آیا انگلستان به منطقه بازخواهد گشت؟
با خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا و روی کار آمدن دولت جدید در این کشور، این کشور به دنبال آن است که روابط استراتژیک خود با کشورهای خلیج فارس را توسعه دهد. این در حالی است که بعد از جنگ عراق و مشکلات پیش آمده برای بلر و کامرون، سیاست انگلیس بیشتر انقباضی بوده است.
عضو هیئت علمی دانشکده روابط بین الملل وزارت امور خارجه با اشاره به شرایط جدید که روسیه در حال تبدیل شدن به قدرتی تراز اول در سطح منطقه و جهان است، در این نشست تخصصی گفت: سایر کشورهای بزرگ درصدد مقابله با قدرت رو به رشد روسیه هستند.
وی افزود: شاید پیروزی استراتژیک در حلب از نظر ما که هم جبهه با روسیه هستیم مایه خرسندی باشد ولی از نظر غربیها این پیروزی باعث بروز مشکل است چرا که اکثریت سنی را از معرکه خارج خواهد کرد و آنها را به بنبست خواهد کشید. امریکاییها نیز در شرایط فعلی حساسیت بیشتری دارند؛
چرا که تغییر بازی در منطقه منجر به عدم تعادل خواهد شد.
نویسنده کتاب ژئوپلتیک خلیج فارس گفت: حضور انگلیسیها در منطقه اگر اتفاق بیفتد بیشتر از هرچیز به خاطر نگرانی کشورها و همسایگان جنوبی ایران است تا اینکه خود انگلستان بخواهد در این منطقه باشد.
مسجدجامعی با اشاره به پیروزی راستگرایان در امریکا، انگلیس و غرب توضیح داد: راستگرایان در معنای فعلی ضد مهاجر، ضد مسلمان، به نوعی خواهان بسته کردن جامعه به لحاظ فرهنگی، ارتباط با فرهنگهای همسان، خواهان قدرتمندتر کردن کشور و درعین حال، به دنبال راضی کردن توده مردمی هستند که گرایشهای راست دارند. با وجود این، به نظر میرسد روی کار آمدن آنها برای ایران بهتر است چرا که از نظر راستگرایان، هرچند فاش نگویند، ایران کشوری است که در کنار اروپاییها در مقابل ترکیه و گروههای تروریستی میایستد و وزنهای سنگین برای حفظ تعادل منطقه است.
دکتر مسجدجامعی جنبوجوش ضدایرانی حال حاضر برخی از کشورهای عرب منطقه را که نمونهای از آن با دعوت از بوریس حانسون برای طرح سخنان ضد ایرانی رسانهای شد، به دلیل هراسی دانست که این کشورها از ایران در دل دارند و البته اینکه امیدوارند بتوانند تفکر داخلی و خارجی را با سیاستهای ضد ایرانی خود همراه می کنند.
مسجدجامعی ناگفته نگذاشت که انگلستان بعد از جنگ عراق و چالشهای بلر و کامرون، سیاست انقباضی پیش روی گرفت اما اکنون این کشورها تمایل بیشتری به انگلستان دارند چرا که انگلستان زبانشان را بهتر میفهمد و از آنجا که تمرکز ثروت این کشورها بیشتر در لندن است در نتیجه همه شرایط زیرساختی برای این همکاری و استقبال وجود دارد، هرچند لندن در سیاست خارجی یکی به نعل میزند و یکی به میخ.
وی در پایان تحلیل هفتگی خود گفت: ورود انگلستان به منطقه بیشتر به خاطر تمایل کشورهای عرب خلیج فارس است و البته کیفیت حضور انگلستان بهیقین، به دلیل کسب تجربه از حضور این کشور در جنگ 2003 عراق چنان نخواهد بود.
گزارش بسیار پراکنده است..مانند جام ابی است که به خوانند تشنه وعده داده می شود و فقط چند قطره به او داده می شود..در بسیاری مقاطع ادعایی طرح شده اما قبل و بعد ان گویی ذکر نشده..این گونه گزارش نویسی مطالب گوینده را تضعیف و از بین می برد