فحش دادن و تهمت زدن و خط و نشان کشیدن بس است دیگر!

آیت‌الله العظمی مظاهری با تجلیل از سوابق علمی، عملی، مبارزاتی و مدیریّتی آیت‌الله هاشمی رفسنجانی ایشان را شخصیّتی عالم و سیاست‌مداری برخوردار از مراتب دیانت و تقوا و عقلانیّت و اعتدال دانسته و تأکید کردند: جناب آقای هاشمی رفسنجانی بحمدالله امروز پشتوانه‌ای متین و آگاه و خیرخواه هستند و بهره‌گیری از تجربیّات و خیرخواهی‌های ایشان برای کشور لازم و مفید خواهد بود.

حجه‌الاسلام والمسلمین رستگاری به نمایندگی از سوی رییس جمهور منتخب با مرجع عالیقدر آیت‌الله العظمی مظاهری دیدار و گفتگو کرد.
در این دیدار آیت‌الله العظمی مظاهری طیّ سخنانی با تبریک انتخاب حجه‌الاسلام والمسلمین آقای دکتر روحانی به عنوان رییس جمهوری اسلامی ایران، انتخاب ایشان را مایۀ خشنودی و مسرّت توصیف کرده و با تشکّر و تحسین مواضع و اظهارات آقای دکتر روحانی پس از انتخاب از سوی ملّت ایران، نکات مهمّی را بیان نمود.
اولین نکته‌ای که آیت‌الله العظمی مظاهری بر اهمیّت آن تأکید داشت، مسئلۀ اهتمام برای رفع تفرقه و تبدیل اختلافات به رفاقت و هم‌دلی در راستای حلّ مشکلات و ترمیم خسارات‌های وارده به نظام مقدّس جمهوری اسلامی بود. ایشان در این رابطه خاطرنشان کردند: امروز همۀ گروه‌های وفادار به اسلام و انقلاب اسلامی اعمّ از اصلاح‌طلبان و اصول‌گرایان و سایر اقشار باید به شکل دستی واحد برای برطرف ساختن معضلات مختلف در آیند تا با لطف خداوند شیرینی انتخابات و شیرینی نظام جمهوری اسلامی، هرچه بیشتر به کام ملّت و مردم عزیز ریخته شود و اگر اختلافات و اختلاف‌افکنی‌ها ادامه یابد، این امر، محقَّق نخواهد شد زیرا اختلاف و تفرقه، اولین و مهم‌ترین مانع هر کار بزرگ است.
آیت‌الله العظمی مظاهری با انتقاد شدید از کسانی که با تحلیل‌ها و سخنان خلاف شرع و خلاف عقل، به دنبال استمرار اختلافات، و ایجاد تفرقه‌ها و دشمنی‌ها هستند، افزود: برخی از اشخاص تندرو در رسانه‌ها و جراید، با مطالب تفرقه‌انگیز خود و تبدیل روزنامه به فحش‌نامه مرتّباً به اختلافات دامن می‌زنند و تحلیل‌های غلط و بی‌ربط می‌دهند، ولی من به آن‌ها می‌گویم شما را به خدا فحش دادن و تهمت زدن و خط و نشان کشیدن بس است دیگر! بیایید همه و همه دست به دست هم بدهیم و با کمک به رییس جمهور منتخب و حمایت از او، اجازه دهیم تا با روش اعتدال، برای این همه مشکلات اساسی کشور و مردم، فکری کنند و اقدامی انجام شود.
وی در همین زمینه، به شعار اصلی حجه‌الاسلام والمسلمین دکتر روحانی یعنی «اعتدال» اشاره کرده و تصریح کرد: شعار اعتدال که امروز ملّت ایران، رییس جمهور منتخب را با این واژۀ شیوا شناخته و می‌شناسد، کلمۀ مقدّسی است که اساساً در ذات و عمق معنای جمهوری اسلامی هم، مستتر است و امیدواریم رییس جمهور منتخب، هرچه بیشتر این شعار را در مقام عمل، تثبیت نمایند.
آیت‌الله العظمی مظاهری، عملی شدن شعار اعتدال را وابسته به دو عنصر سعۀ صدر و مشورت در امور دانسته و تأکید کرد: حفظ و تعمیق هرچه بیشتر اعتدال اگرچه کاری مشکل و همراه با موانع فراوان است، امّا حقیقتاً کاری لازم و ضروری در عرصۀ مدیریّت کشور است که با توکّل به ذات اقدس الهی و توسّل به حضرات معصومین«سلام‌الله‌علیهم» خصوصاً حضرت ولی‌عصر«ارواحنافداه» امکان‌پذیر خواهد شد. ایشان از سعۀ صدر و صبر و استقامت در مقابل مخالفان خصوصاً تفرقه‌افکنان و افرادی که همیشه تمایل به وجود بحران و اختلاف و نقار بین مسئولان دارند، به عنوان اولین عنصر اعتدال یاد کرده و دومین عنصر اعتدال را مشورت با افراد صالح و آگاه و پخته و خیرخواه دانسته و با یادآوری تأکید و دستور قرآن کریم به رسول خدا«صلی‌الله‌علیه وآله وسلّم» برای مشورت در امور، خاطر نشان کردند: افراد خیرخواه و دارای فکر، چه در میان اصول گرایان و چه در میان اصلاح‌طلبان و چه در میان سایر گروه‌هایی که به اسلام و انقلاب علاقه‌مند و وفادار هستند و دلشان برای نظام جمهوری اسلامی می‌تپد و می‌خواهند که این نظام بدون بحران و مشکل، پیشرفت کند، وجود دارند و من عقیده دارم اگر آقای رییس جمهور منتخب به دور از هیاهو و سر و صدای رسانه‌ای، یک اطاق فکر و مشورت دائمی برای خود تشکیل دهند مطمئنّاً اشخاص صالح و شایسته‌ای که بتوان به خوبی از اندیشه‌های خیرخواهانه و راهبردها و برنامه‌های آنان برای حلّ مشکلات مردم و کشور استفاده کرد، کم نیستند و این کار مایۀ برکت و پیشرفت خواهد شد. ولی البتّه همۀ اشخاص و گروه‌ها هم باید توجّه داشته باشند که هرگونه سوء استفاده و سهم‌خواهی از رییس جمهور منتخب ممنوع است، زیرا آقای دکتر روحانی شخصیّتی اهل فکر است و با صدای بلند اعلام کرده‌اند که من اهل اعتدال بوده و رییس جمهور همۀ ملّت ایران هستم. بنابراین رییس جمهور با توجّه به شأن و جایگاه قانونی‌اش، باید حرف خودش را بزند اما این حرف باید متّکی به مشورت با شایستگان و افراد اندیشمند و خیرخواه و با تجربه باشد.
دومین نکته‌ای که آیت‌الله العظمی مظاهری در این دیدار بر اهمیّت شایان توجّه آن تأکید کرد، ضرورت ارتباط وثیق و عمیق رییس جمهور منتخب با مقام معظّم‌رهبری و مراجع عظام تقلید بود.
وی با یادآوری این مطلب که مردم از ارتباط صمیمانۀ ارکان نظام و هم‌دلی آنان، خشنود و امیدوار خواهند شد تصریح کرد: مردم که پشتوانۀ اصلی انقلاب و حکومت هستند، ولو اینکه از نظام و مسئولان به سبب وجود مشکلات مختلف اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی، گله‌مند باشند امّا رهبری و جایگاه ولایت‌فقیه را که محور نظام و حکومت است دوست دارند و آن را مورد توجّه خود قرار می‌دهند، چنان‌که همۀ گروه‌های سیاسی اعمّ از اصلاح‌طلب و اصول‌گرا و سایرین، تقویت هرچه بیشتر رهبری نظام جمهوری اسلامی را به عنوان یک امر مسلّم پذیرفته‌اند و حقیقتاً آن را قبول دارند و از این رو رابطۀ حسنه میان رییس جمهور و مقام معظّم‌رهبری را هرچه گسترده‌تر باشد، تأیید و تحسین می‌کنند و آن را مایۀ آرامش خود می‌دانند، چنانکه دشمنان و مخالفان نظام اسلامی هم از کوچکترین اختلاف میان رییس جمهور و رهبری سوء استفاده کرده و خشنود می‌شوند و افراد تندرو هم این‌گونه مسائل را بهانه‌ای برای خدشه‌دار کردن محبوبیّت و جایگاه رییس جمهور قرار خواهند داد.
آیت الله مظاهری از ارتباط رییس جمهور و سایر مسئولان عالیه نظام با مراجع تقلید به عنوان یک ضرورت شایسته و مقدّس نام برده و خاطرنشان کردند: از ابتدای انقلاب تاکنون، عمومِ مراجع تقلید همواره خیرخواه و حامی نظام و مسئولان بوده‌اند و هیچ هدفی جز اصلاح امور و تحکیم مبانی دینی و حلّ مشکلات مختلف مردم نداشته‌اند. بنابراین ارتباط و مشورت با آن‌ها و عمل به نظرات اصلاحی و خیرخواهانۀ آنان و توجّه به نگرانی‌ها و انتقادات آنان، مسلّماً به صلاح کشور و نظام جمهوری اسلامی است زیرا سخنان و فتاوای آنان، سخن اسلام عزیز است و از این‌رو عمل به نظرات و دیدگاه‌های آنان، عمل به اسلام و عمل به جمهوری اسلامی و اهداف والای انقلاب اسلامی است، همان‌گونه که بی‌اعتنایی و بی‌توجّهی به نظرات مراجع تقلید، برای جمهوری اسلامی خسارت‌بار بوده و خواهد بود. حضرت آیت‌الله العظمی مظاهری در این‌باره اضافه کردند: حتّی اگر کاری در کشور بر خلاف نظر مراجع تقلید به کرسی عمل بنشیند، امّا بدون شک، مردم و متدیّنین راضی به این‌گونه امور نیستند و هیچ‌گاه از آن خشنود نخواهند شد. درحالیکه مسلّماً گسترش ارتباط حسنۀ مسئولان با مراجع و مشورت‌پذیری از آنان در مسائل مهم، علاوه بر این‌که باعث جبران اشتباهات گذشته و کاهش احتمال خطا در آینده خواهد شد، به افزایش محبوبیّت مسئولان در بین مردم و مسرّت و امیدواری آنان خواهد انجامید.
سومین نکته‌ای که آیت‌الله العظمی مظاهری مطرح کرد، وجود مشکلات بزرگ کنونی و شیوۀ برخورد با این مشکلات بود.
وی از مشکل اقتصاد به عنوان یکی از اساسی‌ترین معضلات فعلی کشور و دولت نام برده و افزود: اکنون تنگناها و مشکلات اقتصادی به شدّت مردم را رنج می‌دهد و باید برای رفع آن، اقدام جدّی و اساسی انجام شود. آیت‌الله العظمی مظاهری با اظهار نگرانی و تأثّر شدید دربارۀ برخی از مشکلات اقتصادی نظیر مسائل معیشتی مردم خصوصاً طبقات متوسّط و محروم از مشکل دارو به عنوان یک مثال و مصداق کوچک نام برده و گفتند: اکنون برخی از بیماران سرطانی و یا سایر بیماری‌های مزمن، به خاطر عدم دسترسی به دارو و یا افزایش سرسام‌آور قیمت دارو تن به مرگ داده‌اند و خود را آمادۀ مرگ کرده‌اند چنان‌که بسیاری از خانواده‌ها برای تأمین مایحتاج ضروری و اولیّۀ زندگی آبرومندانه، دچار مشکلات و آسیب‌های فراوان هستند و این وضع موجب شرمندگی همۀ ما در مقابل این مردم خوب و متدیّن و از خود گذشته است و چنین وضعی علامت رشد و پیشرفت کشور نیست و در شأن نظام جمهوری اسلامی و ملّت ایران هم نیست.
آیت الله مظاهری از معضلات اقتصادی به معنای عامّ آن، به عنوان یکی از عوامل خدشه به نظام جمهوری اسلامی یادکرده و تأکید کرد: مشکلات اقتصادی به نظام و اعتماد مردم لطمۀ جدّی زده است و اگر همین‌طور ادامه واستمرار پیدا کند، اصل نظام اسلامی را هم دچار آسیب خواهد کرد. حضرت آیت‌الله العظمی مظاهری افزودند: البتّه باید با امید و وحدت و فکر و تدبیر به مقابله با مشکلات برویم و باید همگان خصوصاً مسئولان محترم و رییس جمهور منتخب بدانند که(نمی‌دانم، نمی‌توانم، نمی‌شود) در قاموس انسان راه ندارد و بنابراین باید با صبر و استقامت و مشورت و تلاش فراوان به سوی اقتصاد سالم حرکت کرد.
وی مشکل تحریم‌ها را به عنوان یکی دیگر از مشکلات اساسیِ فعلی دانسته و تأکید کرد: مسئلۀ روابط حسنه با دنیا و تعامل سازنده با کشورها باید حل شود. جمهوری اسلامی اگرچه به سبب اتّکاءِ به توحید و محوریّت دین و حضور و حمایت مردم، مصداق«یعلوا و لا یُعلی علیه» است و تحت سیطره و زورگویی مستکبران واقع نخواهد شد، ولی اساساً هیچ‌گاه به دنبال جنگ‌افروزی و اختلاف و دعوا و قهر و قطع رابطه با دنیا نبوده و نخواهد بود. ایشان در همین زمینه افزودند: امروز مسئلۀ تحریم‌ها باعث ایجاد یک سلسله مشکلات مختلف دیگر هم شده است و بنابراین باید هرچه زودتر حلّ و فصل شود ولی باید بدانیم که بعضی‌ها که اهل اختلاف و تفرقه هستند نمی‌خواهند و نمی‌گذارند که این مسئله به سامان برسد.
آیت‌الله العظمی مظاهری از فساد اداری به عنوان سومین مشکل اساسی در وضع کنونی نام برده و گفت: مسئلۀ فساد اداری و این‌که کارها و امور مردم در ادارات و سازمان‌ها تحت شرایط سخت و غیرقابل قبول و زیر سیطرۀ کاغذبازی‌ها و پارتی‌‌بازی‌ها و سایر مشکلات است، مسئله‌ای است که مردم برای اصلاح آن به طور جدّی از مسئولان و خصوصاً رییس جمهور به عنوان رییس قوۀ مجریۀ کشور، مطالبه و درخواست دارند. ایشان با تأکید بر این‌که رفع این مشکل نیازمند زمان و ترویج فرهنگ صحیح اداری است خاطرنشان کردند: مردم هم این جهات را قبول دارند ولی بالأخره باید برنامه و اقدام مسئولان در این زمینه را مشاهده نمایند.
آیت‌الله العظمی مظاهری از فساد اخلاقی به عنوان چهارمین مشکل و امّ‌المصائب کشور نام برده و افزود: معضل فساد فرهنگی و اخلاقی ریشۀ سایر معضلات است و باید گفت که مشکلات دیگر از آن سرچشمه می‌گیرد. ایشان اخلاق را ضامن بقاء و سلامت اجتماع دانسته و آسیب‌ها و فسادهای اخلاقی را مایۀ از بین رفتن سرمایه‌های اجتماعی و لطمۀ اساسی به جامعه و کشور برشمرده و با انتقاد شدید از بی‌توجّهی مسئولان کشور به دیدگاه‌های مراجع و علماء و خیرخواهان و سایر نخبگان در این‌باره، گفتند: ما و دیگران بارها راجع به معضلات فرهنگی و فساد اخلاقی با مسئولان کشور و رییس جمهور به طور مستقیم و غیرمستقیم، صحبت کرده‌ایم ولی با کمال تأسّف، به این تذکّرات، عملاً بی‌اعتنایی شده است.
وی اظهار امیدواری کرد که حجه‌الاسلام والمسلمین روحانی که خود در کسوت روحانیّت و از عناصر خوشنام حوزه و دانشگاه و مبلّغ دین و مبانی دینی بوده و هستند، با حضور در جایگاه ریاست جمهوری، برای رفع فساد اخلاقی و بازگشت به اخلاق، تلاش جدّی نموده و در عمل کاری کنند که اخلاق اجتماعی مانند قانون مواسات، روحیۀ گذشت و ایثار و هم‌دلی، عفاف عمومی و حجاب، پرهیز از گناه و مجالس آلوده، پرهیز از ریخت و پاش و تجمّل‌گرایی، پرهیز از دروغ و غیبت و فحش و تهمت، حفظ و صیانت از بیت‌المال و نظایر این صفات، رشد و ارتقاء پیدا کند.
آیت‌الله العظمی مظاهری در پایان سخنان خود با تأکید مجدّد بر ضرورت مشورت رییس جمهور منتخب با بزرگان و نخبگان جامعه و استفاده از تجربه‌های آنان، افزود: مشورت با شخصیّت‌های مبرّزی مثل آیه‌الله هاشمی رفسنجانی کاری شایسته و لازم است. آیت‌الله العظمی مظاهری با تجلیل از سوابق علمی، عملی، مبارزاتی و مدیریّتی آیت‌الله هاشمی رفسنجانی ایشان را شخصیّتی عالم و سیاست‌مداری برخوردار از مراتب دیانت و تقوا و عقلانیّت و اعتدال دانسته و تأکید کردند: جناب آقای هاشمی رفسنجانی بحمدالله امروز پشتوانه‌ای متین و آگاه و خیرخواه هستند و بهره‌گیری از تجربیّات و خیرخواهی‌های ایشان برای کشور لازم و مفید خواهد بود.
آیت‌الله العظمی مظاهری در خاتمه با دعا برای موفقیّت هرچه بیشتر رییس جمهور منتخب اظهار کردند: امیدواریم با الطاف خداوند متعال و دعای حضرت ولی‌عصر«ارواحنافداه» و اهتمام و اخلاص و تلاش رییس جمهور منتخب و همکارانشان، آرامش و خشنودی مردم، هرچه بیشتر گسترش یافته و جناب آقای روحانی نه تنها رییس جمهور محبوب ملّی بلکه به یک رییس جمهور محبوب در سطح بین‌المللی تبدیل شوند.

 

منبع:19دی
آیت‌الله العظمی مظاهری با تجلیل از سوابق علمی، عملی، مبارزاتی و مدیریّتی آیت‌الله هاشمی رفسنجانی ایشان را شخصیّتی عالم و سیاست‌مداری برخوردار از مراتب دیانت و تقوا و عقلانیّت و اعتدال دانسته و تأکید کردند: جناب آقای هاشمی رفسنجانی بحمدالله امروز پشتوانه‌ای متین و آگاه و خیرخواه هستند و بهره‌گیری از تجربیّات و خیرخواهی‌های ایشان برای کشور لازم و مفید خواهد بود. آیت الله العظمی مظاهری خطاب به افراطیون:

مطالب مرتبط
منتشرشده: ۱
  1. یوسف

    با سلام و ادب محضر حضرت ایت الله مظاهری. جسارتا محضرشان عرضه میدارم چه خوب بود قبل از انتخابات که ایت الله هاشمی بسیار تحت فشار بودند و هر کس برای نشان دادن خود چیزی بایشان میچسباند و از قضا مورد عنایت تریبونداران قرار میگرفت چنین مطالبی را میفرمودند بهر حال خداوند پشت و پناه همه علمای اعلام باشد انشالله

درج دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.