ضرغامی: یکی از آسیبهای فضای مجازی به سخره گرفتن احکام الهی است
اعتماد در شماره امروز از نگاه ضرغامی به فضای مجازی گفته و در کنار گزارشی از زندگی عباس میرزا، ولیعهد فتحعلیشاه، نگاهی به عربستان از ورای سند چشم انداز ۲۰۳۰ انداخته است.
روزنامه اعتماد در صفحه ۶ به بازنشر گفتگوی عزتالله ضرغامی با خبرگزاری تسنیم پرداخته و از قول او ریشه اختلافات داخلی را رفتاری، نفسانی و خصلتی دانسته است.
او در بخش هایی از این گفتگو به این نکات اشاره داشته است:
– خطاپوشی رهبر انقلاب بسیار بالاست و من بنا به کاری که داشتهام خطاپوشی ایشان را بسیار دیدهام.
– مساله اصلی گرفتاریهای معیشتی و اقتصادی است؛ مساله اصلی مشکلات جوانان از قبیل اشتغال و ازدواج است نه کنسرت.
– در حوزه ماهواره باید گفت که این موضوع دیگر موضوعیت ندارد گرچه ما قانون ممنوعیت استفاده از ماهواره داریم اما این موضوع عملا دیگر موضوعیت ندارد. عملا دیگر ناجا جمعآوری نمیکند و دیگر قابلیت لازم برای دوقطبی شدن را از دست داده است.
– یکی از آسیبهای فضای مجازی این است که عدهای احکام الهی را مسخره میکنند. یعنی دشمن مسخره میکند؛ مراجع و رساله را به استهزا میکشد. حتی با حضرت آیتالله مکارم شیرازی تماس گرفتم و به ایشان عرض کردم به ناحق جنابعالی تبدیل به سوژه شدهاید که گویا هر چیزی که باطل یا حرام است فتوای شماست؛ اتفاقا ایشان برعکس هستند.
رییسجمهوری: نمی گذاریم عدهای اخلاق را در جامعه سرکوب کنند
اعتماد در صفحه 2 به انعکاس سخنان رییسجمهوری در اجتماع بزرگ مردم استان مرکزی پرداخته و ملتی را که در مسیر ابا عبدالله الحسین(ع)، فرهنگ عاشورا و راه سالار شهیدان است را در مسیر اعتدال، پیشرفت و سربلندی دانسته است.
روحانی با تاکید بر روشن بودن آینده و مسیر خاطرنشان ساخته است: «نباید بگذاریم عدهای در این کشور اخلاق ضد حسینی و عاشورایی را ترویج کنند، بلکه باید تلاش کنیم در کشور اخلاق محمدی(ص) مستقر شود.»
او با اشاره به عدم رعایت نزاکت و اخلاق در مناظرههای کاندیداهای انتخابات ریاستجمهوری در امریکا که مدعی است بیش از ۲۰۰ سال دموکراسی داشته و بیش از ۵۰ دوره انتخابات گوناگون برگزار کرده، گفته است: «افتخار ما اسلام ما است و آن همان دینی است که پیامبرش فرمود برای تکمیل مکارم اخلاقی مبعوث شده است. نباید بگذاریم عدهای اخلاق را در جامعه سرکوب کرده و دروغ، استهزا و اتهام را شایع کنند.»
آیتالله وحید خراسانی: دستورات دین عملی شود، جلوه این آیین برای دنیا روشن خواهد شد
این روزنامه در صفحه 2 بیانات آیتالله وحید خراسانی در دیدار جمعی از مسوولان ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان خراسان رضوی را به چاپ رسانده و عنوان «اول خودتان معروف و منکر را بشناسید، بعد به مردم توصیه کنید» را برجسته ساخته است.
این مرجع تقلید در ادامه آورده است:
– اگر دستورات دین عملی شود آن وقت جلوه این آیین برای دنیا روشن خواهد شد؛ اعظم و اهم امر به معروف و نهی از منکر در عاشورا و از سوی حضرت اباعبدالله الحسین(ع) اتفاق افتاد.
– معروف و منکر هر کدام سه قسم دارد که به معروف عقلی، معروف عرفی و معروف شرعی تقسیم میشود که شناخت آنها کار هر کسی نیست.
– سعی کنید اول خودتان معروف و منکر را بشناسید و بعد به مردم توصیه کنید، اگر مجموعه آمران به معروف و ناهیان از منکر با نیت پاک فعالیت کنند انشاءالله موفق میشوند.
عباس میرزا، ولیعهد تنهای ایران
روزنامه اعتماد در صفحه 7 و به مناسبت سالروز درگذشت «عباس میرزا» شاهزاده قاجار، گزارش آیت وکیلیان از زندگی او زیر عنوان «در نزاع با عقبماندگی تاریخی ایران» را منتشر ساخته و او را نخستین شخصی دانسته که ضرورت نواندیشی، نوگرایی و اصلاحات را به صرافت دریافته بود.
در این گزارش به تلاش عباسمیرزا در تاسیس یک مدرسه جدید در تبریز توسط میسیونرهای مذهبی برای تحصیل دانش آموزان مسلمانان و مسیحیان با هم در آنجا اشاره شده و مشی او به کریمخان زند تشبیه شده است.
در بخشی از این گزارش می خوانیم: «شاهزادگان که اصلاحات عباسمیرزا را مترادف با قدرت یافتن و محبوبیتش میدیدند با وی به مخالفت برخاستند. دستهایی نیز به مخالفت با وی از ناحیه مذهب برخاستند و از دین « به عنوان محمل و ابزاری جهت حمله به نوگرایی و مخالفت با او استفاده کردند. درحقیقت، این مورد را شاید بتوان نخستین میدانی در عهد قاجار برشمرد که مصاف و تقابل سنت و مدرنیته در آن رخ داده است. چنانکه مخالفان عباسمیرزا میگفتند « او فرنگی شده است و چکمه فرنگی میپوشد» و بیان میداشتند او «مسیحی است و میخواهد پیش مسیحیان خودشیرینی کند و به همین جهت آداب و رسوم مسیحیان را رواج میدهد.» با وجود حمایت شیخالاسلام تبریزی، کسانی که از سیاستهای نوسازی عباسمیرزا رنجیده بودند، او را مرتد و بیاعتقاد خواندند.
عربستان از ورای سند چشم انداز ۲۰۳۰
اعتماد در صفحه 8 یادداشت مرتضی خوانساری، تحلیلگر مسائل بینالملل درباره عربستان را منتشر ساخته و با اشاره به توجه اروپا به «بحران روزافزون در جهان عرب و خطر گسترش اشاعه وهابیت و سلفیسم» در سند چشمانداز۲۰۲۰ آن اتحادیه نوشته است: «در حال حاضر شرکتهای بزرگ اروپایی و حتی مقامات سیاسی و امنیتی غرب، ادامه بحران وهابیت و سلفیسم با خاستگاه عربستان را تهدیدی امنیتی و اقتصادی برای کشورهای جهان میدانند و ادامه این روند را در آینده نه چندان دور مصادف با غروب خورشید سیاسی عربستان و خاندان سعودی ارزیابی کردهاند.»
نگارنده با مرور تغییرات پادشاه جدید عربستان در نظام حکومتی، به نقشه راه این کشور در چشمانداز ۲۰۳۰ پرداخته و نوشته است: «در این چشم انداز در مورد رویای سیاسی سعودیها برای حفظ سیادت خویش بر دنیای عرب و کشورهای اسلامی پیشبینیهایی شده است که مهمترین محورهای آن در پایان برنامه ۲۰۳۰ باید تضمینکننده رهبری عربستان بر اعراب با حمایت امریکا، توسعه منابع و پایگاههای امریکایی در عربستان برای مقابله با نفوذ ایران، سرکوب جریانهای موافق ایران در مناطق شیعهنشین کشورهای منطقه و برقراری رابطه غیر رسمی با اسراییل باشد.»
در بخش دیگری از این گزارش، به انحلال نهادهای مختلف فرهنگی این کشور توسط سلمان بن عبدالعزیز پرداخته شده و آمده است: «او «هیات عمومی سرگرمی و رفاه» و «هیات فرهنگ» را تاسیس کرد که نشانگر رویکرد جدید نسبت به اهمیت دادن به شهروندان و هویت جدید فرهنگی و اجتماعی است. اما هنوز مشخص نیست ماهیت برنامههای جدید تا چه اندازه مکانیسم اجرایی دارند. آیا زنان اجازه رانندگی خواهند یافت؟ آیا سینماها تاسیس خواهند شد؟ آیا زنان وارد جامعه خواهند شد؟ آیا زنان اجازه ادامه تحصیل و کار در رشتههای مورد علاقه خود پیدا خواهند کرد.»
دیگر عناوین برگزیده «اعتماد» امروز:
علمالهدی امام جمعه مشهد: از مخالفان تعطیلی بازی ایران و کره در روز تاسوعا بودم.تسنیم
محسن غرویان: علت اصلی تصمیم رییسجمهور مبنی بر تغییر وزرای ارشاد، وزرش و آموزش و پرورش در وهله اول مقابله با یک سری جوسازیهای افراد در مقولات فرهنگی بوده است. از این طریق سوژههای افراد برای حمله به دولت از بین میرود و بهانه از دست افراطیون گرفته میشود و آرامش فرهنگی و اخلاقی در کشور حاکم خواهد شد.