بمب‌گذاری در مساجد نیز جزو اقدامات تروریستی است

وقتی در کلیسایی در خاورمیانه بمب‌گذاری صورت می‌گیرد، سیاستمداران آمریکایی آن را اقدامی تروریستی می‌خوانند و محکوم می‌سازند و به قربانیان مسیحی تسلیت می‌گویند. اما وقتی در مسجدی در بلومینگتون واقع در مینه‌سوتا بمب‌گذاری شد، سکوت سیاستمداران گوش عالم را کر کرد!

به گزارش دین‌آنلاین سحر عزیز و خالد بیدون در هافینگتن پست نوشته‌اند: هیچ‌کجا گفته نمی‌شود که تروریست‌های اسلام‌ستیز خطری هستند که آمریکا را تهدید می‌کند، چه بسا به این طریق بتوان با مسلمانان آمریکا ابراز همبستگی و همدردی کرد و راهی برای جلوگیری از ادامۀ تروریسم داخلی یافت. رسانه‌ها بمب‌گذاری اخیر را یک جنایت ناشی از نفرت خواندند؛ گویا تروریسم و جنایات برخاسته از نفرت کاملاً از هم تفکیک‌شده هستند! در این میان، تنها فرد باشهامت مارک دیتون، فرماندار مینه‌سوتا بود که این بمب‌گذاری را اقدامی تروریستی خواند.
 
اقدام تروریستی یک اقدام خشونت‌آمیز و ازپیش‌برنامه‌ریزی‌شده، با هدفی سیاسی یا اجتماعی است که توسّط بازیگران غیردولتی و علیه غیرنظامیان صورت می‌گیرد. هدف از این اقدام تنها ترساندن قربانیان حادثه نیست، بلکه ایجاد رعب و وحشت در میان کلّ جامعه است. چنانچه انگیزۀ نهفته در پس یک اقدام تروریستی تعصّب نسبت به دین، ملّیت یا نژادِ قربانیان باشد، می‌توان آن را یک جنایت برخاسته از نفرت نیز تلقّی کرد.

بمب‌گذاری اخیری که در مسجدی واقع در حومۀ مینه‌سوتا رخ داد هم یک اقدام تروریستی بود، هم یک جنایت برخاسته از نفرت. قصد بمب‌گذاری‌کنندگان ارعاب ده‌ها هزار مسلمان سومالیایی است که به مساجد منطقۀ مینه‌سوتا آمدوشد می‌کنند.

مینه‌سوتا دارای بیشترین جمعیت مهاجران سومالیایی‌ است.  اما سیاستمداران و رسانه‌های خبری سومالیایی‌ها را بدنام کرده، جوانان سومالی-آمریکایی را یک مشکل امنیتی برای کشور خوانده و لذا موجب دامن گرفتن تعصّبات و خصومت‌ها علیه سومالیایی‌ها شده‌اند. این دشمنی به حدّی افزایش یافته که سومالی-آمریکایی‌ها دائماً در محل کار و مدارس آماج تبعیض، اسلام‌ستیزی و جرائم برخاسته از نفرت قرار می‌گیرند.

انگیزۀ سیاسی و نژادیِ بمب‌گذاری در مساجد در آمریکا به بمب‌گذاری در کلیساها و مساجد خاورمیانه و افغانستان شباهت دارد. بمب‌گذاری‌کنندگان دارای هدفی فرقه‌گرایانه هستند مبنی بر این که مسیحیان، اهل‌سنّت، یا شیعیانِ آن منطقه را بترسانند. پیام سیاسی آنها این است که آن جماعت مذهبی جایی در آنجا ندارند و اگر امنیت می‌خواهند، باید از کشور بروند. سیاست‌های فرقه‌گرایانه و تأییدآمیزِ دولت و تعلّل آن در محکوم ساختن خشونت‌های فرقه‌ای، به اهداف سیاسی تروریست‌ها مشروعیت می‌بخشد. در آمریکا دولت ترامپ اسلام‌هراسی را ترویج و تشجیع می‌کند. مسلمانان بیش از پیش به عنوان ستون پنجم جلوه داده می‌شوند و مساجد آنها محلّ پرورش تروریست‌ها تصویر می‌شود.

مطالب مرتبط
درج دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.