بودجه نداریم و شرمنده ابنسینا هستیم
میراث فلسفی و حکمی اسلامی بر آثار بوعلی سینا و ملاصدرا و البته فارابی و سهروردی استوار است. حمایت از آثار این فیلسوفان اسلامی و ایرانی سیاست یکسانی ندارد. برای نمونه اگر برای ملاصدرا در بودجه سالانه ردیفی در نظر گرفته میشود اما برای بوعلی سینا چنین بودجهای در نظر گرفته نشده است. آیتالله غیاثالدین طهمحمدی، رییس بنیاد علمی و فرهنگی بوعلی سیناست. وی در گفتوگو با خبرگزاری فارس از این بی عدالتی گلهگزاری کرده است.
ـ رسالههای بوعلی در حوزههای فلسفه، عشق، موسیقی، هوا، نجوم و … بسیار است واقعاً ما که مسئول بنیاد علمی فرهنگی ابوعلی سینا هستیم به دلیل اینکه هیچ بودجهای به ما تعلق نمیگیرد خودمان شرمنده ایشان هستیم.
کارهایی البته ما هم با دست خالی انجام دادهایم در این مدت یادوارهها و کنگرههای ارزشمندی در معرفی شخصیت بوعلی و آثار او به سهم خود برگزار کردیم، اگر این بنیاد به اندازه نیازش تأمین اعتبار میشد خیلی از نوشتههای بوعلی امروز در دسترس عموم جهانیان بود، آن زمان یک انقلاب بزرگ رخ میداد.
البته ما در کشورهای دیگر از جمله چین، ازبکستان، روسیه و آلمان در کنگرههایی درباره ابن سینا شرکت کردیم، همه در برابر عظمت شخصیت این مسلمان شیعهمذهب خاضع هستند، حتی نمونه بسیاری از این نکوداشتها را در ایران نداشتیم، ما هم کملطفیها و جفاهایی در حق او به عنوان یک ایرانی در مدفن شیخ الرئیس داشتهایم.
-واقعیت امر این است که برخی تشکلهای علمی مثل بنیاد صدرا که آیت الله سیدمحمد خامنهای در آن فعال هستند هم در پایتخت هستند و هم فارغ بال این مسائل را پی میگیرند متأسفانه ما هم از مرکز دور هستیم و هم نماینده رهبری و امام جمعه و هزار کار دیگر بر دوشمان است، منتها آقایان مسئول مثل وزیر فرهنگ و ارشاد و مجلسیها و دیگران باید به کمک ما بیایند تا بتوانیم با وجود همه این مشاغل این بنیاد را سرپا نگه داریم، من بارها پیشنهاد کردهام که ما هم مثل بنیاد صدرا کار را به یک انسان فاخر ارزشمند و عاشق بوعلی بسپاریم تا ادامه پیدا کند. البته ما عاشق هستیم و از فعالیت هم مضایقه نداریم اما دستمان خالی است.
ـ اینطور برخی رسائل بوعلی به دلیل تأمین نشدن شرایط مالی جا مانده است باید تمام آثار علمی نفیس، خطی و غیر خطی بوعلی از تمام کتابخانههای دنیا نسخه برداری شود البته تا الان 800 نسخه جمعآوری شده براساس طرح جامعی که ما برای گردآوری آثار مکتوب و چاپی بوعلی تصویب کردیم منتها این طرح یک ماه و یک سال به نتیجه نمیرسد ما نیازمند بودجه هستیم تا آثار داخلی و خارجی را جمع کنیم.
بسیاری از این نسخ مربوط به عصر خود ابن سینا است، تلاش داریم تا همدان را به پایگاه ابن سینا پژوهی جهان تبدیل کنیم این طرح بودجه کلان میخواهد با این حال ما کارمان را شروع کردهایم مثلا درباره مقالات عربی و فارسی تا به حال 500 مقاله جمع کردیم و بیشتر هم خواهد شد.