اسقف اعظم کانتربری: ترس از افزایش جمعیت مهاجران نژادپرستانه نیست
جاستین ولبی، اسقف اعظم کانتربری و بالاترین مقام کلیسای انگلستان، گفت که به کار بردن لفظ “نژادپرست” برای توصیف کسانی که نگران عواقب مهاجرت هستند واقعا “وحشتناک” است.
او همچنین برای تصمیمگیری در مورد ادامه عضویت بریتانیا در اتحادیه اروپا خواستار "مذاکراتی هوشمندانه و خلاقانه" شد و گفت که اصولا مسیحیت در این مورد "موضعی" ندارد.
در همین حال، تونی بلر، نخست وزیر پیشین بریتانیا به بیبیسی گفت که سرنوشت بریتانیا "هدایت اروپاست".
اسقف اعظم گفته است که بحث پیرامون این موضوع هنوز به پرسشها درباره جایگاه بریتانیا در جهان نپرداخته است.
آقای ولبی از کسانی که خواستار ترک اتحادیه اروپا هستند تقاضا کرد تا از جنبههای مختلف، از جمله از نظر "ارزشهای بینالمللی"، بریتانیا را پس از خروج از اروپا توصیف کنند.
او در مقابل از آنهایی که خواستار باقی ماندن در این اتحادیه هستند درخواست کرد تا به این پرسشها پاسخ دهند: "ما چه تحولاتی در اتحادیه اروپا ایجاد خواهیم کرد؟ اگر بمانیم چطور به تاثیر (سیاستهای) اروپا کمک خواهیم کرد؟ دیدگاه ما چیست؟"
ترس موجه
او از فعالیتهای انساندوستانه "عالی و تمام عیار" بریتانیا در اردوگاههای پناهندگی اطراف سوریه و عراق ستایش کرد.
اما در عین حال گفت که وعده دولت بریتانیا مبنی بر پذیرش ۲۰ هزار پناهجو تا سال ۲۰۲۰ میلادی با تعدادی که آلمان با آن موافقت کرده است قابل مقایسه نیست و از بریتانیا خواست تا "سهم خود" را در اجرای درست این برنامه ایفا کند.
او در این باره گفت: "من در برلین بودم و کلیساها در آنجا خدمات شگفتانگیزی انجام میدهند، همینطور مردم آلمان. آنها سال گذشته ۱ میلیون و صدهزار پناهجو پذیرفتند. پس ۲۰ هزار پناهجو آن هم طی چندین سال در مقایسه با آن بسیار ناچیز است."
اسقف اعظم کانتربری در عین حال ضمن اشاره به نگرانی مردم بابت افزایش جمعیت مهاجران گفت که "ترس آنها موجه است".
او گفت: "این بزرگترین جابجایی مردمی در تاریخ بشریت است. ابعاد آن آنقدر بزرگ است که ترس از آن کاملا منطقی است."
جاستین ولبی، اسقف اعظم کانتربری و بالاترین مقام کلیسای انگلستان، گفت که به کار بردن لفظ “نژادپرست” برای توصیف کسانی که نگران عواقب مهاجرت هستند واقعا “وحشتناک” است.