یک کاریکاتور سر نویسنده سرشناس اردنی را به باد داد
شرق در این شماره از ترور یک نویسنده در اردن گفته و در کنار گزارشی از لغو یک کنسرت در گرگان، راه های تقویت احساس امنیت زنان در جامعه را برشمرده است.
روزنامه شرق در صفحه 8 خبر از کشته شدن «ناهض حتر»، نویسنده سرشناس اردنی داده و زیر عنوان «ترور پیش از محاکمه» نوشته است: «این روزنامهنگار و فعال سیاسی اردنی که طرفدار دولت سوریه محسوب میشد و مخالفان زیادی در اردن داشت، دو هفته بعد از آزادی از زندان با قرار وثیقه مالی در پی انتشار کاریکاتوری که اهانت به ذات الهی قلمداد شده بود، مقابل دادگستری امان هدف سه گلوله از سوی فردی مهاجم قرار گرفت و پس از انتقال به بیمارستان جان باخت.»
در ادامه این خبر آمده است: «دادستان کل امان اتهامات این نویسنده چپگرا را «اهانت به عقاید دینی» و «برانگیختن اختلافات مذهبی» اعلام و انتشار اخبار در این پرونده را ممنوع کرده بود؛ این در حالی است که «حتر» در آن زمان این اتهامات را رد کرده و خود را بیگناه دانسته بود. او میگفت این کاریکاتور تروریستها را به تمسخر گرفته و تصور آنها از خداوند و بهشت را نشان میدهد و این اهانت به ذات الهی نیست بلکه خداوند از مفهوم الوهیتی که داعشیها ترویج میکنند، بهدور است.»
تحصن یک جانباز، کنسرت را لغو کرد
شرق در صفحه ۱۴ از لغو کنسرت زانیار خسروی در گرگان خبر داده و با انتخاب عنوان « استقبال نکردن یا تحصن یک جانباز؟» نوشته است: «روز شنبه، سوم مهر یک جانباز گلستانی بهخاطر برگزاری کنسرت در هفته دفاع مقدس در امامزاده عبدالله گرگان تحصن کرده بود. جانباز خادملو معتقد است مردم باید شاد باشند و نشاط جزء ضروریات زندگی و مقدمه هر فعالیت کاری است، اما باید احترام ارزشها و خون شهدا را نگه داشت و حداقل در هفته دفاع مقدس و آغاز محرم از انجام کنسرت خودداری میشد».
در این گزارش، از اعتراض «جمعیت فرزندان شاهد و ایثارگر نواندیش خدمتگزار استان گلستان» و «مسئول بسیج رسانه گلستان» از دیگر دلایل لغو این برنامه هنری یاد شده است. این در حالی است که کمتر از یکماه پیش حسن روحانی، رئیسجمهور، صراحتا به وزیر ارشاد و مدیران دولت دستور داد در مقابل فشار برای لغو کنسرتها عقبنشینی نکنند.
زنان احساس امنیت نمی کنند
این روزنامه در صفحه ۱۷ گزارش «مهرو ماهر» درباره احساس عدم امنیت بانوان در جوامع شهری را منتشر ساخته و یکی از دلایل آن را جنسیتزده بودن جامعه دانسته و نوشته است: «معمولا فضاها و اماکن عمومی برای اشتغال به مردان اختصاص دارد و برهمیناساس، تصویر ذهنی زنان از محیط فیزیکی و فضاهای شهری همراه با ترس، احساس خطر، خشونت و فضاهای جنسیتی است که پیامد آن احساس ناامنی است.»
او که معتقد است احساس امنیت، مفهومی ذهنی و انتزاعی دارد؛ از قول زهرا نژادبهرام، فعال زنان آورده است: «احساس امنیت در جامعه به معنای آن نیست که فرد را در خانه محبوس کنند، بلکه به معنی آن است که فرد در زمان فعالیت و حرکت در جامعه از نگاهها و حرفهای تند و تیز و آزاردهنده در امان باشد. البته ممکن است از نظر قانونی نگاهکردن به لباس و اندام زن جرم محسوب نشود و موضوع قابل اثبات و شکایتی نیست اما گاهی همان نگاه تند زنان را آزار میدهد.»
این گزارش در خاتمه از «طراحی صحیح محیط و فضای شهری»، «حضور نظارتهای قانونی در سطح شهر» و «روابط قدرت و جایگاه اجتماعی و اقتصادی» به عنوان راهکارهای تقویت امنیت احساس امنیت زنان نسبت به فضای عمومی یاد کرده است.
دیگر عناوین برگزیده «شرق» امروز:
محسن رفیقدوست در گفتگو با شرق: وقتی گورباچف روی کار آمد، سفیر آنها به ایران آمد و درخواست ملاقات کرد. گفتم خب، من اول از تو یک سؤال دارم؛ اگر آمریکا با ما دشمن است، حق دارد، چون آبروی آمریکا را در دنیا بردیم. اما دشمنی شما را با خودمان نمیفهمیم. گفت: «اتفاقا دشمنی آمریکا با شما، یک دشمنی علنی است که خیلی عمق ندارد؛ اما دشمنی حکومت شوروی با شما ایدئولوژیک است. ما ۷۰ سال بود نیمی از دنیا را با شعار دین افیون تودههاست، گول زده بودیم. یک مرتبه زیر گوش ما انقلاب شد. شما شعار ما را از ما گرفتید. دینی که از نظر ما افیون تودهها بود، حالا موتور محرک تودهها شده است.» من گفتم شما اینقدر به صدامی که آمریکایی است، کمک نکنید. ما ۷۰ میلیون بمب در کشور شما داریم که چاشنی آن در ایران است، کاری نکنید ما این چاشنی را آتش بزنیم. خودش گفت «منظور مسلمانان آنطرف است»؛ گفتم بله.