اخوان المسلمین به توصیه های حسن البناء عمل کند

گروهی از جوانان عضو جنبش اخوان المسلمین با تأکید بر رویکرد فعالیت به دور از خشونت، خواستار برخی اصلاحات در ساختار این جنبش شده اند.

به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم، هماهنگ کننده جنبش “اخوان بدون خشونت” گفت: این جنبش متشکل از جوانانی است که در مشاغل مختلف فعالیت می کنند و خواهان اجرای برخی اصلاحات داخلی در جنبش بدون شکاف و جدایی اعضای آن هستند، اما اخوان المسلمین با هر گونه درخواستی برای مطالبه اصلاحات داخلی مخالفت می کند.

احمد یحیى در برنامه ” 30 ژانویه ؛ مقطع جداگانه ” (30ژانویه روز پیروزی انقلاب مصر) که در شبکه ماهواره ای “الحیاه” پخش می‌شود، بازگشت به توصیه‌های حسن البنا موسس گروه اخوان المسلمین را خواستار شد.

وی همچنین بر کنار گذاشتن انواع بدرفتاری‌ها، خشونت‌ها و مشارکت در فعالیت سیاسی در چارچوبی که با اصول اخوان المسلمین مطابقت داشته باشد، تأکید کرد.

گفتنی است حَسن البَنّا سال 1928 سازمان اخوان المسلمین را در مصر  بنیان گذارد. وی در سال ۱۹۴۹ میلادی توسط عوامل دولت مصر ترور شد.

البنا در طول زندگی کوتاه و پر تلاش خود کوشید تا نمونه ای از جامعه صدراسلام را به نمایش گذارد. به نظر البنا، کمال مطلوب اسلامی در اولین نسل مسلمانان نهفته بود؛ دوره ای که اصول قرآن مراعات می گردید و فارغ از تشخص ملیتها، اسلام تنها «ملیت» محسوب می‌شد. به نظر او، بین جوامع موجود اسلامی و اسلام واقعی فاصله‌ای افتاده بود که عقب ماندگی مسلمانان را موجب شده بود. به همین دلیل، او در صدد احیای اسلام بود تا نه تنها مسلمانان را از چنگ جهانخواران رهایی بخشد بلکه انسانیت را نیز زنده کند. او معتقد بود که به جای فلسفه و مادیگری اروپا، این فرهنگ و تمدن اسلام است که باید پذیرفته شود.
 
البنا با «جدایی دین از سیاست» (سکولاریسم ) و نیز ملی گرایی غیردینی که نقشه آن را در 1299 ش / 1920 ساطع الحُصْری ریخت و میشل عفلق در 1319 ش / 1940 آن را در سوریه اعمال کرد، به شدت مخالف بود.

همچنین درباره عرب گرایی بر این عقیده بود که اسلام هیچگونه مرز جغرافیایی، یا اختلافات نژادی یا شهروندی را به رسمیت نمی شناسد. البنا تمام مسلمانان را یک «امت» و کشورهای مسلمان را تنها یک کشور می دانست. به همین دلیل، گرایشهای ناسیونالیستی جدید، به‌ویژه فاشیسم و نازیسم را محکوم کرد.(دایره المعارف جهان اسلام آکسفورد)

البنا همچنین در حوزه اقتصاد به تبلیغ برخی اصول اساسی عدالت اجتماعی اسلام پرداخت. او عقیده داشت عدالت اجتماعی نه تنها حاصل تفکر سالم و کارهای نیک فردی، بلکه برخاسته از نهادها، مداخله دولت و از طریق اخذ مالیات بر درآمد و ثروت است که شامل مالیاتهای تصاعدی نیز می‌شود.(همان)

 

گروهی از جوانان عضو جنبش اخوان المسلمین با تأکید بر رویکرد فعالیت به دور از خشونت، خواستار برخی اصلاحات در ساختار این جنبش شده اند.

مطالب مرتبط
درج دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.