بیخردی دینی و افراط در جهان اسلام، بر رفتارهای عقلانی سایه انداخته است/وظیفه شرعی ما حضور در مجامع بینالمللی است
دین آنلاین، روزنامه های «اعتماد»، «حمایت» و «رسالت» را با این عناوین اقتباسی مرور کرده است:«سیدحسن از تهدید دلواپسان نمی ترسد/جریانات افراطی در مقابل مردم علاقمند به امام، عددی نیستند»، «شب استغفار، امید و آرزو»، «زلزله ایرانیان، جریان اسلامی را در منطقه بیدار کرد»، «چرخش خادم الحرمین از توفان به امید!»، «خشونتی که ریشه دینی و اعتقادی داشته باشد، از همه خشونت ها خطرناکتر است/ معنویت چیزی فراتر از اعمال شریعت و اخلاق است»، «چهره اسلام سفاکان، چهره واقعی دین نیست/ صبر جهان اسلام لبریز خواهد شد/شیعه و سنی واقعی هیچ نسبتی با خشونت و ترور نداردسفاکانی مانند «داعش» و «القاعده»، مخلوق رژیمهای سفاکند»، «دنیای مدرن؛ قدرت نرم در عین ابتلا به ایدز فرهنگی و اخلاقی » و «بدخواهان سپاه با ولایتفقیه مشکل دارند»
روزنامه های آخرین روز هفته، عموما به انعکاس «سخنان رئیس جمهوری در اجلاس سران آسیا و آفریقا»، «موضع گیری سیدحسن خمینی در برابر افراطیون»، «پایان جنگ یمن و شکست یا پیروزی عربستان» و «احزاب و انتخابات مجلس» پرداخته اند.
سیدحسن از تهدید دلواپسان نمی ترسد/جریانات افراطی در مقابل مردم علاقمند به امام، عددی نیستند
روزنامه اعتماد که عبارت های «۷۰ روز تا فرجام هستهای» و «انتقاد سید حسن خمینی از ضعف وزارت کشور در حادثه شیراز» را به عنوان تیترهای اصلی امروز برگزیده، پاسخ حجتالاسلام سیدحسن خمینی به تهدید انصار حزبالله در خصوص سفر وی به استان گلستان را چنین منعکس ساخته است: «نمیدانستم که این برنامه وجود دارد و قصد سفر هم نداشتم، اما اگر برنامه سفری بود، با چنین تهدیداتی سفرم را به هم نمیزدم و مطمئن هستم مردم و علاقهمندان امام به گونهای هستند که این جریانات افراطی بسیار کم عدد را سر جای خود مینشانند.»
اعتماد همچنین افزوده است: «شاید کمتر کسی فکرش را می کرد که نوه بنیانگذار انقلاب اینبار اینگونه در برابر تهدیدهای تکراری واکنش نشان دهد. با این وجود شاید مهمتر از آن، جمله کوتاهی باشد که سیدحسن خمینی درباره حادثه شیراز و نقش وزارت کشور گفته است. آنجا که با بیان اینکه «به نظرم این امور را وزارت کشور باید پیگیری کند»، تاکید کرده: «ضعف برخورد وزارت کشور در حادثه شیراز مقداری جریانات دیگر را هم جری کرده است.»
شب استغفار، امید و آرزو
اعتماد همچنین در صفحه نخست، با انتشار یادداشت علیاصغر شعردوست، به لیله الرغائب و اهمیت آن پرداخته که در بخشی از آن آمده است: « در نخستین جمعه ماه رجب ؛ شب آرزوها، شبی که هزاران مَلَک بر زمین فرود میآیند تا بنده به ادب بندگی خود، هرآنچه میخواهد آرزو کند، خداوند بیصبرانه منتظر شنیدن است تا به قانون «ادعونی استجب لکم»، اجابت کند آنچه را بنده میخواهد!…. آری! ناامیدشدگان را خبر کنید، ماه امید به رحمت الهی آمد؛ پس بارخدایا! در این ماه زیبا و در این شب، مرا ببخش، که همواره در گرفتاری و تنگناها؛ دنیا را از تو خواستهام؛ الهی… دستانی عطا کن که تو را برایم از تو بخواهد.»
زلزله ایرانیان، جریان اسلامی را در منطقه بیدار کرد
اعتماد در صفحه ۲ به انعکاس سخنان دیروز رییس مجلس پرداخته و خبر را با چینش این جملات روایت کرده است:
– دیروز سعودیها اعلام کردند که ما به اهدافمان رسیدیم و مرحله بعدی که امید بخشیدن به مردم یمن است را شروع میکنیم؛ حال سوال این است یعنی این بمبارانها زمینهساز امید شد؟ ببینید چقدر حرفهای عجیب و غریب میزنند.
– بر اساس همین حرفهای سعودیها، شورای امنیت سازمان ملل جلسه گذاشت و از حمله آنها به یمن حمایت کرد. آیا این فضاحت برای سازمان ملل نیست؟ امروز ما در این دنیا حرف میزنیم! دنیایی که بسیاری از حرفها را وارونه میکنند. پس باید با دقت حوادث را رصد کرد.
-ایرانیان یک زلزله سیاسی در منطقه ایجاد کردند و جریان اسلامی را بیدار ساختند. وقتی انقلاب شد، جریانهای تروریستی به دنبال تجزیهطلبی بودند و فعال شدند و همین جوانان به مبارزه با تروریستها رفتند تا انقلاب پایدار باشد؛ این یک بلوغ فکری است.
– یک هراس دروغین در مورد ایران ایجاد کردهاند که ایران دنبال این است که در کشورها نفوذ کند، ما چه نیازی داریم به این کار؟ گاهی میگویند امپراتوری ایران به وجود میآید، ما به دنبال امپراتوریسازی نیستیم. زمان امپراتوریسازی گذشته و این یک فکر عقب افتاده است.
چرخش خادم الحرمین از توفان به امید!
این روزنامه در انعکاس تیترهای برخی از رسانه های خارجی پس از اعلام پایان حملات هوایی عربستان به یمن آورده است:
-روزنامه عربستانی الشرق الاوسط با تیتر «پایان توفان… ادامه عملیات»، خبر پایان عملیات هوایی ائتلاف عربی و ادامه عملیات بر اساس اعلامیه منتشره را گزارش داد.
-الحیات نیز به همین شکل با تیتر توفان قاطع تمام شد؛ «احیای امید» آغاز میشود، از دستو پادشاه عربستان برای ورود گارد ملی عربستان به جنگ یمن خبر داد.
-الاخبار لبنان در مطلبی نوشت: عربستان در تجاوز نظامی به خاک یمن و همراه کردن کشورها با خود شکست سختی خورد.
-روزنامه امریکایی نیویورکتایمز به نقل از یک مقام عالیرتبه دولت امریکا که خواسته نامش فاش نشود، نوشت: دلیل تمایل عربستان به توقف تجاوز به یمن، ضررهای بسیار جانبی وارده به این کشور ناشی از بمبارانها است.
-پایگاه اینترنتی روزنامه واشنگتنپست نیز بلافاصله پس از آغاز دوباره عملیات هوایی عربستان در یمن، نوشت: این موضوع نشان میدهد چالشهای بزرگی برای رسیدن به یک راهحل سیاسی برای حل بحران یمن وجود دارد.
بیخردی دینی و افراط چنان دامن جهان اسلام را گرفته که نمیتوان شاهدی برای رفتارهای عقلانی داشت/خشونتی که ریشه دینی و اعتقادی داشته باشد، از همه خشونت ها خطرناکتر است/ معنویت چیزی فراتر از اعمال شریعت و اخلاق است/ دینِ بدون تعقل، بلایی در جان انسانیت است /برای نشان دادن اسلام اصیل، راهی جز گفتوگو نداریم/ وظیفه شرعی ما حضور در مجامع بینالمللی است
اعتماد صفحه اندیشه خود را به گفتگو با آیتالله دکتر سید مصطفی محققداماد، رییس گروه مطالعات اسلامی فرهنگستان علوم اختصاص داده و در مقدمه ای به قلم منوچهر دینپرست آورده است: « جهان اسلام روزهای سختی را میگذراند و تنشها و درگیریها در آن هر روز با گونه و رفتارهای مختلف ظهور مییابد. اما در این میان اندیشمندانی از ادیان مختلف هستند که این رفتارها را نه تنها غیردینی میدانند، بلکه معتقدند این رفتارها غیرانسانی نیز هست. دکتر سید مصطفی محققداماد، رییس گروه مطالعات اسلامی فرهنگستان علوم، به تازگی در سفری به واتیکان، به گفتگو با شخصیت های دینی پیرامون مشکلات اخیر ادیان مختلف پرداخته است….»
برای مرور این مصاحبه طولانی، جملات کلیدی و تلخیص شده زیر را پیشنهاد می کنیم:
– تمام مجموعه اخلاقی اسلام، مجموعهای است دارای زیرساخت عقلانی و فطری که از یک یک آنها میتوان با منطق و خرد دفاع کرد.
– اگر نابخردیها جایگزین اسلام شود، دیری نپاید که مفاهیمی دیگر جای عقل و تدبیر و امید را در اسلام میگیرد و ما شاهد افراطگرایی و خشونت خواهیم بود و معنا و مفهوم زندگی دیگر چیزی از انسانیت نخواهد داشت.
– ابزار سیاسی و بیخردی دینی و افراط، چنان دامن جهان اسلام را گرفته است که نمیتوان شاهدی برای رفتارهای عقلانی در نظر گرفت.
– بهشخصه نظر بدبینانهای به تاریخ ندارم و اغلب سعی کردهام که خوشبین باشم اما معتقدم که با همه این کشتار و خونریزی و آدم کشی در جهان اسلام، شاهد آن هستیم که روز به روز انسان به سوی انسانیتر شدن در حال حرکت است؛ چرا که به خوبی درک میکند که این همه کشتار، نشان انسانی نیست و نشانهای از درندگی است.
– ما با پرسش جدی رو به رو هستیم که آیا معنویت صرفا اعمال شریعت است یا معنویت اخلاق است؟ به نظر من مطالعات اسلامی نشان میدهد که معنویت چیزی فراتر از اعمال شریعت و اخلاق است. معنویت نهالی است که آن را میتوان عنصر اصلی دینداری انبیا دانست.
– اعمال شریعت گوهری دارد که آن گوهر اگر رعایت نشود، همان اعمال حجاب میشود و ما باید دنبال آن گوهر باشیم.
– ما خدایی را میپرستیم که از صفات مهم او رحمت و عدالت است. ما چگونه میتوانیم وارد دینی شویم که دینمان با خشونت و عداوت همراه شود.
– مطالعات اسلامی نشان میدهد که معنویت چیزی فراتر از اعمال شریعت و اخلاق است. معنویت نهالی است که آن را میتوان عنصر اصلی دینداری انبیا دانست.
– بندیکت شانزدهم در یکی از سخنرانیهایش به اسلام حمله کرد و جمله بسیار تلخی در مورد اسلام گفت و معتقد بود خشونت در درون اسلام است. این مساله بسیار عکسالعمل بدی در مجامع اسلامی داشت. بنده دیدم که عکسالعمل به این قضیه در کشورهای اسلامی عکسالعملهای تند و خشنی به عنوان دفاع از اسلام بود. من به مناسبتی با بندیکت شانزدهم سابقه آشنایی داشتم…. نامه محترمانهای به ایشان نوشتم و در آن نامه ایشان را به منابع اصیل اسلامی دعوت کردم و این نکته را گوشزد کردم که در طول ۱۴قرن چه شخصیتهای عالم و اندیشمندانی از مسیحیت به اسلام گرویدند و هیچ شایبهای در گرایش آنها که در اسلام دلربایی و جذابیتی احساس میکردند، نبوده…. از ایشان خواهش کردم که شما مطالعات اسلامیتان را بیشتر کنید و بنده هم در آن نامه نوشتم که اعتراف میکنم که ما هم اطلاع کافی از مسیحیت نداریم و باید از مسیحیت مطالعات صحیحی داشته باشیم.
– پاپ جدید یعنی فرانسیس، کتابی به ایتالیایی نوشتند که از اسلام بسیار تجلیل کرده است.
– قطع نظر از سیاستهای پشتپرده، ما باید افرادی که نقش مباشرت دارند و بر اساس کجاندیشی دینی به خشونت روی می آورند را آگاه کنیم. ما باید قبل از هر کاری به اصول عقلانی دینی توجه کنیم. آنها گناهی هم ندارند؛ چرا که تشخیصشان از دین همین گونه بوده است.
– در تاریخ اسلام و هم در مسیحیت فجایع اسفناکی رخ داده که به نام دین انجام گرفته است. آنها فکر میکردند با انجام این اعمال به بهشت میروند. در مسیحیت هم جنایاتی بهنام دین و پیروی از عیسی در قرون وسطی توسط کلیسا انجام گرفت که روح عیسی از آن اعمال دور بود. تمام این فجایع به این دلیل بود که آنها معرفت دینی و آن گوهر اصلی دین را درک نکرده بودند.
– گروهی در منطقه ما به نام اسلام خشونت میکنند؛ اینها هم با خودِ مسلمانان و هم با دیگر ادیان خشن هستند. به قدری این خشونتها رقتانگیز است که چون به نام دین صورت گرفته، یک انزجار دینی در دنیا پدید آورده و عدهای از هرچه دین است متنفر شدهاند.
– عالمان دینی باید اکنون تجربیات دینی خود را به یکدیگر انتقال دهند و دین رحمانی و رحمت را ارایه کنند؛ چرا که عدهای تمایل دارند دین را با خشونت معرفی کنند. پیشنهاد بنده این است که برای این کار، اولا همه ادیان برای فهم دین دیگری باید گفتوگو کنند و ثانیا منابع اصیل آن دین را به دیگر ادیان معرفی کنند. اگر ما چنین گفتوگوهایی نداشته باشیم، آنها به منابعی رجوع میکنند که آن منابع چنین خشونتهایی میکنند که اکنون ما شاهد آن هستیم. ما برای نشان دادن اسلام اصیل و معرفی منابع اصلی، راهی جز گفتوگو نداریم.
– باید منابع اصیلمان را به زبان روز دنیا ترجمه کنیم؛ افرادی که خارج از ایران هستند و دست به قلم هستند به منابعی رجوع میکنند که منابع اصیل ما نیست. بعد از جریان استقرار عثمانی و جنگهایی که آنها انجام دادند و خشونتهایی که رواج دادند، عدهای از محققان به عنوان خشونت اسلامی از آن یاد میکنند. هر چقدر کتاب نوشته شد دلیل آنها و اسناد آنها این خشونتها بود. در آتن و یونان و کشورهایی که عثمانیها فتح کردند چنان خشونتهایی به خرج دادند که نظیر آن را ما اکنون در رفتار داعش میبینیم. کاری که داعشیها میکنند، نوعی تقلید از آنهاست که با کشتار و رعب به اهدافشان برسند. اگر ما اکنون نتوانیم اسلام واقعی را معرفی کنیم، استنادات آنها به چنین منابعی خواهد بود و ما چارهای نداریم که در عرصههای مختلف علمی حضور داشته باشیم. الان وظیفه شرعی ما حضور در مجامع بینالمللی است.
– خشونتها هر ریشهای داشته باشد، آن خشونتی از همه خطرناکتر است که ریشههای دینی و اعتقادی داشته باشد.
– خشونتهایی که ریشه ایدئولوژیک دارد بسیار خطرناک است و این خشونتها جز با گفتوگو و روشنگری قابل حل نخواهد بود. ما تنها کاری که باید کنیم این است که روشنگری دینی داشته باشیم.
– جوانی که به داعش ملحق شده با انگیزه اعتقادی وارد میشود و اینها میخواهند با انفجار خود و از بین بردن دیگران وارد بهشت شوند. عقل ما اگر ذرهای کار کند به این نتیجه میرسد که کسی با جهنم کردن دنیای مردم به بهشت نمیرود.
– دینِ بدون تعقل، خطر و بلایی در جان انسانیت است. متاسفانه اکنون شاهد جریانی از خردگریزی و اطاعت غیرعقلانی در میان بخشی از مسلمانان هستیم که با روح اسلام در ناسازگاری است.
-اسلام دینی است که تبیین آن از خدا و انسان و جهان و مجموعه اخلاق و تکالیف آن همه برپایه عقل نهاده شده است.
-دین و سنت آبا و اجدادی بدون تعقل و اندیشه همان چیزی است که اسلام با ظهور خود آن را نفی کرده است. عقیده اسلام این است که تزکیه، اخلاق و تعقل یک روز به هم میرسند و مشکلات را حل میکنند. اما نباید همچنان دست روی دست گذاشت و شاهد کشتارها بود.
چهره اسلام سفاکان، چهره واقعی دین نیست/ صبر جهان اسلام لبریز خواهد شد/شیعه و سنی واقعی هیچ نسبتی با خشونت و ترور ندارد/سفاکانی مانند «داعش» و «القاعده»، مخلوق رژیمهای سفاکند
حمایت به عنوان نخستین روزنامه حقوقی و قضایی کشور، مطابق معمول تیتر یک خود را به سخنان رئیس قوه قضائیه اختصاص داده و نوشته: «جنایات سعودی در یمن معادل جنایات رژیم صهیونیستی در غزه است»
آیت الله آملی لاریجانی در جلسه مسوولان عالی قضایی گفته: «امروزه میبینید که مذاهب ساختگی و مخلوق استکبار مانند وهابیت و سلفی گری و تکفیری، در جهان، تروریست پرورش میدهد. وهابیت، سلفیگری و گروههای تکفیری دست پرورده استعمارگران است که با خشونتهای خود به اسلام تعدی میکنند و چهرهای از اسلام به جهان نشان میدهند که چهره واقعی اسلام نیست و جنایتهایی میکنند که سفاک ترین سفاکان نیز اینچنین نبودهاند.»
رییس دستگاه قضا که نتیجه عملکرد خشن گروههای افراطی و تکفیری را اثبات حقانیت شیعه و نمایاندن شیعه به عنوان مذهب عقلانی و انسانی به جهانیان دانسته، تأکید کرده است: «ائمه اطهار (ع) نیز همواره با مهر و عطوفت با مردم رفتار میکردهاند. شیعه و سنی واقعی هیچ نسبتی با خشونت و ترور ندارد، کما اینکه گروههایی مانند «داعش» و «القاعده» هم ربطی به اسلام واقعی ندارند و مخلوق رژیمهای سفاکند.»
در ادامه این خبر، ناآرامی های یمن، عراق و سوریه از مهمترین موضوعات جهان اسلام دانسته شده و با معادل خواندن جنایات سعودیها در یمن با جنایات رژیم صهیونیستی در غزه آمده است: «رژیم سعودی اعلام کرده که به تمام اهداف از پیش تعیین شده خود در یمن دست یافته است! ما بسیار متاسفیم که کشتار زنان و کودکان بیدفاع و نابود کردن زیرساختهای یک کشور به عنوان اهداف از پیش تعیین شده تعریف شده است. در روایات آمده است که حرمت مومن از حرمت کعبه بالاتر است و حال باید پرسید آیا سران رژیم سعودی با ریختن خون زنان و کودکان بیدفاع مسلمان، حرمت مومن و حرمت کعبه را حفظ میکنند؟ رییس قوه قضاییه تاکید کرد: صبر جهان اسلام علیه اینگونه جنایتها حتما لبریز خواهد شد و آن وقت است که سعودیها خواهند فهمید که کانون شرارت در منطقه باقی نخواهد ماند.
دنیای مدرن؛ قدرت نرم در عین ابتلا به ایدز فرهنگی و اخلاقی
روزنامه حمایت که سخنان معاون فرهنگی قوه قضائیه در دانشگاه بیرجند را منعکس ساخته، به ابتلای دنیای مدرن به آنچه او «ایدز فرهنگی و اخلاقی» می نامد، اشاره کرده و انسانزدایی، گسترش غفلت و تخریب ارزشها در جهان مدرن را از نتایج آن دانسته است.
حمایت نوشته است: « جهان غرب به واسطه تبلیغات، هرگونه فکری را رواج میدهند و در حال حاضر به دنبال تغییر عمل انسانها به واسطه فکر او هستند.»
حجت الاسلام صادقی با تقسیم قدرت به قدرت سخت و نرم، قدرت نرم را متشکل از رسانه، دانش و دیپلماسی دانسته و افزوده است: «قدرت نرم مانند قدرت خورشیدی است که از درون انسان را گرم میکند تا انسانها خود برهنه شوند. امروز کاری که قدرتمندان با قدرت نرمشان میکنند، بزرگانشان با قدرت سختشان نتوانسته انجام دهند.
در این شماره روزنامه حمایت، همچنین این مطالب منتشر شده است:
مقاله علمی رهبرانقلاب در دانشنامه جهان اسلام منتشر شد
شکست عربستان در جنگ ۲۷ روزه یمن/«طوفان قاطعیت» ریاض به «نسیم حقارت» آل سعود تبدیل شد
آیت الله ری شهری: مهربانی با مردم زمینه ساز رحمت الهی است
آغاز ساخت مصلای تهران توسط شهرداری
بدخواهان سپاه با ولایتفقیه مشکل دارند/ مردم یمن، لبنان، فلسطین، عراق و سوریه سپاه را از خود میدانند
روزنامه رسالت که عبارت « نوسازی جبهه اصولگرایی ضروری است» را برای تیتر یک انتخاب کرده، در صفحه ۳ از قول نماینده مردم کهگیلویه و بویراحمد در مجلس نوشته است: « سپاه در ابعاد مختلف اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و نظامی به وظایف خود عمل کرده و نشان داده که یک نیروی صرفا نظامی نیست. ولایتپذیری سپاه مهمترین وجه این نیروی انقلابی و مردمی است و اگر میبینید که عدهای علیه سپاه شایعه راه انداخته و گاه درصدد لکهدار کردن وجهه آن هستند، قبل از اینکه با سپاه کاری داشته باشند، هدفشان ولایتفقیه است.»
اهانت مجدد یک آوازخوان به مقدسات
رسالت همچنین از اهانت مجدد یکی از خوانندگان ایرانی خارج کشور به مقدسات خبر داده و نوشته است: «شاهین نجفی، خواننده هتاک مقیم خارج از کشور که چندین بار سابقه بی حرمتی و هتاکی به نماد ها و مقدسات شیعی را داشته، بار دیگر با انتشار پوستر آهنگ جدید خود به مقام والای حضرت اباالفضل العباس (ع) جسارت کرد. وی پیش از این نیز با انتشار قطعاتی به مقام امام هادی (ع)، امام عصر (عج) و به سالار شهیدان حضرت امام حسین (ع) جسارت کرده بود. همچنین پس از انتشار آثار موهن این خواننده مقیم خارج از کشور، چند تن از مراجع عظام تقلید حکم ارتداد این خواننده را صادر کردند. لازم به ذکر است پس از بی حرمتی های پی در پی این خواننده موجی از اعتراضات نسبت به توهین های او از سوی جامعه شیعی شکل گرفت که پس از این اتفاقات، پلیس کشور آلمان رسماً اعلام کرد که حافظ جان شاهین نجفی در مقابل هر گونه تهدیدی از سوی معترضین خواهد بود. این در حالی است که اهانت به مقدسات تحت ماده ۱۶۶ قانون کیفری آلمان جرم محسوب می شود. طبق این ماده هر کس به صورت عمومی یا با انتشار مطالبی اقدام به تحقیر یا اهانت کند به صورتی که قابلیت تشویش آرامش عمومی، تشویش یک گروه مسیحی مستقر در آلمان یا دیگر جوامع مذهبی یا انجمن های جهانی را داشته باشد می بایست جریمه نقدی بپردازد یا تا سه سال به زندان محکوم شود.»
در این شماره روزنامه رسالت، همچنین این مطالب منتشر شده است:
آیت الله مکارم شیرازی: مفتیان سعودی مسابقه تکفیر گذاشتهاند
آیت الله نوری همدانی: فارغ از چپ و راست برای اعتلای اسلام متحد شویم
آیت الله دری نجف آبادی: سیاست نباید ما را از سبک زندگی اسلامی غافل کند
آیت الله علوی گرگانی: مسئولان بدانند صندلی ریاست میراث شهداست
رئیس مجلس:ملت یمن با استقامت، متجاوزان را پشیمان کرد
نماینده مردم شاهین شهر در مجلس: اظهارنظر وزیر کشور در مورد پو ل های کثیف؛ تشویش اذهان عمومی است
رجبیدوانی: مثل سایر هنرمندان انقلابی خانهنشین شدهام
رسایی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران: دادگاه ویژه روحانیت ۹دی را رفع توقیف کرد
معاون جدید فرهنگی دانشگاه تهران: فرهنگ، روح دیده بانی دانشگاه است
حمایت ۲۱۰ نماینده مجلس از مقاومت ملت یمن
اوباما:ایران باید بخشی از راه حل یمن باشد
توفان قاطعیت خیمه های آل سعود را از جا کند
آل سعود و زیارت قبر کافران
کارنامه سیاه مرکل در حمله عربستان به یمن
داعش به سراغ خلیفه جدید می رود!دین آنلاین، روزنامه های «اعتماد»، «حمایت» و «رسالت» را با این عناوین اقتباسی مرور کرده است:«سیدحسن از تهدید دلواپسان نمی ترسد/جریانات افراطی در مقابل مردم علاقمند به امام، عددی نیستند»، «شب استغفار، امید و آرزو»، «زلزله ایرانیان، جریان اسلامی را در منطقه بیدار کرد»، «چرخش خادم الحرمین از توفان به امید!»، «خشونتی که ریشه دینی و اعتقادی داشته باشد، از همه خشونت ها خطرناکتر است/ معنویت چیزی فراتر از اعمال شریعت و اخلاق است»، «چهره اسلام سفاکان، چهره واقعی دین نیست/ صبر جهان اسلام لبریز خواهد شد/شیعه و سنی واقعی هیچ نسبتی با خشونت و ترور نداردسفاکانی مانند «داعش» و «القاعده»، مخلوق رژیمهای سفاکند»، «دنیای مدرن؛ قدرت نرم در عین ابتلا به ایدز فرهنگی و اخلاقی » و «بدخواهان سپاه با ولایتفقیه مشکل دارند»بررسی مطبوعات/ پنجشنبه ۳ اردیبهشت (۱)