اعلام فراخوان همایش بین‌المللی اندیشه‌های علامه طباطبایی در تفسیر المیزان

فراخوان همایش بین‌المللی اندیشه‌های علامه طباطبایی در تفسیر المیزان در هفت محور مطالعات روش‌شناختی و معرفت‌شناختی، مطالعات وجودشناختی، مطالعات جهان‌شناختی، مطالعات دین‌شناختی، مطالعات قرآن‌شناختی، مطالعات حدیث‌شناختی و مطالعات علوم انسانی اعلام شد.

مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با همکاری مراکز حوزوی و دانشگاهی داخل و خارج از کشور همایش بین‌المللی اندیشه‌های علامه طباطبایی در تفسیر المیزان را با هدف شناسایی و معرفی ابعاد علمی علامه طباطبایی و تفسیر المیزان، شناسایی و تبیین اندیشه‌های علامه طباطبایی در تفسیر المیزان در حوزه علوم اسلامی و انسانی و بررسی رویکردهای مختلف قرآن‌پژوهان درباره اندیشه‌های علامه طباطبایی برگزار می‌کند.

 

بررسی اندیشه‌های نوین در حوزه علوم اسلامی و انسانی بر اساس دیدگاه‌های علامه طباطبایی در تفسیر المیزان از سوی اندیشمندان داخلی و خارجی، زمینه‌سازی برای اسلامی‌سازی علوم انسانی و تبادل دستاوردهای پژوهشی میان مراکز و شخصیت‌های علمی جهان از دیگر اهداف این همایش بین‌المللی اعلام شده است.

 

به گزارش ایکنا، مطالعات روش‌شناختی و معرفت‌شناختی، مطالعات وجودشناختی، مطالعات جهان‌شناختی، مطالعات دین‌شناختی، مطالعات قرآن‌شناختی، مطالعات حدیث‌شناختی و مطالعات علوم انسانی محورهای اصلی این همایش است پژوهشگران و صاحب‌نظران می‌توانند.

 

بر اساس فراخوان اعلام شده در محور مطالعات روش‌شناختی و معرفت‌شناختی سه زیرشاخه منطق، معرفت‌شناسی و روش‌شناسی علوم و در محور مطالعات وجودشناختی نیز هفت زیرشاخه احکام کلی وجود، علیت و احکام آن، وجوب و امکان، وجود مادی و وجود مجرد، ثابت و متغیر، حدوث و قدم و مراتب و عوالم وجود برای دریافت مقالات تعیین شده‌اند.

 

در محور مطالعات جهان‌شناختی نیز هشت محور فرعی اهداف و چگونگی طرح مباحث جهان‌شناختی در قرآن، آفرینش آسمان‌ها و زمین، مراحل و زمان آفرینش آسمان‌ها، زمین و موجودات، حقیقت عرش و کرسی وارتباط آنها با نظام آفرینش، تسبیح موجودات، پدیده‌های جوی و زمینی، فرشتگان و جن و شیاطین برای دریافت مقالات در نظر گرفته شده است.

 

فلسفه دین، معرفت دینی، خداشناسی، راه و راهنماشناسی، معادشناسی، ادیان و مذاهب و عبادات محورهای فرعی مورد نظر در زمینه مطالعات دین‌شناختی هستند و در محورهای مطالعات قرآن‌شناختی و مطالعات حدیث‌شناختی نیز علوم قرآن، تفسیر قرآن و نقد قرآن‌پژوهی مستشرقان و چیستی و اعتبار سنت و حدیث، تاریخ حدیث، رابطه حدیث با قرآن، قلمرو اعتبار حدیث در فهم دین، مبانی فهم حدیث، روش فهم حدیث، منابع فهم حدیث و نقد حدیث به عنوان زیرشاخه‌ها در نظر گرفته شده است.

 

در محور مطالعات علوم انسانی نیز پژوهشگران می‌توانند آثار خود را در مطالعات انسان‌شناختی، مطالعات عرفانی، مطالعات اخلاقی، مطالعات تربیتی، مطالعات روان‌شناختی، مطالعات تاریخی، مطالعات اجتماعی، مطالعات فقهی و حقوقی، مطالعات سیاسی، مطالعات اقتصادی و مطالعات مدیریتی به این همایش ارسال کنند.

 

بنا بر این گزارش زمان برگزاری این همایش 24 تا 26 آبان‌ماه سال 1393 خواهد بود و پژوهشگران می‌توانند مقالات خود را در محورهای اعلام شده تا پایان دی‌ماه سال جاری به دبیرخانه این همایش به آدرس قم، بلوار جمهوری اسلامی، مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، اداره همایش‌ها و نشست‌ها، کدپستی 85555 ـ 37166 ارسال کنند.

 

علاقه‌مندان می‌توانند برای کسب اطلاعات بیشتر به پایگاه اینترنتی این همایش به آدرس hanat.iki.ac.ir مراجعه کنند.

 
فراخوان همایش بین‌المللی اندیشه‌های علامه طباطبایی در تفسیر المیزان در هفت محور مطالعات روش‌شناختی و معرفت‌شناختی، مطالعات وجودشناختی، مطالعات جهان‌شناختی، مطالعات دین‌شناختی، مطالعات قرآن‌شناختی، مطالعات حدیث‌شناختی و مطالعات علوم انسانی اعلام شد.
مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با همکاری مراکز حوزوی و دانشگاهی داخل و خارج از کشور

مطالب مرتبط
درج دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.