چرا مسیحیان، از جمله تیم کین دربارۀ اعدام اختلافنظر دارند
براساس مطالعات انجامشده، مسیحیان آمریکا دیدگاهها و احساسات بسیار گوناگونی دربارۀ اعدام دارند.
در سال 2014، نتایج نظرسنجی مرکز پژوهشی «بارنا» (مرکز نظرسنجی کوچکتری که حوزۀ فعالیت آن بررسی روندهای دینی است)، حاکی از آن بود که مسیحیان، اندکی بیش از کلّیت مردم آمریکا بر این باورند که دولت باید در موارد بسیار خاص حکم اعدام را جاری کند. اما مسیحیان آمریکاییِ جوانتر، چه مسیحیان متدیّن و چه کسانی که به اسم مسیحی هستند، در مقایسه با والدین خود دیدگاه ملایمتری دربارۀ اعدام دارند. تنها 23% از مسیحیان متدیّنِ متولّد 1980 به بالا با اعدام موافق هستند.
به نظر میرسد مسیحیان صرفنظر از عقاید شخصی خود، بر این باورند که بنیانگذار مسیحیت یعنی حضرت عیسی نیز با اعدام مخالف بوده است. از هر بیست نفر تنها یک نفر معتقد بود که حضرت عیسی موافق اعدام است. این یعنی تعداد زیادی از مسیحیان به اعدام اعتقاد دارند، اما معتقدند عیسی مسیح که (به اعتقاد آنها) در نهایت خود نیز اعدام شد، نظر دیگری داشته است. شاید این موضوع عجیب نباشد. عدّهای میگویند این بخشی از طبیعت بشر است که از یک سو والاترین آرمانها را داشته باشد، و در عین حال با واقعیتهای تلخ و خشن زندگی سازش کند.
تیم کین یکی از معدود مسیحیانی است که دیدگاهها و عملکرد وی دستخوش تضادها و تعارضات بسیاری بوده است. وی که کاندیدای معاونت ریاستجمهوریِ هیلاری کلینتون است، یک کاتولیک متدیّن جناح چپی است که در میان تجربیات وی، فعالیت برای یسوعیان هندوراس نیز به چشم میخورد. او در آنِ واحد هم به لحاظ اخلاقی و اصولی با اعدام مخالف است و هم حکم اعدام را اجرا میکند! وی وکالت دو پروندۀ اعدام را به صورت رایگان پذیرفت و حتّی در یکی از موارد در لحظات آخر عمر موکّلش، هنگام غذا خوردن و اجرای مراسم عشای ربانّی با وی همراه بود. اما در عین حال به عنوان فرماندار ویرجینیا، بر یازده مورد اعدام نظارت داشت و تنها در یک مورد به خاطر فقدان سلامت روانی، مجرم را مورد عفو قرار داد.
کین در پاسخ به «انسیآر» (NCR) که یک سرویس خبری کاتولیک است بیان داشت: "سختترین کار در دوران فرمانداری من رسیدگی به موضوع اعدام بود. امیدوارم در روز قیامت هم درک باشد، هم رحمت، چراکه انجام این کار بسیار دشوار بود."
به انجام رساندن این کار تنها از جهت شخصی برای آقای کین دشوار نبود، بلکه دشواریهای سیاسیای نیز در بر داشت. او در زمان کمپینش برای فرمانداری، در معرض «تبلیغات هجمهای» قرار داشت که عطوفت و نازکدلی وی را در رابطه با اعدام به سخره گرفته بودند و او را به عنوان فردی معرفی میکردند که دلش حتّی به اعدام هیتلر نیز رضا نمیداد. پاسخی که کین به آنها داد همان موضعی بود که بعدها نیز در طول دوران فرمانداریاش داشت؛ وی صرفنظر از احساسات شخصیاش دربارۀ اعدام، همان گونه که سوگند یاد کرده بود، به قوانین میهنش و حکم دادگاههای آن احترام میگذاشت.
عدّهای همین اعوجاج را در مورد دیدگاه لیبرالی وی دربارۀ سقطجنین نیز قائلند؛ همان دیدگاهی که باعث شده است کمپینهای موافق سقطجنین مثل «برنامهریزی برای والدین» (Planned Parenthood) او را مورد تمجید قرار دهند. وی اظهار داشته است که "من نسبت به سقطجنین احساسی شخصی دارم، اما صحیح آن است که دولت به زنان اجازه دهد خودشان در این باره تصمیمگیری کنند." اما مسئلۀ اعدام بیش از هر موضوع دیگری بر زندگی کین تأثیر گذاشته است.
تا جایی که میشود قضاوت کرد، سرسپردگی آقای کین به مذهب کاتولیک به هیچوجه دروغین و از سر تظاهر نیست. او که سختیهای زندگی را در هندوراس تجربه کرده است و تعدادی از دوستان خود را در گیر و دار آشوبهای این کشور از دست داده است، طبیعی است که حامی و مدافع پاپ فرانسیس و نسخۀ افراطیِ هیسپانیکِ وی از مذهب کاتولیک باشد. او میگوید خطاب پاپ به کنگره او را به گریه انداخت.
اما این معاون احتمالیِ رئیسجمهور یک سیاستمدار زبردست نیز هست که بیشک حس کرده است که مخالفت بلاقیدوشرط با اعدام، عملاً باعث خواهد شد تا در ایالتی مثل ویرجینیا شانس انتخاب شدن را از دست بدهد.
ممکن است منتقدین جناح چپ و راست آقای کین را یک فرد متظاهر یا متلوّنالمزاج بدانند. اما شاید بتوان گفت که رأیدهندگان بیشتر از سیاستمداران دچار تعارض هستند. خیلیها میخواهند سیاستمدارانشان هم آرمانگرا باشند و هم در آن واحد اشدّ مجازات را اجرا کنند. با این که حمایت از اعدام (و بسامد مجرا شدن اعدام) در آمریکا رو به کاهش است، اما همچنان اکثریت مردم حامی این اقدام هستند. خوب یا بد، سیاستمداران احساس میکنند که آنها نیز باید بر همین مبنا واکنش نشان دهند.