چرایی دور شدن جوانان کرۀ جنوبی از دین و راهکار کلیساها برای حلّ این معضل
شمار فزایندهای از جوانان کرۀ جنوبی از دین رویگردان شدهاند و این امر حاکی از گرایشی ملّی به سمت سکولاریسم است.
حدود 20درصد از جمعیت کره پیرو مذهب پروتستان، 15درصد بودیست و قریب به 8درصد نیز کاتولیک هستند. درصد کرهایهایی که پیرو هیچ دینی نیستند از 47درصد در سال 2005 به 56درصد در سال 2015 رسید. البته رویگردانی از دین در میان جوانان مشهودتر است. براساس نظرسنجی مؤسسۀ گالوپ، در سال 2005، 46درصد جوانان کره مذهبی بودند، اما ده سال بعد این رقم به 31درصد رسید.
بهروزرسانیِ روش عبادی
کلیسای جامع سئول یکی از کلیساهایی است که به خاطر حفظ و جذب جوانان، آموزههای مسیحیت را بهروزرسانی میکند و برنامههایی به سبک گفتگوهای تلویزیونی برگزار مینماید که در آنها به جای این که دربارۀ متون کتاب مقدّس گفتگو شود، جوانان میتوانند آزادانه دربارۀ موضوعات شخصی یا معنوی صحبت کنند و از رهبران کلیسا و دیگر شرکتکنندگانِ در برنامه کمک و راهنمایی بخواهند.
بعضیها یکی از دلایل بیمیل شدن جوانان به مذهب را گوشیهای هوشمند میدانند. لذا سال گذشته تعدادی از جوانان کره یک مراسم نیایش برگزار کردند که هدف از آن جدا کردن جوانان از گوشیهای تلفن همراه و وارد کردن آنها به فضای دعا و نیایش گروهی بود.
بعضی از کلیساها نیز پی بردهاند که گوشیهای هوشمند در نحوۀ دسترسی جوانان به اطلاعات نقش مهمّی دارد، لذا «کلیسای سارانگ» اپلیکیشنی مذهبی با قابلیت جستجو در کتاب مقدّس ارائه داده است.
حذف سلسلهمراتب از کلیسا
پدر روحانی ناک هیون جوزف جو، معاون رئیس کلیسای اعظم سئول با الهام از روشی که در آمریکا پیاده میشود، جلسات سخنرانی و گفتگو را در فضاهایی غیررسمی مثل رستورانها یا کافیشاپها برگزار میکند. ورود همگان به این جلسات آزاد است و موضوعاتی که مطرح میشود فقط محدود به مباحث مذهبی نیست، بلکه دربارۀ مسائل شخصی، اجتماعی و سیاسی نیز گفتگو میشود. علاوهبراین، این کلیسا یک دورۀ آموزشی سیزدههفتهای نیز برای تدریس اصول مقدّماتی مسیحیت برگزار میکند.
بیکاری و شکّاکیک جوانان نسبت به دین
به گفتۀ کارشناسان، افزایش نرخ بیکاری در میان جوانان و این که جوانان میبینند دین راهحلّ مستقیمی برای حلّ مشکلاتشان ارائه نمیدهد، از عوامل اصلی افول تدیّن در میان جوانان کره است.
جوانان کره برای ورود به دانشگاه سخت درس میخوانند و فرایند صعبی را پشت سر میگذارند، اما پس از فارغالتحصیلی یافتن شغل برای آنها پروسهای طولانی و دشوار است. از طرف دیگر، جلوههای مختلف تکنولوژی و فعالیتهای تفنّنی نیز دست به دست میدهد تا جوانان از کلیسا دور شوند. از سوی دیگر، اعتماد جوانان نیز به نهادهای سلسلهمراتبی کاهش یافته است. جوانان کره باسوادتر از والدین خود هستند و لذا احتمال شکاکیت آنها نسبت به سخنان رهبران مذهبی بیشتر است. لذا جوانان کرۀ جنوبی به نحو فزایندهای احساس میکنند که کلیسا و به طور کلّی دین، پاسخی برای مبرمترین نیازهای آنها ندارد.