کتاب «دین، نظریه، نقد: رویکردها و روششناسیهای کلاسیک و معاصر»
به ویراستاری ریچارد کینگ
کتاب «دین، نظریه، نقد» ابزاری ضروری برای یادگیری نظریهها و روشهای موجود در حوزۀ مطالعۀ دین است. در این کتاب کارشناسان برجستۀ عرصۀ دینپژوهی به شرح نظریههای معاصر و کلاسیک و همچنین بافتارهای فرهنگیِ غیرغربی پرداختهاند. این مجموعۀ منتخب برخلاف دیگر مجموعهها، بر ارتباط پویای «دین» با رویکردهای مختلف روششناختی تأکید دارد و به این موضوع میپردازد که چگونه «دین»، «سکولاریته» و «فرهنگ» در افقفکری رشتههای گوناگون، به طرق مختلفی تجسّم میشوند. این مجلّد نخستین درسنامهای است که قصد دارد با استفاده از نظریههای معاصر فرهنگی و انتقادی، به بحث و گفتگو دربارۀ رویکردهای کلاسیک بپردازد.
در هر فصل ابتدا موضوع فصل تعریف شده، نظریهپردازان و مسائل اصلی معرّفی شدهاند و به ماهیت پلورالیستی پژوهشهای صورتگرفته در آن حوزه احترام گذاشته شده است. رویهمرفته، این مجموعه فرضیههای آشکار و تلویحیای را که نظریهپردازان دربارۀ دین مطرح ساختهاند مورد بررسی قرار داده است.
دربارۀ مؤلف
ریچارد کینگ استاد مطالعات بودیستی و آسیایی در دانشگاه کنت است. عناوین کتب تألیفی او از این قرار است: ادویته ودانتۀ باستانی و بودیسم (1995)، شرقشناسی و دین: نظریۀ پسااستعماری، هند و شرقِ عرفانپیشه (1999)، فلسفۀ هند: درآمدی بر تفکّر هندویی و بودیستی (1999)، معنویتفروشی: تملّک خاموش دین (2004- با همکاری جرمی کرت).
به ویراستاری ریچارد کینگ
انتشارات دانشگاه کلمبیا
تاریخ انتشار: ژوئیه 2017
تعداد صفحات: 688