امکان دسترسی به تمام متن پایان نامهها
پایگاه تمام متن پایان نامههای تحصیلات تکمیلی با عنوان گنجینه علمی ایرانیان از سوی پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات رونمایی و آغاز به کار کرد.
به گزارش خبرنگار مهر، از سوی پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات پایگاه تمام متن پایان نامههای دورههای تحصیلات تکمیلی راه اندازی شد و با حضور برخی از اساتید و محققان دانشگاه تهران که پر استنادترین مقالات را ارائه کرده بودند رونمایی شد.
این پایگاه که با عنوان گنجینه علمی ایرانیان رونمایی شد حاوی موارد ذیل است:
مجموعه پایان نامهها و رسالههای دانشجویان ایرانی داخل و خارج از سال 1347 تاکنون
چکیده مقالات مجلات علمی از سال 1348
چکیده مقالات کنفرانسها از سال 1368 تاکنون
چکیده تازههای تحقیقاتی از سال 1372
چکیده نامههای موضوعی مانند بانک اطلاعات محققین و متخصصان
با راه اندازی این پایگاه امکان دسترسی برخط به پایگاه تمام متن پایان نامههای کارشناسی ارشد و رسالههای دوره دکتری فراهم شد و پژوهشگران و محققان از سراسر کشور میتوانند بر اساس ثبت و تایید اطلاعات و تفاهم نامههای میان دانشگاهها با پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات و مقررات کمیسیون نظام اطلاع رسانی به متن پایان نامهها دسترسی داشته باشند.
با رونمایی از این پایگاه محققان علاوه بر مشاهده برخط پایان نامهها میتوانند از نسخه موبایل دادههای این پایگاه استفاده کنند.
فروش پایان نامه های دانشجویی کاهش می یابد
رئیس پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات کاهش فروش پایان نامه را از مزایای راه اندازی پایگاه گنجینه علمی ایرانیان دانست و گفت: با ایجاد کمیسیون اطلاع رسانی علم و فناوری بر روند اطلاع رسانی در این حوزه نظارت میشود.
به گزارش خبرنگار مهر، دکتر سید امید فاطمی در مراسم رونمایی از پایگاه گنجینه علمی ایرانیان ثبت کلیه اطلاعات علم و فناوری تولید شده در ایران را از اهداف این پژوهشگاه نام برد و افزود: در این راستا اقدام به راه اندازی سامانه سمات (سامانه مدیریت اطلاعات تحقیقاتی) و سامانه هوشمند اشتراک منابع (سهام) شد.
رئیس پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات با اشاره به راه اندازی پایگاه گنجینه علمی ایرانیان- سامانه پایان نامه ها و رساله های کشور، اظهار داشت: ثبت و ضبط پایان نامهها و رسالههای دکتری به صورت فیزیکی و الکترونیکی به عنوان سرمایه ملی، اشاعه مناسب برای پژوهش و تولید علم و فناوری و دسترسی متمرکز به کل پایان نامهها، افزایش مشاهده پذیری کارهای تحقیقاتی، شناسنامه دار شدن پایان نامهها و رسالهها، رعایت حقوق معنوی و مادی مالکین قانونی اثر، جلوگیری از تکرار ناخواسته عناوین و موضوعات، ضابطه مند شدن نحوه و سطوح اشاعه، دریافت هزینه ها و درآمدهای حاصله و استاندارد شدن فضای تبادل اطلاعات در کشور از جمله مزایای راه اندازی این پایگاه است.
وی با اشاره به مراحل راه اندازی این پایگاه خاطر نشان کرد: به منظور استاندارد سازی فضای تبادل اطلاعات از سوی وزارت علوم نظام اطلاع رسانی علوم و فناوری و متعاقب آن کمیسیون نظام اطلاع رسانی علم و فناوری راه اندازی شد تا وضعیت اطلاع رسانی در این حوزه را ساماندهی کند.
فاطمی ایجاد نظام ثبتی را از دیگر اقدامات این پژوهشگاه در زمینه راه اندازی پایگاه گنجینه علمی ایرانیان ذکر کرد و یادآور شد: نظام ثبتی نظامی است که دادههای تولید شده را از بدو ایجاد و در حین تولید، ثبت، پردازش، روزآمدسازی قابل بازیابی به مطلوبترین شکل ممکن است و این نظام به محققان امکان در پایینترین نقطه تولید یعنی ثبت از بدو تولید اطلاعات را فراهم میکند.
رئیس پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات با تاکید بر اینکه با راه اندازی این پایگاه از فروش پایان نامه جلوگیری خواهد شد، اضافه کرد: دانلود تمام متن پایان نامه برای دانشگاههایی که با این پژوهشگاه تفاهم نامه امضا کردهاند میسر است.
پایگاه تمام متن پایان نامههای تحصیلات تکمیلی با عنوان گنجینه علمی ایرانیان از سوی پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات رونمایی و آغاز به کار کرد.آغاز به کار پایگاه گنجینه علمی ایرانیان