“اسلام دین نیست؛ جنبشی سیاسی است”!
آزادی مذهبی در سالهای اخیر سیاسی کاری شده است. در ماه های اخیر دادگاه آمریکا به نفع شیرینیپزی رأی داد که از پختن کیک برای جشن ازدواج دو همجنسگرا سرباز زده بود. همچنین یکی از قضات عالی، قانونی تحت عنوان “کارگروه آزادی مذهبی” را مطرح کرده است، در حالی که مسلمانان در امریکا تحت حمایت این قوانین آزادی مذهبی در امریکا نیستند. چرا چنین تفاوتی در تصمیمگیری قضایی امریکا رخ میدهد؟
این دیدگاه که اسلام با وجود یک میلیارد و ۶۰۰ معتقد مسلمان در جهان را نباید جزو ادیان به حساب آورد در سال ۲۰۱۰ نیز در امریکا مطرح شد. این ادعا زمانی ارائه شد که درباره ساخت مسجدی در ایالت تنسی دعوایی حقوقی شکل گرفت و این موضوع مطرح شد که اسلام یک دین نیست بلکه یک سیستم ژئوپولیتیک است که به پرورش جهادیها و اجرای قانون شریعت در امریکا تأکید دارد. بنابراین ساختن مسجد نباید شامل قوانین حکومت یا فدرالی در امریکا باشد که محافظ سازمانهای مذهبی است.
در پی این ادعا دادگاه محلی حکم برضد ساخت مسجد داد اما این حکم پس از آن توسط دادگاه استینافی تنسی لغو شد. هراس از اسلام در سالهای گذشته در امریکا تنها به مورد ساخت مسجد محدود نشد. برای مثال در ۴۳ ایالت امریکا فعالیتهایی در سالهای اخیر برای ممنوعیت اجرای قوانین اسلامی یا شریعت وجود داشته است.
این عقیده که اسلام دین نیست، ریشه در این باور غلط دارد که مسلمانان ضدامریکایی هستند. بر اساس تحقیق مرکز پیو در سال ۲۰۱۶، تقریباً نیمی از امریکاییها معتقدند: "حداقل عدهای" از امریکاییهای مسلمان ضدامریکایی هستند و ۱۱ درصد امریکاییها، "اکثر یا همه" امریکاییهای مسلمان را ضدامریکایی میدانند.
همچنین بر اساس نظرسنجی در سال ۲۰۱۷، حدود نیمی از بزرگسالان امریکایی معتقدند اسلام در جامعه امریکا جایگاهی ندارد و ۴۴ درصد معتقدند که بین اسلام و دموکراسی یک درگیری ذاتی وجود دارد. اگر اسلامهراسان در تلاشهای آینده خود موفق شوند ممکن است مسلمانان از بسیاری امکانات و قوانین اساسی که مسیحیان از آن بهرهمند هستند و از آنها حمایت میکند، محروم شوند و این اسلامهراسان خواهند بود که باعث محدودیت و نقض آزادی دینی شدهاند، نه مسلمانان که به صورت غیرعقلانی علت هراس واقع میشوند.