نگرانی ولیعهد بریتانیا از افزایش عدم‌رواداری مذهبی

پرنس چارلز، وارث تاج و تخت بریتانیا از افزایش افراطی‌گری‌های پوپولیستی و عدم‌رواداری مذهبی سخن می‌گوید. وی معتقد است که ادامۀ این روال خطر تکرار وقایع وحشتناکی چون هولوکاست را یادآور می‌شود.

به گزارش دین‌آنلاین به نقل از گاردین، شاهزادۀ ولز در گفتگو با برنامۀ مذهبی «اندیشۀ روز» در «رادیو بی‌بی‌سی 4» به‌صراحت نفرت دینی را مورد انتقاد قرار داد و از مردم خواست تا نسبت به پناهندگانی که از آزار و اذیت‌ها گریخته‌اند مهربان‌تر باشند.

وی اظهار داشت: "در حال حاضر ما شاهد ظهور گروه‌های پوپولیستی بسیاری در سراسر جهان هستیم که دشمنی آنها نسبت به اقلیت‌های مذهبی روز‌به‌روز بیشتر می‌شود. این اتّفاقات یادآور روزهای تلخ دهۀ 1930 است. نسل پدر و مادر من در نبرد با عدم‌رواداری، افراطی‌گری و اقدامات غیرانسانی برای منقرض‌سازی جمعیت یهودیان اروپا به مبارزه پرداختند و جان دادند."

شاهزاده از هیچ‌یک از سیاستمداران اسم نبرد، اما بعضی‌ها معتقدند وی در لفافه به پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا اشاره داشت، همچنین به ظهور احزاب راست افراطی در اروپا و افزایش دشمنی‌ با پناهندگان در بریتانیا.

وی عنوان داشت: "این که تقریباً هفتاد سال گذشته است و ما همچنان باید شاهد چنین ظلم و ستم‌هایی باشیم، برای من قابل‌تصوّر نیست. ما مدیون کسانی هستیم که درد و رنج‌ها را به جان خریدند و جان خود را دادند تا اتّفاقات دهشتناک گذشته دیگر تکرار نشود."

پرنس چارلز گفت نفرت دینی در حال افزایش است و این باعث بالا رفتن تعداد پناهندگانی شده که از دست آزار و اذیت‌ها در حال گریز هستند.

وی گفت : "بنابه گزارش سازمان ملل، تعداد کسانی که در سال 2015 وطن خود را ترک کرده‌اند نسبت به سال 2014، 8/5 میلیون نفر افزایش داشته است. این یعنی در سال 2015 تعداد 65/3 میلیون نفر به خاطر آزار و اذیت‌ها از وطن خود آواره شدند. این رقم سرسام‌آوری است و تقریباً معادل کلّ جمعیت بریتانیا است. اما با رفتن به یک کشور و سرزمین دیگر، مشکلات آنها حل نمی‌شود."

ولیعهد بریتانیا از شنوندگان خواست که امسال کریسمس به خاطر داشته باشند که در ماجرای تولّد حضرت عیسی نیز خانوادۀ حضرت از دست ظلم و ستم در حال گریز بودند. وی افزود: "همچنین باید به یاد داشته باشیم که وقتی پیامبر اسلام حضرت محمد از مکّه به مدینه مهاجرت کرد، وی نیز در پی به دست آوردن آزادی مذهبی برای خود و پیروانش بود."

شاهزاده دیدار خود با یک کشیش یسوعی اهل سوریه را یادآور شد و گفت: "آن کشیش از آدم‌ربایی‌های ی که در مناطقی از سوریه و عراق رخ می‌دهد حرف می‌زد و می‌گفت می‌ترسد که مسیحیان به‌کلّی از سرزمین‌هایی که در کتاب مقدّس توصیف شده است بیرون رانده‌ شوند. او معتقد بود کاملاً محتمل است که ظرف پنج سال آینده، دیگر هیچ فرد مسیحی‌ای در عراق باقی نماند."

وی ادامه داد: "متأسفانه به گسترۀ آزار و اذیت‌های مذهبی در سراسر جهان توجّه چندانی نمی‌شود. این اذیت‌ها صرفاً محدود به مسیحیان در مناطق درگیر جنگ در خاورمیانه نیست." وی سپس از گزارش جدیدی صحبت کرد که در آن از افزایش حملات به اقلیت‌های مذهبی سخن رفته بود.

کلاود مورس (Claude Moraes) یکی از اعضای پارلمان اروپا که رئیس «کمیتۀ آزادی‌های مدنی، عدالت و امور داخلی پارلمان اروپا» نیز هست از این پادرمیانیِ شاهزاده استقبال کرد و بیان داشت روشن است که شاهزاده دارد به کدام سیاستمداران اشاره می‌کند، اما وی به دلایل تشریفاتی، نمی‌تواند مستقیماً از کسی نام ببرد. مورس در پاسخ به گاردین گفت: "به نظر من، در شرایط فعلی که حزب راست‌ و روزنامه‌های جناح راست بر روایت حمایت‌گرایانه، مهاجرستیز، مخالفت با رواداری و مخالفت با اتحادیۀ اروپا غالب شده‌اند، پادرمیانیِ شاهزاده حرکت خوبی بود."

از شاهزاده دعوت به عمل آمده بود که در بخشی از برنامۀ مذهبی رادیو 4 بی‌بی‌سی صحبت کند. این سومین مرتبه‌ای بود که وارث تاج و تخت در این برنامۀ رادیویی سخنرانی می‌کرد. وی نخستین بار در سالگرد «روز پیروزی در اروپا» (VE Day) در سال 1955 و مرتبۀ دوم در ژانویۀ سال 2000 که آغاز هزارۀ جدید بود در برنامۀ «اندیشۀ روز» سخنرانی کرده بود.

وی پیغام خود را از پیش در «کاخ کلارنس»، خانۀ رسمی خود در لندن ضبط کرده بود. در آن موقع هنوز اعلام نشده بود که ملکه الیزابت و دوک ادینبرا برنامۀ سفر کریسمس خود به جزایر نورفولک را به خاطر بیماری به تأخیر انداخته‌اند. شاهزاده نیز هیچ اشاره‌ای به وضعیت سلامتی پدر و مادرش نکرد.
 

مطالب مرتبط
درج دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.