سیری در مساجد قدیمی امارات
مساجد موجود در امارات، ترکیبی از مساجد تاریخی و دوران مدرن است. برخی از مساجد تاریخی این کشور در حال حاضر فعال هستند و نماز در آنها اقامه میشود.
به گزارش ایکنا به نقل از گلف نیوز، اسلام در سالهای اول ظهور، وارد منطقهای شد که امروزه به نام امارات متحده عربی شناخته میشود. از آغاز ورود اسلام به این منطقه مساجد زیادی در این سرزمین ساخته شده است. در اینجا برخی از قدیمیترین مساجد امارات را که در حال حاضر وجود دارند، بررسی میکنیم.
۱ـ مسجد البدیه، قدیمیترین مسجد امارات است که در سال ۱۵۹۹ میلادی ساخته شده است. این مسجد در دوره عثمانی ساخته شد و نمونهای از معماری اسلامی در آن دوران است. این مسجد در مساحت هفت متر مربع ساخته شده و بدون مناره است. این مسجد امروزه فعال است و مردم میتوانند در آن نماز بخوانند.
۲ ـ مسجد قلعه فلج المعلی در سال ۱۸۰۰ ساخته شد و چسبیده به قلعه فلجالمعلی در امالقوین واقع است. این مسجد شامل محوطه بزرگی برای نماز و محراب آن از سنگ و گل ساخته شده است.
۳ ـ مسجد بن سلطان در سال ۱۸۱۵ در عجمان ساخته شد. این مسجد قدیمیترین مسجد عجمان است.
۴ ـ مسجد شیخ محمد بن سالم القاسمی قدیمیترین مسجد در رأسالخیمه است که در سال ۱۸۱۹ ساخته شده است. این مسجد در مقابل منطقه ساحلی رأسالخیمه قرار دارد. این مسجد دارای ۶۰ ستون داخلی است و بر روی پایههای یک مسجد قدیمی متعلق به قرن ۱۸ ساخته شده است.
۵ ـ مسجد جامع «بِر» دبی در سال ۱۸۵۰ ساخته و در سالهای ۱۹۵۲ و ۱۹۹۹ بازسازی شد. این مسجد قدیمیترین مسجد دبی به شمار میرود.
۶ ـ مسجد الجهیل در العین که در سال ۱۸۹۱ ساخته شده و شامل یک اتاق است. این مسجد با استفاده از خشت گلی و الیاف نخل ساخته شده و قدمت آن به دهه ۱۸۹۰ میلادی برمیگردد.
۷ ـ مسجد زین بن ثابت در سال ۱۹۵۰ ساخته شده و قدیمیترین مسجد شارجه به شمار میرود. این مسجد با استفاده از سنگهای مرجانی دریا با الیاف نخل ساخته شده و ۴۹۳ متر مربع وسعت دارد.
۸ ـ مسجد جمیره در سال ۱۹۷۹ درجاده ساحل جمیره در دبی ساخته شد. این مسجد که به مسجد دو مناره معروف است با حمایت شیخ راشد بن سعید آل مکتوم به سبک معماری فاطمیان ساخته شد و گنجایش ۱۳۰۰ نفر را دارد.
۹ ـ مسجد دیوان در بستکیه در دبی واقع است. این مسجد در مرکز بستکیه قرار دارد و به خاطر گنبد مسطح خود معروف است.
۱۰ ـ مسجد ملک فیصل که به نام پادشاه عربستان نامگذاری شده بزرگترین مسجد شارجه است که در سال ۱۹۸۷ در مساحت ۱۲ هزار متر مربع ساخته شده و در مجموع گنجایش ۱۷ هزار نمازگزار را دارد.