دیدگاه دین دربارۀ ساخت و تولید اعضای بدن
دانشمندان شروع به گردهم آوردن سلولهای بنیادینی کردهاند که میتوانند خود را به شکل ساختارهایی مشابه جنین درآورند. طولی نخواهد کشید که آنها قادر به تولید بافتها و اندامهای مختلف بدن انسان خواهند بود، شاید حتّی بتوانند اندامهای یک انسان بالغ را نیز بسازند. از مزیتهای تولید جنین مصنوعی میتوان به این مورد مهم اشاره کرد که جنین مصنوعیای که دارای قلب باشد و به یک مغز ابتدایی متّصل باشد میتواند به دانشمندان کمک کند تا ببینند رشتههای عصبی چطور ضربان قلب انسان را کنترل میکنند.
دکتر جان آک میگوید پیش از این که دانشمندان در این حوزه بیش از حد جلو بروند، باید قوانین مشخّصی برای آن وضع شود، مثلاً این که جنینهای مصنوعی هرگز نباید برای درد کشیدن تولید شوند. لازم است مقرّراتی اخلاقی وضع و اجرا شود که تضمین کند در بهکارگیری فرایندها و تکنولوژیهای جدید به سوگندنامۀ بقراطی (پرهیز از آسیب رساندن به موجودات) عمل شود.
یکی از دانشمندان جنین مصنوعی را مجموعهای از یاختههای عصبی توصیف کرده که به بافتهای دیگرِ موجود در ظرف آزمایشگاهی چسبیدهاند. ویمیگوید چنین ساختاری نمیتواند واجد هشیاری باشد و لذا بدون حضور هشیاری، دردی نیز در میان نخواهد بود.
جناب کشیش برایان گریم در این رابطه میگوید: "من به شخصه با پژوهشهای مرتبط با سلولهای بنیادین مخالف نیستم، البته به شرط این که سلولها از افراد بزرگسال یا از بند ناف گرفته شده باشند. چنین سلولهایی آنقدر بهوفور موجود هستند که نیازی نیست برای به دست آوردنشان جنینها را بکشیم. دوم این که چون لقاحی بین اسپرم و تخمک صورت نمیگیرد، به نظر نمیرسد جنینهای مصنوعی واجد روح باشند. آنها زنده هستند، اما روحی در میان نیست و فقط سلولها مشابه سلولهای بدن انسان مشغول به فعالیت هستند… به نظر من این جنینها درد را احساس نمیکنند و معنا ندارد که بخواهیم گیرندههای درد را از آنها حذف کنیم".