نماینده حماس: ناچاریم مجموعه افکار عمومی عربی و اسلامی را در نظر بگیریم
شرق در این شماره به کنکاش در مورد کم رنگ شدن رابطه ایران و حماس پرداخته و در گزارشی از بیانیه انصار حرب الله درباره اتهامات یک قاری سرشناس روایت کرده است.
نماینده حماس در ایران: ناچاریم مجموعه افکار عمومی عربی و اسلامی را در نظر بگیریم
روزنامه شرق در صفحه ۷ گفتگوی آرزو فرشید با «خالد قدومی»، نماینده «جنبش مقاومت اسلامی فلسطین» در ایران درباره فراز و فرودهای رابطه با ایران را منتشر ساخته و در مقدمه آن آورده است: «بهار عربی و تغییر در رأس حکومت چند کشور عربی تنها به بحران سوریه و دگرگونشدن اوضاع مصر، تونس و لیبی نینجامید. این رخداد روابط منطقهای ایران را نیز دستخوش تغییر و تحول کرد. نمونه این تغییرات، سردی روابط با حماس بود. روابطی که گفته میشود اکنون بعد از چند سال، در مسیر احیا حرکت میکند….»
قدومی در بخش هایی از این گفتگو به این نکات اشاره نموده است:
– خروج ما از سوریه به خاطر نزدیکی با مخالفان اسد نبود. ما موضعی بیطرفانه گرفتیم و از هیچ طرفی جانبداری نکردیم اما این بیطرفی خوشایند برخی از طرفهای درگیر نبود. اینجا در ایران، موضع ما به طرفداری از مخالفان اسد تعبیر شد و خارج از ایران گفتند که شما در آغوش ایران هستید. درحالیکه هیچ یک از این تعابیر درست نیست.
– ما با این نگرش که چون شما به ما کمک کردهاید، ما باید به شما کمک کنیم، مخالف هستیم. کمکهای شما به ما درخصوص مسئله فلسطین است اما اکنون در مسائل دیگری غیر از مسئله فلسطین نباید از ما انتظار کمک داشت.
-ما به دلیل اشغال فلسطین، میهمان کشورهای عربی و اسلامی و آزادگان جهان هستیم. به خاطر این میهمانبودن به کشوری که میزبان ماست، احترام میگذاریم و منظور از این احترامگذاشتن، دخالتنکردن در مسائل داخلی آن کشور است.
– دوستان در ایران و جهان عرب باید وضعیت ما را درک کنند. به نظر ما سطح کمکها به حماس نیز از جمله موضوعاتی است که در وقت خود قابل بررسی است، اما ما آن را درک میکنیم و انتظار داریم طرف مقابل نیز ما را درک کند.
– اگر از ما خواسته شود که در مسائل منطقه دخالت کنیم، طبق همان حدیث حضرت علی (ع) مثل بچهشتری خواهیم بود که نه پشتی برای سواریدادن دارد و نه شیری برای دوشیدن.
– رژیم صهیونیستی در شرایط فعلی و به خاطر تفرقهای که در منطقه است، اوضاع خوبی دارد؛ درحالیکه مسئله فلسطین موضوع خوبی برای وحدت است و باید از آن استفاده کنیم.
– ما در جنبش حماس مثل قاعده تلویزیونی آهنگهای درخواستی عمل نمیکنیم که هرچه را بیننده خواست، پخش کنیم. ما نیز براساس منفعت خودمان، فلسطین و منطقه عمل میکنیم. تأکید میکنم که موضع ما براساس توازن در روابط با همه قدرتهای منطقهای بود و خواستیم که فاصلهها را حفظ کنیم و با هر تحلیلی غیرازاین مخالف هستیم.
– ناچاریم مجموعه افکار عمومی عربی و اسلامی را در نظر بگیریم و چون اگر صرفا به نگاه مردم و رسانهها در یک کشور توجه داشته باشیم، باید از دیگران فاصله بگیریم، این ممکن نیست. در حقیقت زندگی در این تناقض بسیار مشکل است.
قاری سرشناس، موضوع بیانیه انصار حزب الله در دفاع از مکیت اسلام و قرآن
شرق در صفحه ۶ به انتشار گزارشی درباره اتهامات وارده بر سعید طوسى پرداخته و بیانیه «انصار حزبالله» درباره فساد اخلاقى و حامیان او را منتشر ساخته است.
در بخشی از این بیانیه آمده است: «لازم است مدعىالعموم علاوه بر درخواست اشد مجازات براى طوسى، در دفاع از مکیت اسلام و قرآن و دفتر رهبرى، پرونده دیگرى علیه حامیان وى تشکیل دهد، زیرا کلاسهاى قرآن در محلهها و مساجد با کاهش حضور نوجوانان روبهرو است و خانوادههاى تحت تأثیر مطالب فوقالذکر ممانعت دارند. ضمن اینکه دشمن مىکوشد با ارتباطدادن موضوع به دفتر رهبرى، علاوه بر وهن اسلام، محبوبیت رهبرى را کاهش دهد.»
این گزارش همچنین با یادآوری سرمقاله چند هفته گذشته حجتالاسلام مسیح مهاجری، در روزنامه جمهوری اسلامی از قول او آورده است: «در هفتههای اخیر موضوع یک اتهام اخلاقی درباره یکی از قاریان قرآن، در فضای مجازی و سپس در محافل مختلف و حتی در مطبوعات، بهشدت افکار عمومی را درگیر کرده است. در ظاهر تعیینتکلیفنشدن این موضوع در گذشته و حال، به این دلیل بوده که عدهای معتقد هستند مطرحشدن چنین موضوعی، موجب تضعیف جامعه قرآنی است و تضعیف جامعه قرآنی نیز موجب تضعیف نظام جمهوری اسلامی شده که بر قرآن مبتنی است. بطلان این ادعا با توجه به آنچه از سیره امام خمینی کاملا روشن است….»
در ادامه این گزارش با اشاره به گفت وگوی «نصفهونیمه» سعید طوسی با صدای آمریکا، پاسخ های تلگرامی او در کانال حامیانش و نیز برخی فایلهای صوتی منتسب به او در فضای مجازی مرور شده است.