تعرض به شیعیان در یازده کشور اسلامی؛ گزارش ماه ژوئن سازمان دیده‌بان حقوق بشر شیعی

سازمان دیده‌بان حقوق بشر شیعی در گزارش ماهانه خود به برخی از بارزترین تعرض‌ها و محدودیت‌های صورت گرفته در یک ماه اخیر علیه شیعیان در یازده کشور اسلامی اشاره کرد.

 

پایگاه رسمی سازمان دیده بان حقوق بشر « hiarightswatch» اعلام کرد: گزارش‌های رسیده از سوی سازمان‌های مختلف در مدت زمان بیست و پنجم ماه می تا بیست و پنجم ژوئن خبر از افزیش میزان هجوم‌های تروریستی علیه شهروندان شیعی حکایت دارد،
در این گزارش صرف‌نظر از افزایش محدودیت‌های سیاسی و دینی افراطی علیه شیعیان، به برخی از بارزترین تعرض‌ها و محدودیت‌های صورت گرفته علیه مسلمانان شیعی در کشورهای پاکستان، بحرین، یمن، کویت، لبنان، مغرب، سوریه، عربستان، مصر، عراق و قطر اشاره شده است:

پاکستان
در این ماه یکی از وکلای شیعی و دو فرزند 13 و 15 ساله اش توسط برخی از گروه های مسلح در کراچی ترور شدند ، بعد از وقوع حادثه پلیس اعلام کرد که آنان به خاطر گرایش به تشیع از سوی برخی از گروه های افراطی کشته شده اند.
در روز پانزدهم ژوئن در اثر هجومی حدود 25 نفر کشته و 40 تن دیگر در کویتا واقع در جنوب غرب پاکستان زخمی شدند . در این ایالت گروه های افراطی زیادی فعالیت می کنند و بارها اقلیت شیعیان را هدف قرار داده اند.
در روز 21 ژوئن در یک هجوم انتحاری علیه یک مسجد شیعی در روز جمعه 15 نفر کشته و 25 تن دیگر در پیشاور در غرب پاکستان زخمی شدند . دو روز بعد از آن در روز 23 ژوئن در پنجاب تمام اعضای یک خانواده توسط گروه های افراطی گردن زده شدند .

مصر
در روز 14 ماه ژوئن ریاست جمهوری سابق مصر « محمد مرسی» در یک کنفرانس علنی در قاهره ، علیه شیعیان اعلان جنگ کرده و اقدام به حمایت از گروه های تروریست نمود.
همچنین « محمد حسان » از علمای سلفی مصر از محمد مرسی خواست تا درب های مصررا به روی شیعیان بندد.
در روز 17 ژوئن یکی از مدرسان علوم قرآن در الازهر به اتهام تشیع توقیف شد، وی جدای از این که حق فعالیت در الازهر را از دست داد انتظار می رود به اتهام پای بندی به دین تشیع به یک سال حبس محکوم گردد.
در روز 24 همان ماه چهار تن از شیعیان روستای ابومسلم در استان الجیزه توسط اهالی روستا مورد شکنجه قرار گرفتند و این شکنجه باعث کشته شدن آنان شد. این افراد « حسن شحاته» از رهبران تشیع مصری و برادرش به همراه دو تن از شیعیان بودند . این تعرض خشن ترین و بزرگ ترین تعرض علیه شیعیان در مصر بود و با وجود آن که نیروهای پلیس در محل حضور داشتند اما هیچ اقدامی در این باره نکردند.

بحرین
در این ماه زینب الخواجه و معصومه به ترتیب به 3 و 6 ماه حبس و پرداخت 100 دینار محکوم شدند، بعد از این حکم، دادگستری بحرین در معرض انتقادات شدیدی از سوی سازمان های بین المللی از جمله سازمان عفو بین الملل قرار گرفت.
همچنین 7 تن از بحرینی ها به تهمت های واهی در زندان های اخلاقی بحرین بازداشت شده و در معرض شکنجه های شدیدی قرار گرفتند.
در این ماه نظام دولتی بازداشت های وسیعی علیه شیعیان آغاز کرد که در میان آن ها کودکان زیر 5 سال و زنان باردار زیادی دیده می شوند، همچنین خانه های شیعیان بارها از سوی نظامیان هتک حرمت شد .
در روز 7 ماه ژوئن و همزمان با برگزاری جشن های عید مبعث پیامبر (ص) در منطقه جدعلی، نظامیان به محل برگزاری مراسم حمله کرده و حاضران را با گاز اشک آور غافلگیر کردند.
در روز 8 ماه گذشته، برخی از دانشجویان به دلایل سیاسی به 6 ماه حبس محکوم شدند ، دو روز بعد دادگاه جنایی بحرین کودک 15 ساله ای را با استفاده از گرفتن اعتراف اجباری و شکنجه، به 5 سال حبس محکوم کرد.
منازل شیعیان در روستاهای دمستان، کرزکان، مدینه الزهراء، المالکیه و راس رمان مورد هجوم واقع شد که این مساله باعث وحشت اهالی روستاها شد.
در روز 17 ژوئن دولت زمین یکی از مساجد شیعی را بعد از ویران کردن آن مصادره نمود ، همچنین در روز 21 این ماه نوشتن عبارت های اهانت آمیز بر روی مساجد افزایش یافت.
در این ماه افسران نظامی که به شیعیان اهانت کرده بودند در اثر محاکمات ظاهری از چنگال قانون فراری داده شدند که یکی از آن ها «نزیهه سعید» است از اتهام شکنجه یکی از روزنامه نگاران شیعی تبرئه گردید.
در روز 23 ماه ژوئن نیز مسوولین امنیتی شیعیان را از برپایی نماز در مسجد ابی ذر منع کردند، و در روز 25 همان ماه آن را تخریب کردند . البته قسمت های بسیاری از این مسجد در جریان انقلاب سال 2011 توسط نیروهای عربستانی تخریب گردید.

عربستان
در روز سوم ماه ژوئن نیروهای دولتی عربستان از دیدار شیخ باقر النمر با وکیل خود خودداری کرد، وی قصد داشت در روزهای آینده از شیخ دفاع کند و پرونده دفاعی اش را با وی مورد بازبینی قرار دهد.
روز 6 ژوئن دولت عربستان تصمیم گرفت 40 تن از شهروندان شیعی عراقی ساکن در این کشور را اعدام کند، اتهام این افراد امور بیهوده و باطلی هستند که هیچ پایه و اساسی ندارند. همچنین در روز 24 ماه ژوئن همزمان با برگزاری جشن میلاد حضرت مهدی (عج) برخی از جوانان شرکت کننده در مراسم مورد بازداشت واقع شدند

عراق
در عراق نیز شیعیان شاهد انفجارهای وسیعی در ژوئن بودند؛ این انفجارها اغلب در بغداد و کربلا، دیالی ، بابل ، نینوی، الکاظمیه، ذی قار، البصره، نجف، کوت و العزیزیه  روی دادند و دراین انفجارها شیعیان زیادی کشته و زخمی شدند.
کشور عراق در ماه های رجب و شعبان هر روز شاهد انفجارهای وسیعی بود که در اثر آن افراد بی گناه زیادی از جمله زنان و کودکان جان خود را از دست دادند.

لبنان
گروه های مسلح در اولین روز از ماه ژوئن در بعلبک به مقام سیده خوله تعرض کرده و چند روز بعد با 8 موشک هوایی به این روستا حمله ور شدند و یکی از کودکان منطقه شیعی نشین را زخمی کردند، پرتاب موشک در روزهای بعددر مناطق شیعی نشین ادامه داشت.  در روز 16 ژوئن نیز چهار تن از شیعیان توسط گروه های افراطی اهل تسنن کشته شدند .

یمن
روز 13 ماه ژوئن حدود 13 شهروند شیعی یمنی توسط مسوولین امنیتی کشته و 100 نفر دیگر در اثر اعتراضات مجروح شدند. همچنین 3 روز بعد از آن یعنی در 19 ژوئن در یک انفجار انتخاری در شمال یمن دو شهروند کشته و 11 نفر زخمی شدند.

سوریه
در این ماه نیز سوریه محل درگیری های خونینی بود که در اثر آن شیعیان زیادی در اثر هجوم گروه های تروریست به شهرهای  حلب، منطقه السیده زینب، شهر نبل جان خود را از دست دادند.
قطر
القرضاوی از علمای سلفی افراطی در خطبه های نماز جمعه روز اول جولای دست به هجوم فتوایی خشنی علیه شیعیان زد و آنان را تکفیر نمود.

کویت
شیعیان زیادی در کویت از سوی گروه های مجهول نامه هایی دریافت کردند که حاوی تهدید به قتل آنان بود.

مغرب
یکی از گروه های سلفی در مغرب همگان را به کشتار و آتش زدن شیعیان دعوت کردند.

 
سازمان دیده‌بان حقوق بشر شیعی در گزارش ماهانه خود به برخی از بارزترین تعرض‌ها و محدودیت‌های صورت گرفته در یک ماه اخیر علیه شیعیان در یازده کشور اسلامی اشاره کرد.

مطالب مرتبط
درج دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.