پنج دلیل مردم برای ترک کلیسا

اندی استنلی

کاهش تعداد مسیحیان در امریکا، افزایش تعداد آتئیست‌ها و همچنین کسانی که خود را بدون اعتقاد به دین خاصی معرفی می‌کنند مسئله‌ای است که در نسل‌های گذشته نیز وجود داشته اما هیچ‌گاه به اندازه امروز این مسئله اهمیت نیافته است. بسیاری از مردم مسیحیت را دینی ضدعقلانی، بسیار ساده‌نگر و به‌راحتی قابل از اعتبارانداختن می‌دانند و برای دهه‌ها، اساتید دانشگاهی که با دین ضدیت داشته‌اند مسیحیت را هدفی در دسترس برای نشانه‌گیری و ایرادگیری یافته‌اند. شرایطی که دین مسیحیت در نگاه معتقدان مسیحی دارد و سبب شده اوضاع مسیحیت چنین بغرنج شود در پنج مورد زیر قابل شرح است:

1.  اعتقاد به این امر که انجیل بنیان مسیحیت است؛ این اعتقاد که کتاب انجیل پایه و اساس دین مسیحیت است باعث به وجود آمدن چالش‌هایی برای این دین در دوران مدرن شده است.

2. اعتقاد مردم بر این امر که رنج و درد نشانه عدم وجود خدا است؛ بارت ارمان، از محققان معروف، اخیراً اعلام کرد که به خاطر رنج‌های موجود در دنیا ایمان خود را کنار گذاشته و آتئیست شده است، او تنها فردی نیست که به این دلیل چنین تصمیمی گرفته است.

3. تجربه بد مردم در کلیسا؛ بسیاری از تجربیات بد مردم از شرکت در مراسم کلیسا باعث شده آنها دیدگاه منفی نسبت به مسیحیت پیدا کنند.

4. عدم رفتار درست در جذب مردم به دین؛ هنگامی که ما از افراد بدون اعتقاد برای جذب به دین دعوت می‌کنیم باید رفتاردرستی همچون پیامبران داشته باشیم تا آنها بتوانند به دعوت ما متمایل شوند.

5. ساختگی بودن مفهوم کلیسا؛ کلمه کلیسا به صورت راستین در انجیل وجود ندارد و فقط یک ترجمه نادرست و گمراه کننده است. ازآنجا که ترجمه عبارت انگلیسی انجیل، به‌صورت تحت‌اللفظی از انجیل یونانی است چنین نادرستی‌ای رخ می‌دهد. کلمه church از کلمه‌ای آلمانی kirch گرفته شده است که به معنی خانه خدا است و این کلمه، نه ترجمه بلکه تفسیری از کلمه یونانی ekklesia است. این در حالی است که  ekklesia یک کلمه مذهبی نیست و به کلیسا یا خانه خداوند بی‌ربط است و به معنای عمومی دورهمی، جمع مردم و مجمع مردمی است. در نتیجه این کلمه به معنای یک مکان خاص نیست بلکه به گرد هم آمدن افراد به دلیل خاصی اطلاق می‌شود؛ مردمی که همدیگر را می‌شناسند و از یکدیگر حمایت می‌کنند.
بنابراین بر اساس این پنج دلیل، اگر معتقدان می‌خواهند جلوی روند دین‌گریزی را بگیرند باید نگاه تازه‌ای به دین بر اساس اصل و منشأ آن داشته باشند.
 

مطالب مرتبط
درج دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.