آیت الله هاشمی: رابطه ما با عربستان تا صحبت از تجدید بنای بقیع پیش رفته بود

شرق در شماره امروز از افت و خیز رابطه ایران و عربستان نوشته و در کنار اشاره به موافقان و مخالفان انقلاب فرهنگی، به بازخوانی نامه یکی از نمایندگان مجلس به سیدحسن نصرالله پرداخته است.

آیت الله هاشمی: رابطه ما با عربستان تا صحبت از تجدید بنای بقیع پیش رفته بود
روزنامه شرق در صفحه 7 بخش دوم گفتگوی سایت «آفتاب‌» با آیت الله هاشمی‌رفسنجانی  را منعکس ساخته و از قول او، مساله رابطه ایران و  عربستان را قابل حل دانسته است. هاشمی در این گفتگو به تلاش خود در حل مشکلات ایران و عربستان و حتی صحبت درباره تجدید بنای بقیع اشاره کرده و رفتار دولت قبل را سبب ایجاد بن بست در رابطه دانسته است.
 
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در پایان این بخش از گفتگوی خود تصریح کرده است: «من فکر می‌کنم باز هم می‌شود. آنها می‌دانند که حتی اگر همه با هم باشند، نمی‌توانند با ایران کاری بکنند. با یمن به آن صورت نتوانستند کاری بکنند، در‌حالی‌که همه جمع شده بودند. ایران با همه کشورهای منطقه فرق دارد. من فکر می‌کنم با عربستان می‌توانیم مسئله را حل کنیم.»
 
 
چه کسانی موافق و مخالف انقلاب فرهنگی بودند
شرق در صفحه 6 گزارش مهسا جزینی از موافقان و مخالفان انقلاب فرهنگی را به چاپ رسانده و داستان آن و حواشی اش را  همچنان ناتمام دانسته است.

گزارشگر با اشاره به عدم وجود یکدستی در میان اعضای شورای انقلاب درباره تعطیلی دانشگاه‌ها، تعطیلی دانشگاه‌ها در سال 1359 را نتیجه برتری موافقان انقلاب فرهنگی دانسته و در دسته بندی موافقان و مخالفان این طرح می نویسد: «امام(ره) فرمودند این حرکت باید انجام شود و حتی اگر دانشجویان برای تحقق آن خون بدهند ارزش دارد…. آیت الله هاشمی در عین مخالفت اولیه، با نظر امام همراه شد….
آیت‌الله موسوی‌اردبیلی از فضای دانشگاه که عرصه تاخت‌وتاز گروه‌های مخالف شده بود، ناراضی بود اما حضور جدی بچه‌های مسلمان در دانشگاه را غنیمت دانسته و گفته بود: اگر شماها نبودید مجبور بودیم مثل زمان شاه در دانشگاه گارد بگذاریم….. آیت‌الله منتظری گفته بود: «حالا نمیشه تعطیل نشه دانشگاه و این کار را بکنید.»….آقای بهشتی و باهنر موافق بودند…. اکثریت شورای انقلاب به ریاست آقای بنی‌صدر مخالف‌ بودند…. آیت‌الله مشکینی صددرصد مخالف بودند. محمدعلی رجایی هم از حامیان طرح تعطیلی دانشگاه‌ها بود…. مهندس عزت‌الله سحابی به نظر از مخالفان تعطیلی دانشگاه‌ها بود.
 
 
گاهی فراموش می‌کنیم شیعه وارث صداقت و امانت امین مکه است
این روزنامه در صفحه 19 به انتشار نامه حسین دهدشتی به سیدحسن نصرالله پرداخته و از او به خاطر متهم‌نکردن بی‌دلیل اسرائیل در شهادت شهید سیدمصطفی بدرالدین و نشان‌دادن چهره واقعی اسلام در منازعات سیاسی تشکر کرده است.

سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان، در مراسم هفتم شهیدسیدمصطفی بدرالدین از نبود دلیل کافی برای متهم کردن اسراییل در شهادت بدرالدین خبر داده و گفته بود: «اسرائیل بیشترین نفع را از این شهادت می‌برد اما این‌طور نیست که ما کسی را به دلایل سیاسی متهم کنیم! ما اهل جنگ روانی هستیم اما نوعی جنگ روانی متفاوت با همه شیوه‌های جهان. در جنگ روانی ما هیچ فریب، دروغ و تحریفی راه ندارد. این نوع جنگ در تاریخ بشر مگر در زمان رسول‌الله(ص) بی‌سابقه است.
 
دهدشتی در بخش هایی از نامه خود خطاب به دبیرکل حزب‌الله آورده است: «حضرتعالی سخنانی ایراد کردید که مدت‌هاست در مناسبات سیاسی داخلی کشور ما فراموش شده است. کشوری که قاموس ادب و ناموس شیعه است اما گاه در بزنگاه رویدادها و حوادث روزگار فراموش می‌کند که شیعه، وارث صداقت و راستی و امانت امین مکه است و باری از تعهد و التزام به پاکی و راستی را بر دوش خود همواره حمل می‌کند. باری که سبکی پر پرندگان را دارد اما در اصل از سنگینی کوه‌ها هم بیشتر است.»
 
او با بیان شباهت میان رفتار نصرالله و مکتب اخلاقی امام موسی صدر، افزوده است: «رفتاری که شما با دشمن صهیونیستی پیش گرفتید، نمود رسیدن از اخلاص عملی به اخلاص ذاتی بود. عدم متهم‌کردن آن در میانه میدان کارزار سیاسی و نظامی درس بزرگی به برخی مدعیان ولایت‌مداری در ایران داد که ولایت‌مداری به عمل است نه به حرف؛ کسانی که به دلیل کمترین اختلاف‌نظر سیاسی، دیانت و سلامت اخلاقی و اقتصادی رقبای سیاسی خود را زیر سؤال می‌برند و به قول حضرت امام خمینی به لجن می‌کشند.»
 
 
 
دیگر عناوین برگزیده «شرق» امروز:
 
حجت‌الاسلام حاجی‌صادقی، جانشین نماینده ولی‌فقیه در سپاه: رهبر معظم انقلاب به عنوان طبیب و دردشناسی قوی می‌فرمایند خطر نفوذ، یک تهدید بزرگ است؛ نفوذ را درست معنا کنیم؛ نفوذ فیزیکی مهم نیست، بلکه امروز نفوذ متافیزیکی مهم است.
 
 
سردار سلامی: درصدد احیای مجد و عظمت اسلام و ایران در جهان هستیم. /پیش از وقوع رنسانس نیز ایران و اسلام ایفاگر نقش برجسته‌ای در تمدن دنیا بوده‌اند به گونه‌ای که حتی می‌توان اعلام کرد که رنسانس بر پایه پیشرفت و شکوفایی علمی اسلام و ایران شکل گرفت.
 
 
گزارش «سیما صدای شجریان را آزاد می‌کند؟» / شش سال  است که با نزدیک‌شدن به ماه مبارک رمضان بسیاری از مخاطبان رسانه ملی تمایل خود را برای پخش صدای ربنای محمدرضا شجریان ابراز می‌کنند و مطالبی در رسانه‌ها مبنی بر اینکه امسال ربنا پخش می‌شود یا نه، منتشر می‌شود. امسال نیز درحالی‌که یک هفته به ماه مبارک رمضان باقی مانده، بار دیگر اخباری در این زمینه منتشر شد؛ هرچند این اخبار در فاصله میان تأیید و تکذیب قرار گرفت.
 
 
 

مطالب مرتبط
درج دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.