پاسخ یک مسئول به وضعیت مجوز گشت ارشاد موتوری و تفکیک جنسیتی
رویکرد استانداری تهران درباره درخواست مجوز برای برگزاری تجمع و گشت ارشاد موتوری حزب الله و همچنین وضعیت تکریم بانوان یا تفکیک جنسیتی در ادارات دولتی، از مسائلی است که معاون سیاسی اجتماعی استانداری تهران به آنها اشاره کرده است
معاون سیاسی اجتماعی استاندار تهران به اظهارات برخی گروهها در مورد اجرای طرح گشت موتوری اشاره کرد و گفت: همه کسانی که در لوای جمهوری اسلامی زندگی میکنند باید به قانون التزام داشته باشند.
به گزارش ایسنا، سیدشهابالدین چاوشی معاون سیاسی اجتماعی استانداری تهران در نشست خبری که صبح امروز در استانداری برگزار شد به تشریح عملکرد دولت تدبیر و امید در استان تهران پرداخت.
مخالفت با درخواست برگزاری تجمع
وی در پاسخ به پرسشی در مورد آمار درخواستهای برگزاری تجمعهای مختلف در استان تهران با بیان اینکه طی یک سال اخیر 67 درخواست تجمع به استانداری ارجاع داده شده است، اظهار کرد: از این تعداد تنها با دو مورد برگزاری تجمع آن هم به دلیل نداشتن توجیه کارشناسی مخالفت شد. در مورد این موضوع مسئولیت برگزاری تجمع مشخص نبود بر عهده چه کسی است.
چاوشی با اشاره به برگزاری تجمعی در حمایت از حجاب و عفاف در محدود میدان فاطمی با تأکید بر اینکه مسائل عمومی از جمله بدحجابی دغدغه تنها 500 یا 700 نفر از مردم نیست، افزود: در مورد برگزاری تجمعی در دفاع از مسأله حجاب ما تأکید کردیم که باید یک گردهمآیی از طریق شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی صورت بگیرد ولی عدهای با کجسلیقگی این موضوع را نپذیرفتند.
معاون سیاسی اجتماعی استاندار تهران با بیان اینکه باورهای فرهنگی و فکری جامعه نباید صرف هزینههای سیاسی گروههایی خاص شود، خاطرنشان کرد: برگزاری تجمعات قانونی یک سری الزامات قانونی دارد که باید از طرف برگزارکنندگان آن رعایت شود.
وی خاطرنشان کرد: استانداری و وزارت کشور در مورد مجوز برگزاری تجمعات قانونی نگاهی به مواضع سیاسی ندارد.
مجوز گشت ارشاد موتوری
چاوشی همچنین در پاسخ به پرسش خبرنگار دیگری مبنی بر اینکه آیا برای اجرای طرح گشت ارشاد موتوری که از سوی برخی جریانات تندرو مطرح میشود، مجوزهای لازم صادر شده است، با تأکید بر اینکه اتکا به قانون تعیینکننده بسیاری از موضوعات است، گفت: دولت تاکنون توانسته است در طی یک سال اخیر بسیاری از گروههای خودسر را مهار کند. امروز نیز موارد اندکی از رفتارهای خودسرانه مشاهده می کنیم که این گروهها هیچگاه نخواهند توانست قانون را دور بزنند.
وی با بیان اینکه همه کسانی که در لوای جمهوری اسلامی زندگی میکنند باید به قانون التزام داشته باشند، گفت: افراد و گروههایی که احساس مسئولیت بیشتری در جامعه میکنند در مواردی که به قلمروی اجرا و برخورد میرسند حتما" باید از دولت مجوزهای لازم را داشته باشند. چرا که تذکر لسانی وظیفه همگانی است اما در حوزه عمل و اجرا وظیفه بر عهده دولت است.
بازگشت امید به جامعه
معاون سیاسی اجتماعی استاندار تهران در ادامه با تأکید بر اینکه طی یک سال گذشته تدابیر موثر دولت و کارگزاران نظام جمهوری اسلامی توانسته است تا حدود زیادی امید را به افکار عمومی جامعه بازگرداند، به بیان عملکرد دولت در عرصه دستآوردهای خارجی و بینالمللی پرداخت و اظهار کرد: امروز جامعه جهانی ایران را به عنوان قدرت نخست و جایگاه اصلی در منطقه پذیرفته است. حتما" ما به یاد داریم که در دوران قبل از روی کارآمدن دولت یازدهم و حتی ابتدای کار این دولت آمریکاییها برای حمله به سوریه زمان تعیین کرده بودند، اما با روی کار آمدن آقای روحانی تمام معادلات منطقهای آمریکا و اسرائیل به هم ریخت و غرب متوجه شد که با دولت جدید جمهوری اسلامی نمیتواند آنچنان که در گذشته رفتار کرده است رفتار کند.
وی با بیان اینکه رفتارهای عقلانی دولت روحانی دشمنان نظام را مجبور به تجدیدنظر و یافتن راهکارهای جدید کرد به مذاکرات ایران و گروه 1+5 اشاره و خاطرنشان کرد: ما طی یک سال اخیر مشاهده کردیم که بخشی از داراییهای جمهوری اسلایم در جریان مذاکرات با گروه 1+5 به خزانه کشور بازگشت. ما در این مدت شاهد بودیم که حداقل امیدهایی در عرصه سرمایهگذاری در کشور به وجود آمد و سرمایهگذارانی اعم از داخلی و خارجی احساس امنیت کردند و اعتمادشان نسبت به نظام سیاسی بازسازی شد.
تفکیک جنسیتی یا تکریم بانوان؟
چاووشی در بخش دیگر صحبتهای خود در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی بر این که چه اقداماتی در اجرای طرح تکریم بانوان در سطح استان تهران از سوی استانداری انجام گرفته است، تصریح کرد: امنیت شغلی برای بانوان در جامعه به هر صورت که مطلوب آنها باشد مورد نظر و تأکید استانداری است.
وی با تأکید بر اینکه ما به تفکیک جنسیتی اعتقاد نداریم، اما به امنیت خانوادهها و بانوان اعتقاد و تأکید داریم، خاطرنشان کرد: ما معتقدیم که این مسأله باید با خواست خود بانوان انجام شود.
معاون سیاسی اجتماعی استانداری تهران، با بیان اینکه طرح تکریم بانوان عملا" در استانداری تهران اجرا میشود، خاطرنشان کرد: طرح تفکیک جنسیتی در ادارات اقدام جدیدی نیست و از سالها قبل در ادارات مطرح بوده است. در استانداری نیز عملا" این طرح وجود دارد به جز بخشهایی که امکان برای اجرای این طرح وجود نداشته است. این که ما بتوانیم به گونهای طراحی کنیم که معاشرتهای زن و مرد در موارد غیرضروری کاهش پیدا کند امری مورد پسند است.
وی با اشاره به حضور منشی مرد در دفاتر مدیران، خاطرنشان کرد: در استانداریها، فرمانداریها و شهرداریها ما هیچ منشی خانمی نداریم چرا که معتقدیم حرمت بانوان بالاتر از این است که در چنین جایگاهی قرار بگیرند و باید از نظرات آنها در جایگاهی مناسب استفاده کنیم.
رویکرد استانداری تهران درباره درخواست مجوز برای برگزاری تجمع و گشت ارشاد موتوری حزب الله و همچنین وضعیت تکریم بانوان یا تفکیک جنسیتی در ادارات دولتی، از مسائلی است که معاون سیاسی اجتماعی استانداری تهران به آنها اشاره کرده است