ترامپ: موبایل‌ پناهجویان به نوعی سلاح داعش است

اعتماد در این شماره از خیام نوشته و در کنار انعکاس گلایه آیت الله مکارم از سکوت در برابر دیدار با بهاییان، از حسرت نیشابور از میزبانی کنسرت ناظری ها نوشته است.

بهروز غریب‌پور: ایمان خیام از نوع ایمان افراد عادی و قشریون نیست
روزنامه اعتماد در صفحه 7 گفتگو با بهروز غریب‌پور درباره خیام نیشابوری را منتشر ساخته و با اشاره به سابقه این هنرمند در اجرای اپراهای عروسکی مولوی، عاشورا، حافظ، سعدی، از تلاش او برای به تصویر کشیدن اپرای عروسکی این شاعر پرآوازه روایت کرده است.
 
غریب پور با اشاره به بی‌مهری مرتجعین نسبت به شخصیت خیام با وجود برجستگی های علمی فراوان او، خیام را شخصیتی چندوجهی دانسته که عمدتا در میان مردم به عنوان شاعر شناخته شده است.
 
‌ او بر این باور است که «خیام دوران سرگشتگی خود را در مقابل پدیده هستی بیان کرده و این صمیمیت یک انسان فاضل و مومن را می‌رساند که در راز و نیاز خود با خدایش بی‌پرده سخن می‌گوید. خیام به دلیل شک و یقینی که دایما داشته مورد بی‌توجهی هم‌عصران خودش قرار گرفته و به نظر می‌رسد مثل حافظ، مولوی، فردوسی و دیگر بزرگان ما مورد این تهمت قرار گرفته که بی‌دین است.»
 

غریب پور که معتقد است ایمان خیام از نوع ایمان افراد عادی و قشریون نیست، متهم کنندگان این شاعر به بی‌دینی و شک در فلسفه وجودی خدا را شبیه همان کسانی دانسته که خواستار عدم دفن فردوسی در گورستان مسلمانان بودند.
 
 
 
آیت‌الله مکارم شیرازی: دیدار با بهاییان از نظر شرعی قابل تعقیب است
اعتماد در صفحه 2 از واکنش آیت‌الله مکارم نسبت به دیدار فائزه هاشمی خبر داده و زیر عنوان «اعتراض آیت‌الله هاشمی به رفتار دخترش جای شکر دارد» از قول ایشان در آغاز درس خارج فقه آورده است: «در طول تاریخ حیات منفور بهاییت، همواره دشمنان اسلام به عنوان یک ابزار از آنها استفاده کرده و می‌کنند و ممکن است اینگونه کار‌ها مقدمه‌ای برای به رسمیت شناختن آنها باشد.»
 
این مرجع تقلید با تصریح بر اینکه «اینجانب منتظر بودم ببینم کسی اعتراض می‌کند یا نه؟» از عدم موضع گیری مناسب در قبال این امر گلایه کرده و گفته است: «امروز شنیدم پدر او اعتراض ملایمی کرده که جای شکرش باقی است.»
 
ایشان با تاکید بر اینکه این کار یکی از منکرات مسلم است، افزوده اند: «معتقدم این جرم از نظر شرعی قابل تعقیب است؛ زیرا تقویت دشمنان اسلام و دشمنان نظام از نظر شرعی جرم محسوب می‌شود و می‌توان مجرم را تعقیب کرد.»
 
در ادامه این خبر، نظر معاون فرهنگی قوه قضاییه در خصوص خطا و غیرقابل توجیه بودن این دیدار منعکس شده و به پر و بال ندادن به این موضوع توصیه شده است.
 
 
ترامپ: موبایل‌ پناهجویان به نوعی سلاح داعش است
این روزنامه در صفحه 11 از تداوم اظهارات عجیب و غریب دونالد ترامپ نوشته و با اشاره به تاکید نخست وزیر انگلیس بر سخن پیشین خود در «احمقانه» و «اشتباه» خواندن ایده ترامپ برای ممنوعیت ورود مسلمانان به امریکا، از قول این نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، «صادق‌خان»، شهردار جدید و مسلمان لندن را «بی‌ادب» خوانده است.
 
ترامپ همچنین در مصاحبه با یک شبکه رادیویی بار دیگر اظهارات تند و تیز خود در خصوص مهاجران را تکرار کرده و نسبت به وقوع حملاتی شبیه به حملات ۱۱ سپتامبر در امریکا از سوی پناهجویانی که وارد خاک این کشور می‌شوند، هشدار داده است.
 

 او در پاسخ به سوالی درباره امنیت مرزها و احتمال وقوع حملاتی در مقیاس حملات ۱۱ سپتامبر گفته است: «امریکایی‌ها باید بیدار شوند…. این حملات توسط پناهجویانی اتفاق می‌افتد که اکنون در حال ورود به خاک کشور ما هستند. پناهجویانی که وارد امریکا می‌شوند موبایل‌هایی دارند که به نوعی سلاح داعش هستند. آنها پول ندارند، آنها هیچ چیزی ندارند اما تلفن همراه دارند. چه کسی هزینه موبایل آنها را پرداخت می‌کند؟ این موبایل‌ها پرچم داعش هستند.»
 
 
 نیشابور در حسرت کنسرت ناظری ها ماند
روزنامه اعتماد در صفحه 12 به موضوع لغو کنسرت های موسیقی پرداخته و در حالی که از قول فرماندار نیشابور، به عدم لغو کنسرت ناظری‌ها در این شهر اشاره کرده، از جانب برگزارکنندگان این کنسرت، آن را لغو شده دانسته است.
 
زینب کاظم‌خواه در این گزارش از لغو شدن کنسرت ناظری‌ها در نیشابور همچون کنسرت کیهان کلهر با دستور دادستان نوشته و آورده است: «ناظری‌های در نخستین تور کنسرت خود در شهر اصفهان به روی صحنه رفتند اما در آنجا هم جلوی پای‌شان سنگ انداختند و گفته شد که بدون حضور نوازندگان زن باید به روی صحنه بروند، اما خوان دوم اجرای کنسرت در شهر نیشابور خوان سخت‌تری بود….»
 

این گزارش اما از قول غلامحسین مظفری، معاون استاندار و فرماندار نیشابور می‌گوید: «کنسرت شهرام ناظری از مدت‌ها پیش در حال برنامه‌ریزی صدور مجوزهای قانونی است ولی طی روز‌های اخیر با توجه به نزدیکی کنگره بزرگداشت حکیم عمرخیام، برخی افراد موثر در شهرستان پیشنهاد کردند که این کنسرت در زمان مناسب‌تری برگزار شود.»
 
گزارشگر معتقد است «اگر شیوه‌نامه برگزاری کنسرت‌ها ابلاغ شده بود، کمتر شاهد لغو کنسرت‌ها به خصوص در شهرستان‌ها بودیم، چرا که بر اساس این شیوه‌نامه، ورود دادستان برای لغو کنسرت باید مبنای قانونی داشته باشد و بدون دلیل دیگر او نمی‌تواند کنسرتی را لغو کند و از سوی دیگر تمام نهادهای مرتبط با ارشاد هم موظف به رعایت مجوز صادر شده خواهند بود.»
 
 
 
در آن سوی دنیا کسی شنونده مباحث اجتماعی و دینی از لای پارازیت‌ها نبود
اعتماد در صفحه 16 بیست و چهارمین قسمت خاطرات محمدعلی ابطحی در زمان مدیریت رادیو در دهه شصت را به چاپ رسانده و با اشاره به فعالیت های رادیویی برونمرزی در دوران جنگ و تولید برنامه عربی زبان علیه صدام، از برنامه فارسی «صدای آشنا» در آن شبکه نوشته و هدف از تولید آن را تشویق ایرانیان خارج کشور به بازگشت به وطن دانسته است.
 

 او که از اختلاف سلیقه سیاسی خود با برنامه سازان «صدای آشنا» نوشته، آورده است: «در این برنامه بنا به اعتقادات افرادی که در آنجا بودند، کمتر موسیقی پخش می‌شد. من هم مخالف نبودم. چون اگر کسی از لای ویژ ویژ‌ها می‌خواست بنشیند رادیو ایران را گوش کند، به خاطر موسیقی به سراغ رادیو ایران نمی‌آمد. در این برنامه تولید اختصاصی کمتر بود. مخاطبانش در خارج کشور کسانی بودند که امکان شنیدن برنامه‌های رادیو و تلویزیون ایران را نداشتند. به همین دلیل از مجموعه برنامه‌هایی که در داخل تولید می‌شد، بهترین‌ها انتخاب و در آنجا بازپخش می‌شد.»

اعتماد در این شماره از خیام نوشته و در کنار انعکاس گلایه آیت الله مکارم از سکوت در برابر دیدار با بهاییان، از حسرت نیشابور از میزبانی کنسرت ناظری ها نوشته است.مرور مطبوعات/ ‌سه‌شنبه‌ 28 اردیبهشت / روزنامه اعتماد

مطالب مرتبط
درج دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.