مراسم افطاری، دیپلماسی اجتماعی مسلمانان در کشورهای غربی شده است
مسلمانان در کشورهای غربی از مراسم افطاری برای تعامل با پیروان دیگر ادیان و حل و فصل مشکلات با دولت ها استفاده می کنند.
مسلمانان در کشورهای غربی از مراسم افطاری برای تعامل با پیروان دیگر ادیان و حل و فصل مشکلات با دولت ها استفاده می کنند. مسلمانان در فرانسه وزیر کشور را به میهمانی افطاری دعوت کردند. در آمریکا هم مراسم جشن گرفتن به مناسبت فرا رسیدن ماه رمضان در مراکز اسلامی یکی از فعالیت هایی است که هر ساله باعث اسلام آوردن افراد زیادی در این کشور می شود. این در حالی است که اسلام با سرعت چشمگیری در کشورهای اروپایی گسترش می یابد.
وزیر کشور فرانسه در مراسم افطاری: خشونت علیه مسلمانان را به هیچ وجه نمی پذیریم
مانوئل والس، وزیر کشور فرانسه با حضور در مراسم افطار مسجد جامع پاریس افزایش رفتارهای خشونت آمیز علیه مسلمانان در مدت اخیر را به شدت محکوم کرد. به گزارش شفقنا به نقل از پایگاه المصریون، وی تاکید کرد: «نمی توان به هیچ وجه خشونت علیه مسلمانان را پذیرفت.» در این مراسم، مفتی پاریس، امام مسجد جامع و « خلیل ابوبکر» ریس شورای اسلامی فرانسه حضور داشتند. والس حضور و شرکت در مراسم افطاری را دلیل روشن بر محبت و دوستی اعلام کرد که اعتراضی بزرگ در برابر خشونت علیه مسلمانان خواهد بود. وزیر فرانسوی در ادامه با بیان این که جمهوری فرانسه نمی تواند در برابر هجوم هایی که ادیان را مورد هدف قرار می دهد بخشش به کار گیرد، خواهان برخورد در برابر گروه های افراطی شد. در مراسم افطاری که از سوی مسجد جامع پاریس برگزار شد نمایندگانی از ادیان یهود و مسیحیت، سفیر ترکیه در پاریس « تحسین بورگو اوغلو»، کارمندان وزارت کشور و وزارت خارجه و نمایندگانی از شهرداری پاریس نیز حضور داشتند.
سفره های رمضانی در آمریکا؛ راهی برای اسلام آوردن غیرمسلمانان
طرح برپایی سفره های رمضانی « موائد الرحمن» ، یکی از فعالیت های ماه مبارک رمضان در ایالات متحده آمریکا است که حدود 8 میلیون مسلمان در آن زندگی می کنند. به گزارش شفقنا به نقل از پایگاه السبق، مراسم جشن گرفتن به مناسبت فرا رسیدن ماه رمضان در مراکز اسلامی یکی از فعالیت هایی است که هر ساله باعث اسلام آوردن افراد زیادی در آمریکا می شود. در 2 ایالت نیویورک و واشنگتن جلسات و سمینارهای دینی برای ایجاد پل های ارتباط با غیرمسلمانان بزگزار می گردد که مسلمانان در این نوع نشست ها فرصت پیدا می کنند تا دین خود را به تمام ادیان دیگر معرفی کنند و بخشش ، مهربانی و همبستگی میان مسلمانان را به سایر ادیان نشان دهند که این مسایل هر ساله باعث اسلام آوردن گروه های از غیرمسلمانان می شود.
طرح موائد الرحمن تاثیر زیادی بر فقرای غیر مسلمان در آمریکا دارد؛ زیرا در این طرح مرکز مهاجرت ایالت ورجینا اقدام به برپایی سفره بزرگی برای اطعام مسلمانان در طول ماه رمضان می کند و در پایان با توجه به وجود خانواده های مسلمان نیازمند، هر کدام روزه داران به نسبت وسع مالی خود به این خانوارهای فقیر مسلمان کمک می کند و این مساله می تواند اثر خوبی در میان غیرمسلمانان فقیر داشته باشد و برای یافتن چنین مهربانی هایی به اسلام آوردن تشویق شوند.
در مراکز اسلامی ایالت های بوستون، نیویورک و واشنگتن روزهای شنبه و یک شنبه مراسم افطاری برگزار می کنند و شرکت غیرمسلمانان در این نوع مراسم زمینه های گفت و گو و ارتباط با یکدیگر را به وجود می آورد. در طول ماه رمضان مساجد ایالت متحده آمریکا پر از نمازگزار شده و مراکز اسلامی هر ساله از ائمه دینی داخل و خارج آمریکا دعوت می کنند تا در مساجد حاضر شده و امامت نماز مستحب تراویح را بر عهده گیرند؛ همچنین برنامه های فرهنگی برای ایجاد ارتباط با غیرمسلمانان برگزار نمایند.
آنان شب های قدر را در مسجد مانده، نماز می خوانند و قرآن تلاوت می کنند و به خطبه های دینی گوش می دهند. لازم به ذکر است که روز عید فطر در ایالت متحده آمریکا برای مسلمانان یک روز تعطیل است که می توانند آن را با خویشاوندان خود بگذرانند.
مسلمانان در کشورهای غربی از مراسم افطاری برای تعامل با پیروان دیگر ادیان و حل و فصل مشکلات با دولت ها استفاده می کنند.