۳۵ ضرب در ۹۹ ؟
شرق در اولین شماره هفته از اجرای سریع حکم شلاق برای جوانان قزوینی نوشته و از به کارگیری «حیل دموکراتیک» در امور سیاسی روایت کرده است.
روزنامه شرق در صفحه 13 خبر دستگیری ۳۵ دختر و پسر نیمهعریان در پارتی شبانه در باغی در اطراف قزوین را به چاپ رسانده و از قول حجتالاسلام صادقی نیارکی، دادستان عمومی و انقلاب این شهر از تشکیل جلسه فوقالعاده دادگاه و اجرای فوری حکم ۹۹ ضربه شلاق تعزیری برای همه متهمان در فردای روز دستگیری توسط پلیس امنیت اخلاقی خبر داده است.
او این اقدام را درس عبرتی برای هنجارشکنان دانسته و گفته است: «از طریق تریبونهای مختلف بهویژه رسانهها نسبت به حرمتشکنی برخی جوانان هشدار لازم و جدی را دادهایم و به هیچکس اجازه نخواهیم داد تا با اعمال مجرمانهاش، فضای اسلامی شهر و جامعه را مخدوش کند.»
او با بیان اینکه خانوادهها باید مراقب فرزندان خود باشند، از اجرای طرح برخورد با ناهنجاریهای اجتماعی و مصادیق بیحجابی خبر داده و گفته است: «رستورانها، تالارها و مراکز پذیراییای که اقدام به برگزاری مراسم به شکل مختلط کنند یا در صورت کشف و مشاهده مشروبات الکلی، پلمب خواهند شد.»
شرق اما در صفحه 1 یادداشت بهمن کشاورز، حقوقدان را زیر عنوان «چند پرسش درباره شلاق فوری در قزوین» به چاپ رسانده و هرچند در آن از قول علمای حقوق جزا، مجازات متناسب با شدت جرم و حتمی و فوری را دارای بازدارندگی دانسته، اما آن قاعده را در صورتی جاری دانسته که خاطی از گناه بودن آن از راه امور فرهنگی و آموزشی مطلع شده باشد.
کشاورز در ادامه از رعایت حقوق متهمان طبق تصریح در قانون پرسیده و با فرض صدور آن حکم به علت «عمل منافی عفت غیر از زنا»، به ممنوعیت قانونی تعقیب و تحقیق در جرائم منافی عفت اشاره کرده و از شاکی آن یا ارتکاب آن در مرئی و منظر عام یا سازمان یافته بودن آن استفسار کرده است.
حیل دموکراتیک
شرق در سرمقاله امروز به قلم احمد غلامی، سردبیر به «حیل دموکراتیک» اشاره کرده و آن را مجموعه روحیاتی دانسته که به هیچ وجه ضددموکراتیک نیستند، اما نادموکراسی را در دموکراسی ادغام میکنند. او در بخشی از این نوشتار، سیدحسن خمینی را در مسیری توصیف کرده که او را به جایگاه پرسشگری و صیانت از گذشته میکشاند و برای همین به «حیل» دموکراتیک تن نداده است.
نگارنده بر این باور است که سخنان اخیر او، تکرار دغدغههای گذشته در قالب فقاهتی است که از ثبات قدم او در این راه خبر داده اما مقصد نهایی او نیست. چرا که «او با کنارهگیری ناخواسته از انتخابات مجلس خبرگان نشان داد شرکت در هر کنش دموکراتیک الزاما منجر به شأنی دموکراتیک نخواهد شد، گرچه برخی توانستهاند از مسیری دموکراتیک بر صدر بنشینند.»
دیگر عناوین برگزیده «شرق» امروز:
مصباحیزدی: آنچه در سایر انقلابها اهمیت دارد، رفاه و آسایش است؛ چراکه زندگی را در همین دنیا منحصر میبینند. افرادی که چنین تفکری دارند شعار آشتی با همگان را سر داده و به دنبال رفع تحریمها ولو به قیمت تسلیمشدن هستند. این در حالی است که براساس تفکر اسلامی، حتی رونق اقتصادی، مبارزه با فقر و ایجاد رفاه نسبی نیز جنبه ابزاری برای برپایی حکومت «الله» دارد.
امیر طیرانی، فعال ملی مذهبی در مراسم پنجمین سالگرد درگذشت عزتالله سحابی و دخترش هاله: مهندس سحابی تقریبا یکسوم از ۶۰ سال زندگی سیاسی خود را در زندان سپری کرده و همین زندانها تأثیر زیادی بر نگرش او داشت. طیرانی با اشاره به یک آیه از قرآن با مضمون «ایمان نو» و «نوایمانی» گفت که مهندس سحابی همواره برتطابق نگاه ایمانی با شرایط روز تأکید داشت.