محمدرضا نقدی: وارد کار آموزشی شدم تا کتابها را عوض کنم
شرق در شماره امروز، گفتگوی خبرنگاران خود با محمدرضا نقدی درباره زندگی وی را منتشر ساخته و در کنار اشاره به توجه رهبر انقلاب به حاج منصور ارضی، فهم توحید را کلید درک پیام قیام امام حسین(ع) دانسته است.
روزنامه شرق در صفحه ۶ و ۷ بخش اول گفتگوی مازیار خسروی و محمدحسن نجمی با فرمانده سازمان بسیج را زیر عنوان «سردار نقدی به روایت نقدی» منتشر ساخته و در مقدمه ای آورده است: «….گفتیم مواضع فرمانده بسیج آنقدر رسانهای هست که برای افکار عمومی شناختهشده باشد؛ امروز میخواهیم از محمدرضا نقدی بشنویم…. لبخندی زد و به اصرار ما قبول کرد. گفتوگو دقیقا دو ساعت طول کشید….»
محمدرضا نقدی در بخش هایی از این گفتگو آورده است:
– ما اصالتا یزدی هستیم. خیابان سلمان، پشت میرچخماق. پدر من در یزد به دنیا آمدند و بزرگ شدند. وقتی پدرشان فوت کرد، ایشان تصمیم گرفتند بروند کربلا مجاور شوند. مدتی آنجا رفتند و دیدند رفتار دولت در آنجا تحقیرآمیز و عرصه تنگ بود. البته ایرانی آن زمان آنجا زیاد بود. سرانجام سال ۳۸، ۳۹ تصمیم گرفتند به ایران بیایند. من متولد نجفم و ایشان پس از بازگشت به ایران دیگر به یزد نرفتند و تصمیم گرفتند به تهران بیایند.
– سه سال جهشی خواندم. قرار بود اولین دوره راهنمایی راهاندازی شود. یعنی سالی که چهارم دبستان میرفتم، دوره راهنمایی داشت راهاندازی میشد. البته بعدش همین مورد باعث شد نتوانم در راه استعدادم رشد کنم. خیلی فشرده شد. یکدفعه به دبیرستان رفتم که همه هیکلها درشت بود و من میان آنها کوچک بودم.
– پدر من تا دبستان خوانده بودند ولی فرد فرهیختهای بودند. علت اینکه درس را ادامه نداده بودند، این بود که زمان رضاخان، دستور داده بودند در مدارس باید شلوارک بپوشند. ایشان هم جلوی پدربزرگم این کار را نمیکردند که با شلوارک بیرون بیایند. شلوار میپوشیدند و میآمدند جلوی درگاهی مدرسه عوض میکردند. یک روز پدربزرگم، ایشان را در درگاه مدرسه دیده بودند. به ایشان گفتند امروز با شلوارک به مدرسه میروی، فردا هم معذرت میخواهم، ایستاده قضای حاجت میکنی و پسفردا هم فلان و گفتند که کلا نمیخواهد مدرسه بروی. اما ایشان بسیار اهل مطالعه و فرهیخته بودند.
– کیانوری که خواست بازجویی شود، بازجویش یک دانشجو بود و جای نوه کیانوری بود. اول بازجویی کیانوری به او گفت که چی زیر لب میگویی برای خودت؟ که او هم جواب داد من دارم سوره «حمد» میخوانم که خدا من را بر تو پیروز کند. کیانوری به او میگوید: «من همهچیز را به تو میگویم، نیازی به این کارها نیست. من فکر میکردم شماها آمریکایی هستید و آمریکاییها و ساواکیها میآیند از من بازجویی میکنند. شما اینطور هستید؟» یا مثلا «طبری» که تئوریسین کمونیسم بینالملل بود، در دست همین بچهها توبه کرد و در رد کمونیسم کتاب نوشت. شبکه منافقین را بچههای ۱۶ تا ۲۳، ۲۴ ساله شناسایی میکردند.
– من احساس میکردم علوم انسانی غرب ریشه در دین ما ندارد و براساس واقعیتهای هستی بنا نشده و از آن رنج میبردم. در همان کتابهای نظامی، نوشته بود وقتی میخواهید به دشمن حمله کنید باید سه برابر دشمن نیرو داشته باشید. اما قرآن میگوید «اگر شما آدمهای اهل صبر و استقامتی باشید، یک نفر شما بر ۱۰ نفر میتواند پیروز شود. لذا پس از جنگ تصمیم گرفتم در سپاه بمانم. وارد دافوس ارتش شدم. رفتم ببینم چه میگویند. احساس کردم باید وارد کارهای آموزشی شوم تا کتابها را عوض کنیم و مسائل مبنایی مذهبی را بنویسیم و شروع به تألیف کتابهایی کردم که مبنای آن مذهبی بود.
– الان در ارتش هم جنس نیروهایی که گرفتند، تفکر اعتقادی و مکتبیشان بر آمادگیهای جسمی و بدنیشان غلبه میکند. در دنیا برای ارتشها براساس آمادگی جسمانی نیرو میگیرند، اما در سپاه اصلا اینطوری نبود….
– کمتر از یک سال در بوسنی بودم. همان حضورها باعث شد که آمریکاییها با دستپاچگی مسئله را ختم کنند. چون تصمیم گرفته بودند در عمق اروپا مسلمان سازمانیافته با این جمعیت نباشد. میخواستند آنها را نابود کنند. توافق کرده بودند که بزنند، بکشند، سر ببرند، تمام کنند و مساجد را با بولدوزر نابود کنند و بگویند که اسلامی نیست. این قصد را داشتند، ولی همین که حضور بچهها در آنجا صورت گرفت و آنها هویت خودشان را پیدا و احساس کردند میتوانند بایستند و مقاومت کنند و سازماندهی و تسلیح شدند و نیروی مقاومت و ارتش درست کردند، آمریکاییها با دستپاچگی آمدند، قافیه را باختند و برایشان وحشتناک بود که در قلب اروپا نیرویی مثل حزبالله لبنان درست شود.
مسیر اربعین های بعدی را هموارتر کنیم
نصرتالله تاجیک، استاندار اسبق هرمزگان در سرمقاله امروز شرق با عنوان «راهیان کربلا از ایلام میگذرند؟» خواستار آن شده تا در راستای حداکثرسازی آثار مثبت برگزاری مراسم اربعین، ملزومات اجرائی و برنامهریزی خاص آن فراهم گردد «تا هم زائران با طیبخاطر سفر کنند و هم بتوان از اثرات معنوی اینگونه سفرها و هزینهها برای توسعه کشور و مخصوصا مناطق محروم استفاده حداکثری کرد.»
او معتقد است کمترین کار، فراهمکردن زیرساختهای مورد نیاز در استان ایلام و مخصوصا شهر و پایانه مرزی مهران، هم از سوی ایران و هم عراق برای پذیرش این جمعیت و محورقراردادن توسعه استان برای بهرهبرداری از چنین راهبردی است.
هاشمیرفسنجانی: ظلم حاکم ظالم که قدرتش را از مردم گرفته، مضاعف است
این روزنامه در صفحه ۲ از قول آیت الله هاشمیرفسنجانی، شیعه را همچنان مظلوم و مورد ستم دانسته و با مذموم توصیف کردن ظلم با هر شکل و کیفیتی گفته است: «ظلم حاکم ظالم که قدرتش را از مردم گرفته، مضاعف و غیرقابل پذیرش است که این مهم از رموز و درسهای تاریخی و عبرتآموز نهضت حسینی است.»
او مبارزه با ظلم و تحملنکردن ظالم را از رسالت انبیا، اولیا، ادیان الهی و بهویژه پیام اصلی قیام عاشورا برشمرده و افزوده است: «انشاءالله با ظهور امام زمان (عج) هدف اصلی اباعبدالله الحسین (ع) که امنیت، عدالت و زندگی در سایه عدالت اسلامی و قرآن کریم است و منجر به نابودی آخرین ظالم در دنیا خواهد شد، تحقق مییابد.»
محسن طاهری: حاجآقا ارضی مورد توجه آقاست
شرق در صفحه ۲ سخنان محسن طاهری، مدیرعامل سابق خانه مداحان را زیر عنوان «حاجمنصور حرف خودش را میزند» منتشر ساخته و از قول او درباره حرفهای روحالله بهمنی، مدیرعامل خانه مداحان که گفته بود «مداحان یک اتاق فکر دارند، بزرگ این اتاق فکر هم حاج منصور ارضی است»، آورده است: «چند مجموعه وجود دارد؛ اما اینها با هم نیستند، هر مجموعه نظرات خودش را عنوان میکند؛ ولی در بعضی موضوعات کلان ممکن است تصمیمگیریها یکی شود.»
طاهری همچنین به این نکات اشاره نموده است:
– اینکه سیاست را با خواندن روضه قاتی میکنیم و وسط اوج روضه و مصیبت، حرف سیاسی میزنیم، به نظرم این کار نیاز نیست.
– حاجآقا ارضی نظر خاص خود را دارد، مشاورههایی از علمای حوزه و بعضی خبرگان مداحی میگیرد؛ بنابراین اینطور نیست که بخواهد حرف جوانترها را بپذیرد که حرفی را بزند یا نزند؛ بنابراین ما نمیتوانیم به ایشان القا کنیم این کار را بکند یا نکند. حاجآقا ارضی به یک جمعبندی برسد، حرف خودش را میزند. از جهتی هم او مورد توجه حضرت آقاست.
– یک جاهایی آن دوستانی که پا به سن گذاشتهاند، شاید از بعضی تنشها پرهیز کنند؛ اما آقای ارضی کسی است که نمیترسد، دل به دریا میزند و جلو میآید، حالا ممکن است یک جا خراب و یک جا خوب شود.
فهم توحید، کلید درک پیام قیام امام حسین(ع)
این روزنامه در صفحه ۲۰ یادداشت حسین انصاریراد با عنوان «پیام محرم سلطهناپذیری است» را به چاپ رسانده و دقت بیشتر بر مسئله توحید را پیش نیاز درک پیام قیام حسین (ع) و تأثیر حرکت او بر تاریخ انسان دانسته است.
او اصل سلطهناپذیری در کنار تأکید بر پرستش خدای یکتا را نشان از توجهات دین اسلام به مسئله نفی ظلم، ایجاد عدالت و اخلاق در روابط انسانها با یکدیگر دانسته و افزوده است: «شاید از این منظر است که روز عاشورا را میتوان عرصه رویارویی تمام خوبیها در برابر تمام بدیها به حساب آورد. دلیل آنکه هر سال، شیعیان و دیگر مؤمنان راه حق، محرم را پاس میدارند، عظمت ایستادگی امام حسین (ع) در دفاع از شرف انسان، ظلمدیدهها و به عبارت بهتر دفاع از اصل توحید و سلطهناپذیری انسان است.»
دیگر عناوین برگزیده «شرق» امروز: