درباره نمادهای به‌کار رفته در عملیات تروریستی نیوزیلند

فرد مظنون به انجام عملیات تروریستی در مراسم نماز جمعه مساجد نیوزیلند از اسلحه‌هایی استفاده کرده است که بر روی آن شعارهایی به طرفداری از برتری نژاد سفید نقش بسته و همچنین به آهنگی در ستایش یک جنایتکار جنگی صرب بوسنیایی گوش می‌داده است. این جزئیات حکایت از عقاید نفرت زای مربوط به کشتار بی سابقه‌ای دارد که در همان حال به صورت زنده نیز پخش می‌شده است. جاکیندا آردرن نخست وزیر نیوزیلند از این حادثه به عنوان یکی از تاریک‌ترین روزهای کشورش نام برده است. تلفات این عملیات تروریستی 49 کشته و بیش از 20 زخمی در میان جامعه مسلمانان نیوزیلند است.

به گزارش دین‌آنلاین، منابع پلیس به سی بی اس نیوز گفته‌اند که برنتون هریسون تارنت استرالیایی و 28 ساله مسئول کشتار صورت گرفته در پی حملات تروریستی به دو مسجد در کریست چرچ است. با وجود این مقامات رسمی هویت فرد دستگیر شده را هنوز تأیید نکرده‌اند و یا اینکه تارانت همان فردی است که در ویدیوی پخش مستقیم بر روی فیسبوک در حال پخش زنده تیراندازی خود است. همچنین مقامات تأیید نکرده‌اند که فرد دستگیر شده همان کسی است که بیانیه 74 صفحه آنلاین را نوشته و زمینه نفرت‌پراکنی علیه مهاجران غیر سفیدپوست را سبب شده است.

به‌نظر می‌رسد محتوای برخی از چیزهایی که به‌وسیله قاتل انتشار یافته است نمایانگر سخنرانی با مضمون نفرت‌پراکنی شدید است.

موسیقی
قطعات موسیقی‌ای که این تیرانداز به هنگام رفتن به سوی مسجد پخش می‌کند یک آهنگ شاد است و ادعا شده ریشه در یک جنگ خانمان سوز دینی و قومی اروپایی دارد. این آهنگ ملی صرب مربوط به جنگ سالهای 95 ـ 1992 در پی تجزیه یوگسلاوی سابق می‌باشد و در آن به ستایش جنگجویان صرب و رادوان کارادزیچ ـ رهبر سیاسی صربهای بوسنی می‌پردازد که بخاطر نسل کشی و جنایات جنگی عیه مسلمانان بوسنی در دادگاه لاهه محاکمه گردید و به زندان افتاد.

ویدیوئی در یوتیوب در ارتباط با این آهنگ در دست است که زندانیان نحیف و لاغر مسلمان در اردوگاه صربها در زمان جنگ [بالکان] را نشان می‌دهد. این آهنگ در حالی که می‌گوید «از اوستاش ها [کروات‌های فاشیست] و ترک‌ها دوری کنید» برای کرواتها و مسلمانان بوسنی از واژگان جنگی و تحقیرکننده استفاده می‌کند.

زمانی که شخص تیرانداز بعد از تیراندازی به ماشینش باز می‌گردد، آهنگ «آتش» اثر گروه راک انگلیسی «جهان دیوانه آرتور براون» از اسپیکرهای ماشین به گوش می‌رسد. به هنگامی که تیرانداز سوار ماشین می‌شود صدای خواننده را می‌شنویم که فریادزنان می‌خواند «من خدای جهنم هستم».

نمادها
حداقل در دو اسلحه بکار رفته در این تیراندازی اشاراتی درباره اِبا آکرلاند ـ دختر 11 ساله سوئدی ـ وجود دارد. ابا آکرلاند در آوریل سال 2017 در جریان حمله با کامیون در شهر استکهلم توسط رخمت آکیلوف یک شهروند 39 ساله ازبک به قتل رسید. گرامی داشت مرگ آکرلاند در بیانیه‌ای که ظاهراً توسط این فرد تیرانداز منتشر گشته بود بعنوان انگیزه‌ای جهت انجام این تیراندازی در راستای جنگ علیه دشمنان تمدن غرب دانسته شده است.

عدد چهارده را نیز در اسلحه‌های این تیرانداز می‌توان مشاهده نمود. بنظر می‌رسد این عدد اشاره به "14 کلمه" داشته باشد که به گفته مرکز حقوق فقر جنوبی یک شعار برتری نژاد سفید است که مرتبط با "نبرد من" آدولف هیتلر می‌باشد. تیرانداز مذکور همچنین از نماد خورشید سیاه استفاده نموده است. به گفته این مرکز که گروه‌های نفرت پراکن را مورد نظارت و بررسی قرار می‌دهد این نماد در میان هزاران گروه راست افراطی تبدیل به یک نماد همسان و رایج گشته است.

در تصاویر انتشار یافته از اکانت توئیتری حذف شده مرتبط با این مظنون که مطابق با سلاح‌های به‌کار رفته در پخش زنده است به وین 1683 اشاره شده است. این تاریخ مربوط به زمانی است که امپراطوری عثمانی به هنگام محاصره شهر وین در نبرد کاهلنبرگ شکست می‌خورد. "Acre 1189" که بر روی تفنگ‌ها نقش بسته است نیز اشاره به جنگهای صلیبی دارد. در این میان اسامی 4 جنگجوی اسطوره‌ای صرب که در مقابل حکومت 500 ساله عثمانی‌ها در بالکان جنگیده بودند به خط سیریلیک بر روی اسلحه‌های این فرد نوشته شده است.

نام چارلز مارتل دیگر نامی است که مشاهده می‌شود. به گفته مرکز حقوقی فقر جنوبی طرفداران برتری نژاد سفید برای این شخص بابت نجات اروپا بواسطه شکست ارتش مسلمانان مهاجم در نبرد تور در سال 734، قائل قائل هستند. "مالت 1565" نیز بر روی اسلحه‌ها مشاهده می‌شود که اشاره به محاصره بزرگ مالت دارد و در طی این محاصره ساکنان و شوالیه‌های مالت توانستند ترک‌ها را شکست دهند.

مطالب مرتبط
درج دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.