خاطرهای از عضو درگذشته شورای نگهبان: صد رحمت به ماها! این کتوشلواریها بدتر هستند
شرق در این شماره به گفتگو با فرزند مرحوم آیت الله رضوانی پرداخته و سخنان رئیس جمهوری در دومین سمینار بینالمللی «محیطزیست، دین و فرهنگ» را منعکس ساخته است.
روزنامه شرق به مناسبت سومین سالگرد درگذشت آیتالله رضوانی، عضو سابق شورای نگهبان، به گفتگو با فرزند وی، «علیرضا رضوانی» پرداخته و روایت او از دوره اقامت پدر در جوار امام در نجف و عضویت در شورای نگهبان را در صفحه 7 به جاپ رسانده است.
علیرضا رضوانی در آغاز گفتگو، با اشاره به همسایگی منزل پدربزرگ پدری و مادری خود با منزل امام(ره) در خمین، از مهاجرت پدر به قم در سال ۱۳۲۵ برای آغاز درس طلبگی یاد کرده و از ادامه تحصیل وی در حوزه علمیه نجف از سال ۱۳۳۲ سخن گفته است.
او با اشاره به سابقه آشنایی پدر با امام(ره) و همراهی ایشان در مدت تبعید به نجف، از «عدم اعطای وقت ملاقات امام به صدام و دیدار و برخورد تند امام با «رضا علی» معاون صدام درباره اخراج ایرانیها از عراق»، «مخالفت امام با استفاده از عکسهای چاپ شده خود توسط آیتالله رضوانی برای اعلام مرجعیت» و «مخالفت امام با ارائه رایگان رساله عملیه خود به خاطر اعتنای بهتر خریدار به آن کتاب» باد کرده است.
فرزند آیت الله رضوانی با اشاره به مسئولیتهای پدر در شورای نگهبان و دیوان عدالت اداری، به بیان مساعدت آیت الله رضوانی در تایید صلاحیت برخی از نامزدهای رد شده توسط آن شورا و اقناع آیت الله جنتی پرداخته و آورده است: «مواردی بوده که حاجآقا، آقای جنتی را متقاعد میکرده اما دیگر کسانی مانند آقایی که بعدها وزیر در دولت آقای احمدینژاد شدند، نمیگذاشتند. حاجآقا میگفتند صد رحمت به ماها! این کتوشلواریها بدتر هستند.»
رئیسجمهوری: خوشحالم، از ایرانی سخن میگویم که منادی گفتگوی تمدنها بود
شرق در صفحه 2 گزارشی از سخنان دکتر حسن روحانی در دومین سمینار بینالمللی «محیطزیست، دین و فرهنگ» به چاپ رسانده و با اشاره به اینکه «محیطزیست»، «صلح جهانی»، «مقابله با افراط و خشونت» و «مبارزه با تروریسم» میتوانند عامل وحدت پیروان ادیان باشند، آورده است: «امروز بسیار خوشحالم از ایرانی سخن میگویم که ندای برنامه «خاورمیانه عاری از سلاح هستهای»، «گفتوگوی تمدنها»، «تعامل بینفرهنگی و ادیان در موضوع محیطزیست» و «جهان عاری از خشونت و افراطیگری» از این سرزمین به پا خاست و پیام این کشور برای جهان، اعتدال، میانهروی و دوری از افراط بوده است».
او با تصریح بر قرنها زندگی مسالمتآمیز پیروان ادیان و اقوام مختلف در ایران، بر ضرورت مقابله با افراط، خشونت و تروریسم تاکید کرده و در بخش دیگری از سخنان افزوده است: «اعتقادات دینی بهعنوان یک انگیزه مهم فرهنگی میتواند پایهای تأثیرگذار در حرکت جامعه به سمت اهداف بلند انسانی باشد.»
رئیس جمهوری با اشاره به ناکامی رهبران ادیان و مذاهب مختلف در دهههای اخیر در زمینه توجه مردم به محیطزیست، آرزو کرده تا ادیان آسمانی و صاحبان فرهنگ، به رسالت خود در راستای ترغیب انسانها در رفتار مناسب با طبیعت عمل کنند».
دیگر عناوین برگزیده «شرق» امروز:
آیتالله مرتضی مقتدایی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم: جامعه مدرسین برای ریاست مجلس پنجم خبرگان رهبری برنامهای ندارد و تابهحال نیز درباره آن صحبتی نکرده است.
حجتالاسلام والمسلمین غروی، از اعضای جامعه روحانیت مبارز: جامعه مدرسین دست دوستی احمدینژاد را قبول نمیکند./ او در ابتدای دوران مدیریتش وضعیت خوبی داشت اما با توجه به بعضی از مواضعی که داشت کمکم در حوزه هم افت کرد./ احمدینژاد یک مهره سوخته است؛ به خاطر اینکه، بعضی از نزدیکان ایشان مشکلات جدی داشتند. خود ایشان هم مشکلات جدی دارد، حالا نظام ایجاب نمیکند این مشکلات مطرح شود.
حجتالاسلام طباطبایی عضو جامعه روحانیت: اسلام میگوید اگر کسی گفت مسلمان هستم، دیگری حق ندارد به او بگوید تو مسلمان نیستی، اما اکنون تا کسی حرفی بزند که به مذاق برخی آقایان خوش نیاید، سریع میگویند تو ولایی نیستی، لابد فقط خودشان مسلمان و ولایی هستند./ اصولگرایان خیلی جاها حرفهایی زدند، توهینهایی کردند، خشونت از خود نشان دادند و به بزرگان جسارت کردند که آنها را از دایره اصولگرایی خارج کرد.
شرق در این شماره به گفتگو با فرزند مرحوم آیت الله رضوانی پرداخته و سخنان رئیس جمهوری در دومین سمینار بینالمللی «محیطزیست، دین و فرهنگ» را منعکس ساخته است.مرور مطبوعات/ یکشنبه 5 اردیبهشت / روزنامه شرق