آیت الله یزدی: مراقب افکار انحرافی در حاشیههای مشهد باشید
شرق در این شماره نگرانی آیت الله یزدی از بروز افکار انحرافی در مشهد را منعکس ساخته و در کنار گزارشی از سخنان رهبر انقلاب در دیدار با معلمان، از ضرورت نوسازی فکر در سال تحویل کتاب نوشته است.
روزنامه شرق در صفحه 3 سخنان آیتالله محمد یزدی در دیدار با حجتالاسلام رئیسی، تولیت آستان قدس رضوی را با اهمیت دانسته و از قول رئیس مجلس خبرگان، نسبت به رویش افکار انحرافی در حاشیههای مشهد ابراز نگرانی کرده است.
او با بیان اینکه حوزه علمیه قم و مشهد از حوزههای بزرگ شیعیان محسوب میشوند، می گوید: «رهبری در سخنان خود فرمودند که حوزه باید انقلابی بماند و به همین دلیل در حوزه بحثهایی صورت گرفت».
این روزنامه همچنین سخنان محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، در دیدار با علمای ساکن مشهد را منتشر ساخته و از قول او بر لزوم روشنگری علمای شیعه و سنی در زمینه خطرات جریان تکفیری و داعش تأکید کرده است.
رضایی با اشاره به اینکه حوزهها کار بزرگی را برعهده دارند، گفته است: «برخی مراجع عظام تقلید قم با درک حساسیتهای موجود، روشنگریهای خود را شروع کردند تا ذهن مسلمانان منطقه به این خطر که به آبرو و حیات اسلام آسیب میزند، متوجه شود.»
فلسطین، فراموش شده مسلمانان
شرق در صفحه 2 گزارشی از دیدار آیت الله هاشمیرفسنجانی با رمضان عبدالله، دبیرکل جهاد اسلامی منتشر ساخته و از قول رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، دنیای اسلام را در بدترین شرایط تاریخی خود توصیف نموده است.
او با تصریح بر غفلت مسلمانان از مهمترین مسئله جهان اسلام، یعنی فلسطین، از جنگیدن مسلمانان با هم بهجای دفاع از آرمانهای فلسطین، انتقاد کرده است.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با اشاره به اوضاع مسلمانان در کشورهای عراق، سوریه، یمن، افغانستان، بحرین، عربستان، پاکستان، مصر، تونس و…، گفته است: «هیچوقت فلسطین اینقدر در دنیای اسلام مظلوم نبوده است. اسرائیل با سوءاستفاده از شرایط بد مسلمانان، بهترین زمان را برای اجرای برنامههای شوم توسعهای خویش پیدا کرده است.»
رهبر انقلاب: متأسفانه میدان را برای گسترش فرهنگ بیگانه باز گذاشتهایم / برنامههای کنونی رسانه ملی در برخی شبکهها با نیازها همخوانی ندارند
این روزنامه در صفحه 3 سخنان رهبر انقلاب در دیدار با هزاران نفر از معلمان و نومعلمان سراسر کشور را به چاپ رسانده و از قول ایشان، تربیت نسل آینده با هویت مستقل، عزتمند، دینی و دارای شاخصهای ممتاز و جریانساز را وظیفه اصلی و بسیار خطیر آموزشوپرورش و معلمان دانسته است.
مقام معظم رهبری در ادامه به بیان خصوصیات ضروری نسل آینده پرداخته و گفتند: «متفکران غربی بارها گفتهاند به جای کشورگشاییهای استعماری قرن نوزدهم، بهترین و کمهزینهترین روش، تزریق فکر و فرهنگ خود به نسل جوان کشورها و تربیت زبدگان و نخبگانی است که همچون سربازان نظام سلطه عمل خواهند کرد.»
ایشان با خاطرنشان کردن لزوم ترویج فکر و فرهنگ و زبان بومی، گفتند: «متأسفانه در برخی مواقع به جای ترویج زبان فارسی، زبان انگلیسی ترویج میشود و اکنون کار به جایی رسیده است که آموزش زبان انگلیسی به مهدکودکها کشیده شده است. این موضوع به معنای مخالفت با یادگیری زبان خارجی نیست بلکه بحث اصلی، ترویج فرهنگ بیگانه در کشور و در میان کودکان، نوجوانان و جوانان است».
این روزنامه در ادامه به این فرازها نیز پرداخته است:
– تحمل مخالف در جامعه نهادینه نشده است زیرا تا فردی مختصر طعنهای میزند، با مشت به سینه او کوبیده میشود؛ این، یعنی عدم تحمل مخالف.
– باید در رسانه ملی با شیوههای هنرمندانه و کارشناسانه، برنامههایی برای اقناع فکری، روحی، دینی و علمی جوانان تهیه شود و برنامههای کنونی در برخی شبکهها بههیچوجه با نیازها در این زمینه همخوانی ندارند.
– کسی به دنبال بستن فضای مجازی نیست، زیرا این کار عاقلانه نیست، اما چرا هنگامی که کشورهای دیگر برای حفاظت از فرهنگ خود، در استفاده از فضای مجازی چارچوبهایی قرار میدهند، ما فضای مجازی را رها کردهایم؟
– قدرت، فقط به داشتن سلاح نیست بلکه علم، ایمان، شخصیت ملی، ایستادگی و هویت انقلابی، عناصر تولید قدرت هستند.
– قرآن به ما آموخته است که باید بهگونهای خود را آماده کنیم که دشمن، همواره ترس و واهمه داشته باشد.
با دست خود قایقمان را سوراخ نکنیم
روزنامه شرق در صفحه 14 یادداشت «عجیبترین پز روشنفکری» از حسین هاشمپور را منتشر ساخته و با اشاره به تیپ غالب روشنفکران در گذشته، از تغییر دیزاین و زیباییشناسی و نیز فقدان تیپیکال مشخص برای این قشر گفته و نوشته است: «آن روزگاران ارجاعدادن هر دو، سه جمله گفتار به گلگفتههای یک بزرگ یا کتابهایی که تازگی خوانده شده، بود؛ از نمادهای روشنفکری بود. کسی که سارتر، کافکا، ماکسیم گورگی خوانده بود، فروید میشناخت و ابیات حافظ، سعدی، لورکا و تیاس الیوت را اشارت میداد، عزت میدید….»
نگارنده با سوهان روح خواندن اشتیاق به نخواندن و ندانستن، بر ضرورت گوشزد دردهای همگانی تاکید کرده و می نویسد: «در آستانه نمایشگاه کتاب، سال تحویل کتاب، بیاییم برای حال خودمان، برای چهرهای که از خود تراشیدهایم، حَوّل حالَنا بخوانیم. اینجوری که میرویم، همهمان با هم، قایقی را سوراخ میکنیم که در آن نشستهایم.»
شرق در این شماره نگرانی آیت الله یزدی از بروز افکار انحرافی در مشهد را منعکس ساخته و در کنار گزارشی از سخنان رهبر انقلاب در دیدار با معلمان، از ضرورت نوسازی فکر در سال تحویل کتاب نوشته است.مرور مطبوعات/ سهشنبه 14 اردیبهشت / روزنامه شرق