خطر تندروی مذهبی، شیعه و سنی را به یک میزان تهدید می کند
علی معموری
گردهمایی «بازسازی هویت با تأکید بر نقاط مشترک» با حضور عالمان برجسته شیعه و سنی عراق در رم برگزار شد.
به همت بنیاد دارالعلم امام خوئی و با کمک گروهی از عالمان عراقی، اولین گردهمایی رهبران دینی شیعه و اهل سنت عراق از ۲۱مارس تا ۲۳ مارس ۲۰۱۵ و با عنوان «بازسازی هویت با تأکید بر نقاط مشترک» در رم برگزار شد.
در این گردهمایی دو روزه که به صورت فشرده از ساعت ده صبح تا هفت عصر برگزار گردید، هر دو طرف دیدگاههای انتقادی و علمی خود در مورد پدیده تندروی و افراطگری دینی را مطرح نمودند.
تاکید بر اهمیت تسامح دینی و همزیستی مسالمتآمیز تمام افراد ملت
دانشمندان هر دو مذهب بزرگ اسلامی، با تاکید بر اهمیت تسامح دینی و احترام به دیگری و همزیستی مسالمت آمیز تمام افراد ملت بر پایه تساوی در حقوق شهروندی، تلاش کردند به مبانی مشترک میانهروی، اعتدال و مبارزه با انواع تندروی دست یابند.
همچنین دو طرف بر ضرورت استمرار یافتن این گونه دیدارها و گسترش فعالیتهای خود در مقابله با طوفانی که عراق را در برگرفته و خطری که آینده شیعه و سنی را به یک میزان تهدید میکند، تأکید کرده و خواهان توسعه کار گروهی مشترک برای اخذ موضعی واحد و یکسان در مقابله با خطر تندروی مذهبی شدند.
کرامت انسانی در هر دین آسمانی بدون استثنا محترم شمرده شده است
شرکتکنندگان در این همایش، با حمایت از روند دموکراسی، دولت مدنی، حاکمیت قانون، تقویت حکومت عراق و انحصار حاکمیت دولت، ملت عراق را به اتحاد و همبستگی در مقابل خطر تجزیه، طائفهگری و خشونت دینی فراخوانده و نارضایتی خود از هر گونه بهرهبرداری سیاسی از دین و هتک کرامت شهروندان عراقی اعلام نمودند.
بیانیه ای برای محکوم کردن تروریسم دینی
بیانیه پایانی این گردهمایی نیز حاوی مقدمه و نکاتی است که به بخش هایی از آن اشاره می شود؛
شرکتکنندگان در این گردهمایی بر ضرورت همکاری ادیان مختلف و بلکه همکاری تمام انسانها در مبارزه با خشونت موجود در کشورهای اسلامی و تجاوز به حقوق انسانها تأکید میکنند. همچنین بر تداوم و توسعه این دیدارها در راستای نشر اسلام و تحکیم امنیت و همزیستی مسالمتآمیز میان پیروان تمام ادیان و مذاهب اسلامی اتفاق نظر دارند.
۱- ضرورت اهتمام به همزیستی به عنوان پایه و اساسی برای اتحاد و یکپارچگی ملت عراق؛
۲- حفظ حرمت جان و کرامت انسانی مردم عراق از هر دین، مذهب، قوم و طائفه؛
۳- محکومیت تمام انواع خشونت، تندروی و تروریسم دینی؛
۴- احترام به حاکمیت عراق و تصمیمگیریهای ملی توسط دولتها و خودداری از دخالت در امور داخلی کشور به هر بهانه و تحت هر شرایط؛
۵- انحصار سلاح در دست دولت و حمایت از آن در گسترش امنیت و حاکمیت قانون بر تمام مناطق عراق؛
۶- پیریزی دولتی قانونمند و رعایت کننده مساوات در اعطای حقوق شهروندی؛
۷- محکومیت رفتارهای زورگویانه و خشن علیه هر بخش و گروه از ملت در هر زمان و هر مکان؛
۸- احترام به تنوع فرهنگی، دینی و نژادی در عراق به عنوان بخشی اصیل از تمدن و هویت کشور؛
۹- تاکید بر احترام به مقدسات و شعائر و نمادهای مذهبی و عبادتگاههای تمام ادیان و مذاهب در عراق و بلکه در تمام جهان بدون استثنا؛
۱۰- فراخوانی به خویشتنداری و بهرهگیری از حکمت، صبر و تعقل در زمان بروز بحران؛
بر اساس این گزارش، بیانیه به امضای آقایان عبدالرزاق السعدی، عبداللطیف الهمیم، فرحان الطائی، محمد المطلک، عزالدین احمد الرفاعی، قتیبه سعدی مهدی عماش، احمد الحسینی، محمد علی بحر العلوم، جعفر الحکیم، محمد علی الحلو، ولید فرج الله، جواد الخوئی رسیده است.
گردهمایی «بازسازی هویت با تأکید بر نقاط مشترک» با حضور عالمان برجسته شیعه و سنی عراق در رم برگزار شد.گردهمایی عالمان مسلمان عراق در رم؛