وعده‌ها و آسیب‌پذیری‌ها

آدام حسین

به محض این که نتایج انتخابات اعلام شد، کم‌کم لباس‌های بیشتری پوشیدم و در آخر نیز پتویی را مثل روسری روی سرم انداختم. اطرافیانم مرتّب از من می‌پرسیدند “آیا واقعاً این قدر سردت است؟” به سؤال‌هایی که از من پرسیده می‌شد جواب نمی‌دادم و دیوانه‌وار اعداد و ارقام اعلام شده را دنبال می‌کردم. تصوّر می‌کردم به خاطر این که عصر برای دعوت مردم به شرکت در رأی‌گیری تقلّا کرده بودم سردم شده بود. اما تازه آخر شب به دلیل سرمایی که به جانم افتاده بود پی بردم: این دلیل یک ترس و نگرانیِ عمیق بود.

من یک مسلمانم و شهروند آمریکا هم نیستم. با این که در کل از موهبت‌ها و امتیازات بسیاری برخوردار هستم، اما نمی‌دانم در آینده چه چیزی پیشارویم خواهد بود. تا به اینجا برنامه‌های سیاسی ترامپ را شنیده‌ایم (ممنوعیت مهاجرت مسلمانان، افزایش نظارت بر مساجد و اماکن دیگر) و از نگرش‌های کلّی وی نیز آگاهیم. او در پاسخ به این سؤال که در رابطه با مسئلۀ اسلام‌هراسی چه خواهد کرد، خاطرنشان کرد که مثل اوباما نیست و به شدّت به وجود «تروریسم و افراطی‌گری» در اسلام اعتقاد دارد. با گذشت زمان می‌بینیم که بسیاری از وعده‌های ترامپ عملاً تحقّق‌ناپذیرند (ساخت بی‌هزینۀ یک دیوار عظیم و رونق‌بخشی به کارخانه‌های فولاد در پنسیلوانیا) و لذا مسلّماً او به روش دیگری احتیاج خواهد داشت. یک راه‌کار بسیار محتمل این خواهد بود که تمام کسانی را که دین یا قومیت اسلامی دارند، سپربلای خود خواهد ساخت و با لاتینوها و سیاه‌پوستان نیز همین کار را انجام خواهد داد.

این پیام نفرت که از رأس حکومت منتشر می‌شود، به خشونت‌های شخصی نیز مشروعیت خواهد بخشید و موجب شدّت گرفتن آنها خواهد شد. علاوه‌براین، رابطۀ مسلمانان و رنگین‌پوستانِ آمریکا با دولتشان را نیز دستخوش تغییر خواهد کرد. در واقع این همان اتّفاقی است که در جامعه رخ داده است. افراد حق دارند تحت حکومتِ نهادهایی زندگی کنند که با آنها به انصاف رفتار کنند و نگران‌حال آنها باشند، نه این که نسبت به آنها سوءظن داشته باشند و دائماً آنها را زیرکنترل بگیرند. یک دولت سرشار نفرت با ترساندنِ مردم از مشارکت دمکراتیک آنها را از حقوقشان محروم می‌سازد، با زیرسؤال بردن یک‌به‌یک عملکردهای آنها آزادی‌شان را سلب می‌کند و آنها را از مجموعه‌ای که قرار است از طرف آنها عمل کند طرد می‌کند.

من همچنان نومیدانه به دنبال پاسخ سؤالاتم می‌گردم، اما اکنون اجازه دهید دربارۀ آسیب‌پذیری‌های فردی‌مان رک باشیم. نه فقط مهاجران و اقلیت‌های قومی، بلکه افراد معلول، هم‌جنس‌گرایان، زنان و همۀ افراد جامعه موردتهدید ترامپ هستند. بیایید همه با مهربانی کردن به یکدیگر، خصوصاً به قشر آسیب‌پذیر، نسبت به تهدیدات انزجارآمیز ترامپ واکنش نشان دهیم.
 

مطالب مرتبط
درج دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.