استمداد ابتکار از علمای قم برای نجات محیط زیست و بحران کم‌آبی

در پی وخیم شدن اوضاع مربوط به محیط زیست، به‌ویژه با توجه به گزارش‌های تازه منتشر شده درباره جدی بودن بودن بحران کم آبی در کشور، معصومه ابتکار با آیت الله موسوی اردبیلی دیدار کرد.

آیت الله موسوی اردبیلی در این دیدار با اشاره به اهمیت توجه به محیط زیست در اسلام، اظهار کرد: متأسفانه در جامعه آن طور که باید به وظایف خود در خصوص محیط زیست عمل نمی‌کنیم.

 

آیت الله موسوی اردبیلی بیان کردند: دستور شرعی داریم که نباید محیط زیست را آلوده کنیم و خداوند آلوده کردن آب‌ها و تخریب محیط زیست را حرام کرده است.

 

معصومه ابتکار نیز در این دیدار با اشاره به اینکه دولت یازدهم در شرایط سختی کشور را تحویل گرفت اظهار کرد: یکی از مشکلات جدی کشور مشکلات محیط زیست بود که در این حوزه با مسائل و معضلات زیادی همچون خشک شدن رودخانه‌ها، از بین رفتن تالاب‌ها، آلودگی هوا، گرد و غبار، شکارهای غیر مجاز و تخریب جنگل‌ها مواجه بودیم.

 

وی ادامه داد: با وجود این مشکلات دولت یازدهم تمام معضلات زیست محیطی را جدی گرفت و پس از گذشت یکسال اقدامات خوبی در برخی موضوعات به ویژه کاهش آلودگی هوا را به اجرا رساند.

 

رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست عرضه بنزین و گازوئیل استاندارد در کشور را گامی مهم در کاهش آلودگی هوا دانست و گفت: در مسائل دیگری از جمله موضوع آب اعتبارات خوبی را برای اجرای طرح‌های مختلف پیش‌بینی کردیم و تلاش می‌کنیم در کمترین زمان ممکن مسائل را ساماندهی کنیم.

 

ابتکار ادامه داد: یکی از مسائلی که می‌تواند بر سرعت رفع مشکلات محیط زیستی اثر شگرف بگذارد تلاش و مشارکت مردم در حفظ و حراست از محیط زیست و منابع طبیعی است به ویژه موضوع آب است.

 

وی با تأکید بر اینکه مدیریت صحیح و استفاده بهینه از منابع طبیعی باید سرلوحه زندگی همه مردم قرار گیرد بیان کرد: در بسیاری از نقاط کشور شاهد هستیم به دلیل بی توجهی مردم محیط زیست در حال از بین رفتن است، به عنوان مثال در سال‌های اخیر شکار غیر مجاز گسترش زیادی پیدا کرده و اسلحه‌های شکاری زیادی نیز در دست مردم وجود دارد که در برخی نقاط اثری از محیط زیست باقی نگذاشته است.

 

رئیس  سازمان حفاظت از محیط زیست کشور فرهنگ‌سازی را مهمترین گام برای نجات محیط زیست دانست و تاکید کرد: علما و مراجع عظام تقلید در این فرهنگ‏‌‏سازی نقش به سزایی دارند و می‌توانند با ارشادات حکیمانه‌شان در جوانب علمی و فرهنگی محیط زیست اثرگذار باشند.

 

ابتکار با بیان اینکه دین مبین اسلام و به ویژه مکتب تشیع آموزه‌های زیادی در باب محیط زیست دارد ابراز کرد: باید این مسائل برای مردم تبیین شود تا قدردان نعمت‌ها و مواهب الهی باشند و در حفظ و نگهداری و استفاده بهینه از آنها تلاش کنند.

 

وی در پایان با اشاره به اینکه تعالیم دینی و رویکرد فقهی عالمانه شیعه در زمینه محیط زیست راه‌گشاست خاطر نشان کرد: امیدواریم بتوانیم با بهره‌گیری از این تعالیم در زمینه محیط زیست مشکلات موجود را با کمک و مشارکت مردم کاهش دهیم و در حفظ محیط زیست موثر باشیم.

 

معضلات مربوط به بحران کم‌آبی و محیط زیستی در جامعه ما روز به روز جدی‌تر می‌شود. با وجود این، این معضلات که حیاط انسانی را با مشکلات عدیده ای مواجه کرده، هنوز آن اهمیت را در نزد شخصیت‌های تأثیرگذار مانند علما و اساتید حوزه و دانشگاه نیافته است، یا به تعبیری باید گفت علما و دیگر شخصیت‌های ذی‌نفوذ هنوز به صرافت اهمیت ین دست مسائل زیست‌محیطی نیفتاده‌اند.

 

باید در نظر داشت که آموزه های دین اسلام اگرچه در این زمینه راهگشا است اما کم توجهی به همین آموزه‌ها خود منشأ مشکلاتی شده است.

 

محدود کردن آموزه‌های اسلامی به برخی از مسائل سطحی و نگاه سیاسی به بسیاری از مقولات، باعث شده است بخش مهمی از آموزه‌های حیات‌بخش اسلام مورد غفلت قرار گیرد.
در پی وخیم شدن اوضاع مربوط به محیط زیست، به‌ویژه با توجه به گزارش‌های تازه منتشر شده درباره جدی بودن بودن بحران کم آبی در کشور، معصومه ابتکار با آیت الله موسوی اردبیلی دیدار کرد.

مطالب مرتبط
درج دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.