نیجریه، اسلامگرایان و افزایش کشتهشدگان
آمار کشته شدگان درگیریهای دولت نیجریه با اسلامگرایان روز به روز افزایش مییابد. گروه «بوکو حرام» از سال ۲۰۰۹ میلادی برای تأسیس یک حکومت اسلامی در شمال نیجریه بارها دست به حملات مرگبار زده است.
به گزارش دویچهوله فارسی، سازمان ملل متحد میگوید از ماه مه امسال که در شمال شرقی نیجریه حالت فوقالعاده اعلام شده است، بیش از ۱۲۰۰ نفر در خشونتهای مرتبط با اسلامگرایان افراطی کشته شدهاند.
بنا بر گزارش مقامات سازمان ملل متحد، این افراد در حملات گروه «بوکو حرام» و در درگیریهای این گروه با نیروهای دولتی در ایالتهای آداماوا، بورنو و یوب کشته شدهاند. از هنگام اعلام حالت فوقالعاده، این نخستین بار است که شمار تلفات توسط یک نهاد مستقل منتشر شده است.
گروه «بوکو حرام» در سال ۲۰۰۲ در شهر میدوغوری، مرکز ایالت بورنو پایهریزی شد و همین شهر در سال ۲۰۰۹ شاهد نخستین شورشهای این گروه بود.
ترجمه اسم رسمی این گروه «جمعیت متعهد به اشاعه تعالیم پیغمبر اسلام و جهاد» است اما ساکنان شهر میدوغوری، آن را به زبان محلی هائوسا، بوکو حرام میخوانند که معنی آن «حرام بودن آموزش غربی» است.
این گروه مخالف شیوه زندگی و اداره حکومت به شیوه غربی است. از جمله بر آن است که پوشیدن پیراهن و شلوار و همچنین برگزاری انتخابات باید در کشور ممنوع شود. بوکو حرام بر این باور است که نیجریه توسط گروهی از بیدینان اداره میشود.
سخنگوی دفتر هماهنگی کمکهای بشردوستانه سازمان ملل متحد میگوید در سال ۲۰۱۳ میلادی، اوضاع در شمال شرقی نیجریه به طور فزایندهای نگران کننده بوده و از زمان اعلام حالت فوقالعاده، ۴۸ حمله جداگانه مربوط به «پیکارجویان بوکو حرام» در منطقه رخ داده است.
در ماه مه سال جاری حالت فوقالعاده در ایالت بورنو با مرکزیت میدوغوری و دو ایالت دیگر آداماوا و یوب اعلام شد و همزمان نیروهای نظامی بسیاری به مناطق زیر نفوذ این گروه اسلامگرای افراطی اعزام شدند.
ارتش در آغاز برای توقف شکلگیری حملات هماهنگ شده اسلامگرایان افراطی، شبکه تلفن همراه را در منطقه از کار انداخت.
آمار کشته شدگان درگیریهای دولت نیجریه با اسلامگرایان روز به روز افزایش مییابد. گروه «بوکو حرام» از سال ۲۰۰۹ میلادی برای تأسیس یک حکومت اسلامی در شمال نیجریه بارها دست به حملات مرگبار زده است.