی کیا و درویش درباره حضرت امام خمینی(ره) را منتشر ساخته است.

آیت‌الله جوادی‌آملی: آسیب دیدن اعتقادات مردم از ناحیه اقتصاد، عذابی الیم برای همه ماست
روزنامه اعتماد در صفحه 2 گزارشی از دیدار الیاس حضرتی، نماینده منتخب مردم  با پنج تن از مراجع تقلید قم، حضرات آیات عظام موسوی‌اردبیلی، شبیری زنجانی، جوادی‌آملی،  بیات زنجانی و دوزدوزانی را منتشر ساخته است.
 
او در دیدار با آیت‌الله جوادی‌آملی با اشاره به دغدغه‌های ایشان در مورد نظام بانکی تاکید کرد: «یکی از مشکلات مطرح که بر سر راه تولید کشور قرار دارد و موجب به وجود آمدن مشکلات اقتصادی فراوان شده است، همین سیستم بانکی است. قطعا در مجلس دهم به حل معضل نظام بانکی خواهیم پرداخت.»
 
آیت‌الله جوادی‌آملی نیز در این دیدار با تاکید بر اهمیت مساله اقتصاد، حل مشکلات اقتصاد کشور با سفارش و نصیحت را غیرممکن دانسته و افزوده است: «اگر به خاطر ضعف اقتصادی، اعتقاد مردم آسیب ببیند، آن عذاب الیم برای همه ماست و حتی در مقابل نسل‌های آینده نیز که ممکن است از این قضیه آسیب اعتقادی ببینند، ما مسوولیم.»
 
 
 
همایشی برای کنکاش‌ نظری درباره جامعه ایران
 اعتماد در صفحه 7 بخش اول گزارش «عاطفه شمس» از سومین همایش «کنکاش‌های نظری و مفهومی درباره جامعه ایران» و سخنرانی قانعی‌راد، آزاد ارمکی، خانیکی و شریف‌زادگان را زیر عنوان «جامعه‌شناسان علیه جامعه‌شناسی» منتشر ساخته است. 
 
در جست‌وجوی جامعه‌شناسی ملی
محمدامین قانعی‌راد، رییس انجمن جامعه‌شناسی بر این باور است که تا زمان حل معضل ترجمه در کشورحل، تدریس متون اصلی نظری جامعه‌شناسی به زبان انگلیسی ضروری است. او که جامعه‌شناسی در حوزه پژوهش دانشگاهی را نیز دچار خلأ دانسته، از لزوم توانایی استادان و دانشجویان در تبدیل مسائل و مشکلات روزمره به مسائل و مشکلات نظری سخن گفته است.
 

تعیین تکلیف غیرجامعه‌شناسان برای جامعه‌شناسی
محمدتقی آزادارمکی، جامعه‌شناس نیز در بخشی از سخنان خود به ظرفیت عظیم جامعه شناسی در تربیت کنشگران و بعضی شخصیت ها در نظام سیاسی کشور اشاره کرده و از نشستن فیلسوفان بر جای جامعه‌شناس انتقاد نموده است.

او که مشکل جامعه‌شناسی را بیشتر سازمانی دانسته تا معرفتی،  فلسفه و روانشناسی را در ایران عقب‌تر از جامعه‌شناسی توصیف کرده و گفته است: «مشکلات جامعه‌شناسی اول این است که متاسفانه این علم به همه‌چیز می‌پردازد، هر چه از ما می‌پرسند بلافاصله جواب می‌دهیم. چه کسی گفته است که جامعه این همه مشکل دارد؟ کسانی هستند که در متن جامعه‌شناسی، جامعه‌شناس هستند و در بیرون، معاند آن بوده و می‌گویند که جامعه‌شناسی را قبول ندارند.»
 
در ادامه این همایش محمدحسین شریف‌زادگان، استاد دانشگاه و وزیر رفاه دولت اصلاحات و هادی خانیکی، استاد دانشگاه علامه طباطبایی نیز به سخنرانی پرداختند.

 
آغاز ریاست دوساله آیت الله جنتی در خبرگان
این روزنامه در صفحه 10 از انتخاب آیت الله جنتی به عنوان رئیس دوره پنجم مجلس خبرگان رهبری نوشته و در اشاره به زندگی وی آورده است: «آیت‌الله احمد جنتی، در نود سالگی و با اکثریت آرای خبرگان منتخب ملت، بر صندلی دیگری تکیه زد تا علاوه بر دبیری شورای نگهبان، عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام و شورای عالی انقلاب فرهنگی، امامت جمعه تهران، ریاست شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی، بنیاد بین‌المللی الغدیر و ستاد احیای امر به معروف، ریاست یکی از مهم‌ترین ارکان انقلاب را هم برعهده بگیرد.»
 

او که در پیش از انقلاب اسلامی به مدت ١۴ سال در مدرسه‌ علمیه‌ حقانی‌ به‌ تدریس‌ دروس‌ دوره‌ مقدمات‌ و سطح‌ پرداخته، به خاطر مبارزات خود با رژیم سلطنتی، سه نوبت به زندان رفته و مجموعا سه ماه را در زندان گذرانده است.
 
این روزنامه در بخش دیگری از این گزارش، پیام رهبر انقلاب به مناسبت آغاز به‌کار پنجمین دوره مجلس خبرگان را به چاپ رسانده و با اشاره به عظمت مسوولیت نمایندگان این مجلس، بخشی از مسوولیت‌های آنان را چنین برشمرده اند: «آشنایی با جایگاه جمهوری اسلامی در دنیای کنونی؛ توجه به پدیده جذاب مردمسالاری دینی در میان انبوه شیوه‌های گوناگون حکومت که در آنها یا معنویت و دین، یا مردم، یا هر دو قربانی شده‌اند؛ توجه به نقش بی‌مانند ایمان و باورهای برآمده از معارف اسلامی در نوع گزینش‌های مردمی؛ توجه به تاثیر تقوای فردی و سیاسی شخص رهبر در حفظ اعتماد مردم و سلامت و صلابت و استواری نظام»
 
 
 
النهضه راه خود را می رود
روزنامه اعتماد در صفحه 11 یادداشت «حجت‌الله جودکی»، تحلیلگر مسائل جهان عرب با عنوان «تصمیم النهضه تلاشی برای بقا است» را منتشر ساخته و مهم ترین دلیل تصمیم راشد الغنوشی، رییس حزب النهضه تونس در خصوص آینده فعالیت این حزب و دعوت وی از رهبران احزاب اخوان برای بازنگری در رفتار خود را «حفظ بقا و تداوم موجودیت‌ در آینده سیاسی تونس» و «بحران‌های کنونی جهان اسلام» دانسته است.
 
او برای این تصمیم راشد الغنوشی، دلایل و موارد زیر را مد نظر قرار داده است:
-زندگی راشد الغنوشی در غرب و شناخت صحیح‌تر و کامل‌تر از تحولات بین‌المللی و سازمان‌های جهانی
-انزوا و حذف اکثریت احزاب اخوانی از مصر تا سوریه
-تحولات جاری و بحران‌های کنونی جهان اسلام و بحران‌های کنونی منطقه
-پیشگیری از تنفر و انزجار بسیاری ملت‌ها از النهضه در راستای موج هراس از گروه‌ها و احزاب اسلام‌گرا
-پیشگیری از حذف النهضه از صحنه سیاسی – اجتماعی و جنبش‌های روشنفکری تونس
 
 
 
حاتمی کیا و درویش از امام گفتند
اعتماد در صفحه 12 گزارشی از سخنان ابراهیم حاتمی‌کیا و احمدرضا درویش در نخستین جشنواره فیلم روح‌الله در اصفهان را منتشر ساخته و از تلاش سینماگران ایرانی برای مرور آرمان‌ها و بیانات امام خمینی(ره) نوشته است.
 
ابراهیم حاتمی کیا در مراسم افتتاحیه این جشنواره، راه سربازان خمینی‌ را راهی سخت توصیف کرد با یادآوری صحنه های مرتبط با امام در دو فیلم خود، «مهاجر» و «از کرخه تا راین»، از حذف امام خمینی از فیلم‌ها انتقاد کرده است.

او در بخش دیگری از سخنان، به گلایه از تشویق نشدن خود به خاطر پرداختن به امام خمینی(ره) در آثارش پرداخته و گفته است: «حجت‌الاسلام قرائتی زمانی می‌گفت «هرکس در فیلمش نماز بگذارد من او را تشویق می‌کنم»، حالا چطور در سرزمینی که قرار است از خمینی گفته شود، فیلمسازی مانند من تشویق نمی‌شود؟ سیدحسن خمینی با دعوت من سر فیلم «چ» آمد اما هیچ‌وقت برای فیلم‌های دیگرم از سوی او تشویق نشدم و امیدوارم این جشنواره چنین رویه‌ای را درخصوص فیلمسازان جوان به کارنگیرد.»
 

 
احمدرضا درویش نیز در دومین روز این جشنواره، خواستار گسترش و تجدیدنظر در دامنه محدود ثبت خاطره در مورد امام خمینی(ره) شد و افزود: «امام متعلق به یک موسسه نیست، بلکه متعلق به آزادیخواهان و مستضعفان است. همه کسانی که در برابر دشمن تا دندان مسلح ایستادند برای برپایی عدالت رفته بودند.»
 
او با نقل توصیف امام از سینما به عنوان «یکی از مظاهر تمدن بشری»، خواستار محصور نکردن اندیشه امام شد و گفت: «افتخار می‌کنم در دوره‌ای زندگی می‌کنم که در یکی از مهم‌ترین برهه‌های زندگی توانستم شخصیت امام را درک کنم و مطمئنم ایشان به همه ما آبرو داده و توکل به خدا و اعتقاد به باورها را در ما ایجاد کرده است.»
 
 
 
دیگر عناوین برگزیده «اعتماد» امروز:
 
سرلشکر جعفری، فرمانده کل سپاه: سپاه اجازه آلوده کردن حیات طیبه انقلاب توسط جریان‌های نفوذی را نخواهد داد./ ما امروز در قلب بزرگ‌ترین رویداد سرنوشت‌ساز تاریخ اسلام و ایران هستیم و دشمن با توطئه‌های مستمر در عرصه‌های سیاسی، اطلاعاتی، فرهنگی و اقتصادی، درصدد است تا از الگو شدن این نظام در پی‌ریزی تمدن عظیم اسلامی جلوگیری شود.
 
 

اعتماد در این شماره از دغدغه برخی علما درباره نظام بانکی نوشته و در کنار گزارشی از ­همایش «کنکاش‌های نظری و مفهومی درباره جامعه ایران»، سخنان حاتمی کیا و درویش درباره حضرت امام خمینی(ره) را منتشر ساخته است.مرور مطبوعات/ ‌‌چهار‌شنبه 5 خـرداد / روزنامه اعتماد

مطالب مرتبط
درج دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.