پاپ خواست درباره نسل‌کشی در غزه تحقیق شود؛ آیا پاپ تازه از نسل‌کشی در غزه آگاه شده است؟

پاپ فرانسیس گفته است بررسی کنید که آیا نسل‌کشی در غزه در حال وقوع است! به گزارش رسانه‌های ایران به نقل از میدل ایست آی، رهبر کاتولیک‌های جهان، پس از چهارده ماه از جنگ غزه و کشته شدن بیش از چهل هزار فلسطینی، خواستار بررسی جنایت‌های رژیم صهیونیستی در نوار غزه شده که مبادا نسل‌کشی رخ داده باشد! آیا رهبر کاتولیک‌های جهان هنوز درباره ماهیت اخلاقی و حقوقی حذف فیزیکی بیش از چهل هزار انسان تردید دارد؟

به گزارش دین‌آنلاین به نقل از میدل ایست آی انتشار اظهارات پاپ فرانسیس تنها چند روز پس از آن صورت گرفت که کمیته سازمان ملل اعلام کرد اقدامات اسرائیل “همخوان با ویژگی های نسل کشی” است.

گزارش کمیته ویژه سازمان ملل متشکل از مالزی، سنگال و سریلانکا، اسرائیل را به استفاده از گرسنگی به عنوان سلاح جنگی و سیاست ها و اقداماتی در غزه متهم کرد که ممکن است به “احتمال نسل کشی” تبدیل شود.

این گزارش که در بحبوحه بررسی مداوم واکنش نظامی اسرائیل به حمله 7 اکتبر حماس منتشر شد، شرایط دشواری را که 2.3 میلیون ساکن غزه با آن روبرو هستند، به ویژه از نظر دسترسی محدود به غذا، آب، مراقبت‌های پزشکی و سرپناه برجسته کرد.

وزارت بهداشت فلسطین روز یکشنبه اعلام کرد که جنگ اسرائیل علیه غزه از اکتبر سال گذشته تاکنون حداقل 43 هزار و 846 فلسطینی را کشته و 103 هزار و 740 فلسطینی را زخمی کرده است.

این کمیته اسرائیل را به قوانین و اقدامات «تبعیض‌آمیز» متهم کرد که جدایی تقریباً کامل فلسطینی‌ها از شهرک‌نشینان اسرائیلی را حفظ می‌کند، که نقض ماده 3 در مورد جداسازی نژادی و آپارتاید تحت کنوانسیون بین‌المللی رفع همه اشکال تبعیض نژادی است.

حال باید دید واقعیت مطلبی که در میدل ایست آی منتشر شده چیست؟ آیا پاپ درباره نسل‌کشی اسرائیل در غزه تردید دارد؟

پاپ فرانسیس در شهریور ماه هنگام بازگشت از سنگاپور به رم، طبق گزارشی که در خبرگزاری فرانسه منتشر شد، بمباران مدارس به بهانه حمله به فعالان جنبش حماس را «قبیح» دانست.

همچنین پاپ فرانسیس در نامه ای سرگشاده که مهرماه به کاتولیک‌های خاورمیانه نوشت «ناتوانی شرم آور» رهبران جهان در پایان دادن به جنگ غزه را به شدت محکوم کرد.

پاپ گفت: شعله جنگ یک سال پیش شروع شد؛ این آتش هر روز شعله‌ورتر شد و به یک مارپیچ خشونت تبدیل شد. مارپیچی از ناتوانی شرم آور جامعه بین المللی و قدرتمندترین کشورها در خاموش کردن سلاح ها و پایان دادن به تراژدی جنگ.

فرانسیس ۸۷ ساله در نامه خود افزود: خون و اشک همچنان جاری است؛ خشم و انتقام درحال افزایش است؛ این درحالی است که تعداد کمی از مردم به صلح و گفتگو که به آن نیاز است، بها می‌دهند.

پاپ آرژانتینی‌الاصل همچنین به مردم با هر دینی که در خاورمیانه زندگی می‌کنند گفت قلبش با آنها است.

آیا ممکن است رسانه واتیکان با تیتر کردن گفتاری در گذشته از پاپ خواسته باشد این تردید را ایجاد کند که پاپ درباره ماهیت نسل‌کشی هنوز سؤال دارد؟

به گزارش واتیکان نیوز، پاپ فرانسیس در کتابی که قرار است برای سال  2025 منتشر شود به رنج آوارگان جنگ و قحطی در فلسطین اشاره کرده و بر اهمیت احترام به کرامت انسانی تأکید کرده است.

این کتاب در روز سه‌شنبه ۱۹ نوامبر در ایتالیا، اسپانیا و آمریکای لاتین منتشر می‌شود و سپس در کشورهای دیگر نیز منتشر خواهد شد.

کتاب جدید پاپ فرانسیس برای سال  ۲۰۲۵ بر موضوع “امید هرگز ناامید نمی‌شود؛ زائران به سوی دنیای بهتر” تمرکز دارد. این کتاب روز سه‌شنبه ۱۹ نوامبر در ایتالیا، اسپانیا و آمریکای لاتین منتشر می‌شود و بعد در کشورهای دیگر نیز عرضه خواهد شد.

پاپ در یکی از قسمت ها به بحران انسانی در غزه اشاره می کند و می گوید آنچه اتفاق افتاده باید مورد بررسی قرار گیرد. او در مورد کشورهایی که پناهنده‌های جنگی را دریافت می‌کنند، می‌گوید: «در خاورمیانه، جایی که درهای باز کشورهایی مانند اردن یا لبنان همچنان نجات دهنده میلیون‌ها نفری است که از درگیری‌های منطقه فرار می‌کنند: من بیش از همه به کسانی فکر می‌کنم که غزه را ترک می‌کنند. در بحبوحه قحطی که برادران و خواهران فلسطینی آنها را به دلیل دشواری دریافت غذا و کمک به قلمرو آنها آواره کرده است.»

پاپ فرانسیس می نویسد: «به گفته برخی از کارشناسان، آنچه در غزه اتفاق می افتد دارای ویژگی های نسل کشی است. باید به دقت بررسی شود تا مشخص شود که آیا با تعریف فنی تدوین شده توسط حقوقدانان و نهادهای بین المللی مطابقت دارد یا خیر.»

به نظر می‌رسد این نقل قول در کتاب پاپ برای سال ۲۰۲۵ ناظر به ایامی پیش از فراگیری جنگ غزه بوده است؛ به گواهی آن بخش از گفتار پاپ که به کشورهایی مانند اردن و لبنان اشاره می‌کند و آنها را  نجات‌دهنده پناهندگان آواره فلسطینی توصیف می‌کند.

با این حال به نظر می‌سد واکنش‌های رهبران ادیان جهان چنان نبوده که بتوان آن را مؤثر در کاهش آلام آوارگان غزه دانست.

 

پیشنهاد سردبیر:

دستگیری مسیحیان معترض به قحطی در غزه

مطالب مرتبط
درج دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.