چین؛ اگر الحاد نیز دین باشد چه؟

دی‌دی وو

«انجمن جوانان کمونیست چین» مهد چندین نسل از رهبران کمونیست چین است و روز به روز نیز بر فعالیت‌های خود در حوزۀ تأثیرگذاری بر عقاید عمومی (به‌ویژه در میان جوانان) می‌افزاید. این انجمن به‌تازگی دست به مبارزۀ جدیدی با ادیان زده و در راستای دفاع از الحاد، یک فایل ویدئویی ساخته و آن را در سایت «ویبو» (مشابه چینیِ توئیتر) منتشر کرده است. عنوان این فیلم یازده دقیقه‌ای این است: «اگر الحاد نیز دین باشد چه؟»

به گزارش دین‌آنلاین به نقل از دیپلمات، در فیلم «انجمن جوانان کمونیست چین» از سبک طنز و فکاهی استفاده شده تا باب میل نسل جوان و اینترنت‌دوست باشد.

در این فیلم سینمایی چند سؤال اساسی مطرح شده است:
ـ اگر الحاد نیز دین باشد چه؟
ـ اگر الحاد یک دین باشد، شخصیت‌های مقدّس آن چه کسانی خواهند بود؟
ـ چه کسی جهان را نجات داده؛ خدا یا انسان‌ها؟
ـ ملحدان چه اعمالی انجام می‌دهند؟

فیلم به این صورت شروع می‌شود که مرد جوانی با گروهی از ملحدان ملاقات می‌کند. «کشیش» ملحد به مرد جوان می‌گوید برای یک ملحد هر روز یک معجزه است، چراکه براساس دین الحاد، هر یک روز بدون خدا، یعنی یک روز با معجزه.

بعد «کشیش» از مرد جوان دعوت می‌کند تا به «کلیسایشان» بیاید. او می‌گوید تمام فلاسفه و دانشمندان بزرگ تاریخ معبود ملحدان هستند؛ از جمله گالیله، داروین، انیشتین، ماری کوری، ادیسون، کنفوسیوس، مارکس و دیگران. «کشیش» می‌گوید این انسان‌ها هستند که جهان را نجات داده‌اند، نه خدا. برای مثال ویلیس کریر، خدای دستگاه تهویۀ هوا بود که جهان را از تبدیل شدن به جهنّم نجات داد. اعمالی که ملحدان هر روز انجام می‌دهند آن است که قوانین فیزیک را تلاوت می‌کنند، شعر جدول متناوب عناصر را می‌خوانند و به درگاه «خودِ قادرشان» که غذا را سر میز آورده دعا می‌کنند.

مرد جوان معصومانه از «کشیش» می‌پرسد: "پیروان ادیان دیگر همیشه ما ملحدان را لعنت می‌کنند و به جهنم حواله می‌دهند. حال که ما ملحدان نیز یک دین داریم، آیا ما هم آنها را متقابلاً لعنت کنیم؟"

«کشیش» آهی می‌کشد و می‌گوید: "دین الحادِ ما صرفاً طنزی در این فیلم است. اما ما ملحدان، برخلاف متدیّنان که واقعاً از ما خوششان نمی‌آید، هرگز کسی را نفرین نمی‌کنیم."

در انتهای فیلم از یک سری اساتید برجستۀ دانشگاه‌های رده‌بالای چین، گردانندگان رسانه‌ها و فضای مجازی دعوت شده تا دیدگاه خود را دربارۀ الحاد بیان کنند. در فیلم این جمله از قانون اساسی چین نیز ذکر شده:
«هیچ نهاد دولتی، عمومی، یا شخصی اجازه ندارد شهروندان را به اعتقاد داشتن یا نداشتن به دینی وادار سازد. همچنین هیچ‌کس اجازه ندارد نسبت به کسانی که به دینی اعتقاد دارند یا ندارند تبعیض قائل شود.»

مسئلۀ حائزتوجه آن است که این فیلم توانسته در میان شهروندان اینترنتیِ چین محبوبیت پیدا کند.
گفتنی است که نیمی از جمعیت 1/4 میلیارد نفری چین پیرو هیچ دین مشخّصی نیستند.

مطالب مرتبط
منتشرشده: ۱
  1. رضا

    «کشیش» آهی می‌کشد و می‌گوید: “دین الحادِ ما صرفاً طنزی در این فیلم است. اما ما ملحدان، برخلاف متدیّنان که واقعاً از ما خوششان نمی‌آید، هرگز کسی را نفرین نمی‌کنیم.”
     
    هرگز اینقدر مطمئن نباش کشیش جان …

درج دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.