آیا مردم جزیره العرب مشرک و کافرند که به ما مجوس می گویید؟

شرق در شماره امروز توصیه ای به مفتیان سعودی داشته و در کنار معرفی سه کتاب فلسفی، از برخورد شهرداری تهران با بنیاد تعزیه گلایه کرده است.

آیا مردم جزیره العرب مشرک و کافرند که به ما مجوس می گویید؟
روزنامه شرق در صفحه ۱ یادداشتی از محمدتقی فاضل‌میبدی، عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم با عنوان «سخنان بی‌پایه مفتی سعودی» را به چاپ رسانده و در پاسخ به سخنان «عائض القرنی»، مفتی وهابی عربستان و «عبدالعزیز آل شیخ»، مفتی ارشد عربستان مبنی بر اظهار خوشحالی از عدم حضور ایرانیان در حج و مجوس بودن آنها، حمله به آیینی به نام مجوس و استفاده از آن برای تحقیر شیعیان را خلاف قرآن و احادیث پیامبر(ص) دانسته است.
 
نگارنده با شرح  نظر برخی از مفسران اهل سنت درباره برخی از تعابیر قرآنی اشاره کننده به ایرانیان، نوشته است: «حالا جناب مفتی سعودی بی‌محابا تهمت می‌زند و ایرانیان را مجوس می‌شمارد…. شاید این جناب مفتی، ایرانیان را برحسب گذشته تاریخی‌شان مجوسی می‌داند، بر این قیاس باید گفت پس مردم جزیره عرب نیز مشرک یا کافر تلقی می‌شوند. چون خطابات قرآن به تعبیر «یا ایها الکافرون» یا «مشرکون» بیشتر به اهل مکه است و غالب آن مردم در آن روزگار برحسب آیات متعدد بت‌پرست بودند، حال آنکه چنین سخن ناروایی را هیچ ایرانی به ملت عرب نمی‌گوید و مردم جزیره العرب را مسلمان می‌داند.»

فاضل میبدی در پایان این نوشتار، ضمن توصیه مفتیان مکه و مدینه به نکشاندن اختلاف سیاسی میان دو دولت به دین و اسلام، خاطرنشان ساخته است: «نباید اجازه داد اختلافات زمان جاهلیت بازگردد، زیرا شکاف میان این دو کشور بزرگ اسلامی به سود هیچ‌یک از دو کشور و حتی دولت‌های منطقه نخواهد بود….»
 
 

 
سیدحسن خمینی: نگاه انسان به خویشتن باعث دگرگونی او می شود
شرق در صفحه ۳ سخنان حجت‌الاسلام سیدحسن خمینی در دیدار اعضای انجمن «فرهنگ و سیاست» دانشگاه شیراز را بازتاب داده و از قول او نوشته است:
 
– پرسشگری، عدالت‌خواهی و دردمندی نسبت به حوادث و مشکلات جامعه، شرط فعالیت دانشجویی است و در غیر این صورت هویت دانشجویی زایل می‌شود.
 
– انسان در یک تغییر ساختاری کوچک می‌تواند به کسی تبدیل شود که در او حس پرسشگری وجود ندارد و احساس نیاز برای پاسخ‌گویی به او نیز در دیگران وجود ندارد؛ البته در این تبدل، صرفا نگاه افراد بالادست باعث تغییر وضعیت فرد نشده، بلکه پیش از همه نگاه او به خویشتن باعث این دگرگونی شده است.
 
– همواره در هر نقطه‌ای که هستید به درد اجتماع خویش حساسیت داشته باشد؛ اما در این مسیر یکی از لوازم مهم «شجاعت» است، چراکه اگر می‌خواهیم در مقابل دیگران و به‌‌ویژه دشمنان سخن بگوییم، باید شجاعت را در خود تقویت کنیم.
 
 
 
فلسفه می خوانیم
این روزنامه در صفحه ۱۱ به معرفی سه کتاب تازه منتشر شده انتشارات فرهنگ جاوید به نام های «اندیشه دکارت»، «اندیشه توکویل» و «کوگیتو: زنان در اندیشه» پرداخته و در توصیف آنها نوشته است:‌ «این سه کتاب، فلسفه را از دید فلاسفه زن و مرد دوره‌های مختلف روایت می کنند»
 
تمدن‌ها در گرو تعالی فلسفه‌اند
نگارنده در معرفی اولین کتاب، اثر «تام سورل» نوشته است:‌ «دکارت به‌گفته بسیاری از مورخان فلسفه، پدر فلسفه جدید است…. کتاب «اندیشه دکارت» یکی از مهم‌ترین و جذاب‌ترین شرح‌ها درباره فلسفه دکارت است که در آن اندیشه‌های فلسفی و علمی او به شکل تاریخی توضیح داده می‌شود. این کتاب در سال ۱۳۷۹ از سوی نشر طرح‌نو منتشر شده بود و اخیرا با تجدیدچاپ این اثر، نسل جدید مخاطبان فلسفه می‌توانند به یکی از دقیق‌ترین شرح‌های تاریخی درباره دکارت دسترسی داشته باشند. در این کتاب مباحثی نظیر: تصورات، ذهن، جسم، شک بدون شکاکیت، متکلمان و خدای فیزیک، نیاز به مابعدالطبیعه، ماده، و منطق جدید در اندیشه دکارت بررسی شده‌اند.»
 

علیه بی‌قیدی و بی‌تفاوتی مردم
این نوشتار در معرفی کتاب «اندیشه توکویل» اثر لری «سیدنتاپ» با اشاره به جایگاه علمی او در میان متفکران، آورده است: «کتاب «اندیشه توکویل» از جمله شرح‌هایی درباره زندگی و اندیشه توکویل به فارسی است که در چارچوب نظام فکری لیبرالی کوشیده جنبه‌های مهم تفکر او را به دقت توضیح دهد. اگرچه در شرح سیدنتاپ نیز، همچون اکثر شرح‌هایی که درباره توکویل نوشته شده، اشاره‌ای به حمایت او از کشتار بومیان آمریکا و برده‌داری نمی‌شود، بااین‌حال برای فهم رئوس نظریه سیاسی او کتابی مفید است. این کتاب نیز در سال ۱۳۷۵ از سوی نشر طرح نو منتشر شده بود و چاپ جدید، ویراست دوم آن است.»
 
 

… و نیز  زنی باش!
در این گزارش، همچنین کتاب «کوگیتو: زنان در اندیشه» به عنوان مجله‌ای فلسفی توصیف شده که سه‌بار در سال در انگلستان منتشر می‌شود…. این مجله حاوی مقالاتی است در همه مسائل فلسفه و نیز سایر موضوعات نظری و عملی مرتبط با فلسفه. یکی از مطالب همیشگی این مجله مصاحبه با برجسته‌ترین فلاسفه حاضر، بررسی مقالات و آثار فلسفی، اخبار فلسفی و معماهای منطقی است.»
 
در معرفی این کتاب نیز می خوانیم: «کتاب حاضر حاوی یک مقاله و چهار گفتگو با فلاسفه زن یا زنان فیلسوف است. این مجموعه با پیش‌چشم‌داشتن این گفته هیوم که «فیلسوف باش اما در همان گیرودار فلسفه‌ات، مردی باش»، مخاطب خود را به آن‌سوی فلسفه سوق می‌دهد آن‌جا که حجاب جهل پرده‌در شده است….»
 
 

 
برخورد شهرداری با بنیاد تعزیه در آستانه ماه محرم
این روزنامه در صفحه ۲۰ یادداشتی از «هادی مرزبان» با عنوان «ایستادن روبه‌روی فرهنگ اصیل ایران» را به چاپ رسانده و از تصرف ساختمان بنیاد تعزیه در منطقه ۱۷ تهران توسط شهرداری انتقاد کرده است.
 
او با اشاره به حمایت شهرداری‌های موفق جهان از هنر تئاتر در گونه‌ها و شکل‌های مختلف، پرسیده است: «چرا شهرداری تهران به‌جای کمک به تئاتر، به بهانه‌های مختلف، رودرروی این هنر می‌ایستد؟ آیا بهتر نبود شهرداری دست به حمایت از تعزیه می‌زد و این هنر مردمی را در آستانه ایام محرم و صفر، به یکی از سکوهای افتخار پایتخت بدل می‌کرد؟»
 
او معتقد است «فقط پای برخورد با یک ساختمان در میان نیست؛ بلکه مساله، ایستادن رودرروی بخشی از فرهنگ اصیل ایران است که نشانی از فرهنگ فاخر مذهبی ما دارد.»
 

 
 

دیگر عناوین برگزیده «شرق» امروز:
 
حسن عباسی: کشوری که بیش از ۶۰ درصد جمعیتش زنازاده‌اند، کجا پیشرفته است؟ براساس آمارهای رسمی، ۶۶ درصد جمعیت برزیل حرامزاده است. در اروپا، فرانسه با ۵۶ درصد، در سوئد ۵۵ درصد. آمریکا و انگلیس با ۴۱ و ۴۹ در رتبه‌های بعدی هستند.

دریابان شمخانی: جز فتوای رهبری هیچ‌گونه محدودیت هسته‌ای را نمی‌پذیریم.
 
 
ظریف در اندیشکده شورای روابط خارجی آمریکا: فرشته‌ها پول و اسلحه به النصره نمی‌دهند
 

مطالب مرتبط
درج دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.