افزایش نارضایتی‌ها از استبداد روزافزون حکومت ملک عبدالله در اردن

در بیستم سپتامبر یعنی روزی که در اردن رأی‌گیری شد، ملک عبدالله پادشاه این کشور از تریبون سازمان ملل در نیویورک به خاطر این انتخابات به خود مباهات کرد و گفت: “این یعنی پیروزی پیشرفت بر پسرفت!” اما بسیاری از مردم اردن نظر دیگری داشتند.

به گزارش دین‌آنلاین به نقل از اکونومیست، با وجود اطلاع‌رسانی‌های بی‌وقفۀ عمومی و همکاری اخوان‌المسلمین، میزان حضور مردم از 56درصد در انتخابات گذشته، به 37درصد افت داشت. در بعضی نقاط عمان پایتخت اردن، تنها یک پنجم از واجدین شرایط زحمت شرکت در رأی‌گیری را به خود داده بودند.

این نشان می‌دهد که بسیاری از مردم شرکت در انتخابات را اتلاف وقت قلمداد می‌کردند. پادشاه مجدّد همان کابینۀ غیرمنتخب را به کار گماشت و از آن زمان حکم‌های بسیاری به تصویب رسانده است که مخالف خواست مردم بوده است؛ از جمله خرید گاز از اسرائیل و حذف آیات دردسرساز قرآن از برنامۀ درسی مدارس که مورد اعتراض مردم و متعاقباً واکنش خشونت‌آمیز پلیس شده است.

اردن کشوری در خدمت غرب و حامی غرب است. این کشور با فشارهای سیاسی و اقتصادی بسیاری مواجه است و متأسفانه در حال در آمدن به رنگ رژیم‌های استبدادی پیرامون خود است. فساد نیز در اردن رو به افزایش است. شبهۀ تقلّب و دستکاری در انتخابات به یک سری درگیری‌ها انجامیده و بعضی از سیاستمدارانِ ناکام نظام را مورد چالش قرار داده‌اند. یکی از اعضای سابق پارلمان سعی دارد حزب جدیدی را با هدف پایه‌گذاری حکومتی مبتنی بر قانون اساسی به ثبت برساند.

مشکلات اقتصادی نیز به مشکلات سیاسی افزوده شده است. رشد اقتصادی به زیر 2درصد افت پیدا کرده و بدهی دولت از بهار عربی تاکنون به 93درصد تولید ناخالص داخلی افزایش یافته است. مالیات‌ها و قیمت‌ها سیر صعودی و یارانه‌ها سیر نزولی داشته و ورود خیل مهاجران از سوریه نیز یافتن شغل و دیگر امکانات را دشوارتر ساخته است. اکنون وضعیت اقتصادی اردن تماماً به کمک‌های خارجی متّکی است.
 

مطالب مرتبط
درج دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.