پاپ در الازهر به “اسلام سیاسی” انتقاد کرد
پاپ فرانسیس در سفر دو روزۀ خود به مصر از رهبران مسلمان درخواست کرد تا در این عصر و زمانه که شبهنظامیان اسلامگرا در سراسر خاورمیانه جوامع مسیحی را آماج حملات خود قرار دادهاند، همگی با هم متّحد شوند و یکصدا افراطیگری را محکوم سازند.
پاپ در کنفرانس صلح الازهر بیان داشت: "بیایید همه با هم به هرگونه خشونت، کینه و نفرتی که به اسم دین و خدا صورت میگیرد «نه» بگوییم."
پاپ در پاسخ به گزارشگرانی که در هواپیما حاضر بودند گفت که حامل پیغام صلح و وحدت است. وی در اقامت کوتاه خود در مصر با تعدادی از رهبران مذهبی و سیاسی مصر دیدار کرد. پس از پاپ ژان پل دوم (سال 2000)، این دومین پاپی بود که به مصر سفر میکرد.
با این که مصر توانسته از آشوبهایی که آفت جان سوریه و عراق شده جان سالم به در ببرد، با بمبگذاریهایی که ظرف شش ماه گذشته در کلیساهای مختلف صورت گرفته، جمعیت مسیحیان این کشور جبر و شدّتعمل شبهنظامیان اسلامگرا را به طور کامل احساس کردهاند. این حملات باعث شد تا تلاشهای سیسی برای ایجاد امنیت در مصر با مانع مواجه شود، ولیکن سفر موفقیتآمیز پاپ باعث بهبود وجهۀ بینالمللی مصر شد.
پاپ در سخنان خود مفهوم «اسلام سیاسی» را مورد انتقاد قرار داد و گفت: "دین در معرض این خطر قرار دارد که در ادارۀ امور دنیوی غرق شود و به اغواگریهای قدرتهای دنیوی تن دردهد."
پاپ فرانسیس بارها اظهار داشته که گفتگوی میان مسیحیان و مسلمانان تنها راه موجود برای مقابله با بنیادگراییِ اسلامگرایان است، اما پیغام او در الازهر بازتاب خاصّی پیدا کرد. فرانسیس بر اهمیت آموزش صحیح تأکید داشت و گفت: "برای مقابلۀ ثمربخش با وحشیگریهای کسانی که به خشونت و نفرت دامن میزنند، باید با جوانان همراه باشیم."
ژان فرانسوا خاویر یکی از اعضای دفتر روابط مسیحیان و مسلمانان در کلیسای کاتولیک فرانسه اظهار داشت که "مسیحیان مصر غمگین و هراسان بودند، اما سفر پاپ امید تازهای به ما بخشید، چراکه با آمدن او ما باور کردیم که یک نفر نیز میتواند برای جهان صلح به ارمغان بیاورد."