تغییر تقویم عربستان سعودی از قمری به میلادی
عربستان سعودی طی اقدامی در راستای پیشروی به سوی مدرنیته، گاهشمار رسمی خود را از قمری به میلادی تغییر داد.
اما جامعه سنتی زادگاه دین اسلام از این که به نظر آنها توجّهی نشده است ناخشنود هستند. پشتیبانان وهابیت که درصدد پیروی از سنّت پیامبر اسلام هستند، در مورد لزوم تبعیت از تقویم مسیحی تردید دارند. روحانیان این اقدام را به مثابۀ قدم نهادن در یک سرازیری لغزنده میدانند که باعث میشود ماه رمضان کلاً به فراموشی سپرده شود. آنها معتقدند که مقامات دارند اوضاع را به عصر جاهلیت بازمیگردانند. نظام قضایی که سنگر روحانیان است، همچنان سرسختانه تأکید دارد که محکومیت مجرمان براساس تقویم قمری صورت گیرد.
ناراحتی روحانیان با ناراحتی کارکنان دولت همراه بوده است. ولیعهد با طرح تحوّل خود، حقوق و مزایای آنها را کاهش داده است. حال با تغییر تقویم، آنها ناگزیر خواهند بود هر سال یازده روز نیز اضافهتر کار کنند. آنها معترضند؟ که جهانی شدن به نفع حاکمان و به ضرر مردم است.
تقویم قمری از این لحاظ خوب بود که رؤیت ماه آسانترین روش برای شمارش روزها بود. اما این روش برای اندازهگیری سالها ضعیف است. لذا هر سال یازده روز حذف میشود و باعث میشود که تعطیلات و اعیاد اسلامی هر 32 سال یک بار در فصول بچرخند. دولت سعودی امیدوار است که اکنون با تغییر تقویم نظم بیشتری پیدا کند و با بقیۀ جهان هماهنگتر شود.
اما تنها عربستان نیست که با تقویم باستانی خود دست و پنجه نرم میکند؛ در ایران سال 1395، در کردستان 2628، در کنست اسرائیل 5776 و در تایلند سال 2559 است.