شعار صبر و شکیبایی مسلمانان در بلژیک

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان، مشکل طولانی بودن مدت روزه برای برخی از اقلیت‌های مسلمان به‌ویژه در اروپا بروز کرده است؛ به طوری که این مدت در برخی از این شهرها حتی تا بیست ساعت هم می‌رسد.

روزنامه "الشرق الاوسط" در گزارشی آورده است: در بروکسل پایتخت بلژیک و اتحادیه اروپا، وقت اذان صبح و امساک ساعت سه بامداد است این در حالی است که اذان مغرب تقریبا در ساعت ده شب گفته می‌شود.
"شیخ عبدالهادی عقل" امام مسجد مرکز اسلامی بروکسل درباره طولانی بودن مدت روزه و گرمای شدید می‌گوید: اگر مدت روزه در روز و یا گرمی هوا، روزه را بر کسی سخت کرد جایز است که چنین فردی افطار کرده و قضای آن را بعدا به جا آورد. اما با این حال مسلمانان اروپا شعار صبر و شکیبایی را سر داده و روزه خود را با وجود طولانی بودن روز افطار نمی‌کنند.
"عبدالملک الفاسی" یکی از مسلمانان مقیم بروکسل نیز در این‌باره می‌گوید: صبر و شکیبایی سلاحی است که باید مسلمان برای مقابله با طولانی بودن روزه در بلژیک به آن مسلح باشد.   
مناطقی از بروکسل که اکثریت ساکنان آن را اقلیت‌های مسلمان تشکیل می‌دهند، در طول ماه مبارک رمضان صحنه استقرار کثیر و غیرعادی نیروهای امنیتی برای حفظ نظم و امنیت خیابان‌ها به‌ویژه در ساعات عصر و مغرب و زمانی است که انبوه اقلیت‌های مسلمان برای تأمین مایحتاج خود  به فروشگاه‌ها و بازارهای تجاری می‌روند.
"حسن البوهارتی" یکی از مسلمانان این مناطق و رئیس جمعیت اسلامی مغرب در بروکسل می‌گوید: اقدامات امنیتی در مناطقی که مسلمانان در آن سکونت دارند، به خاطر ازدحام ناشی از ماه مبارک رمضان و رفت و آمدهای آن‌ها برای شرکت در سفره‌های رمضانی، از دو سال پیش  آغاز شده است .
"احمد الکروتی" رئیس یکی از انجمن‌های اسلامی بروکسل نیز در این‌باره می‌گوید: استقرار نیروهای امنیتی در مناطق پر ازدحام بروکسل، امر مناسب و به جایی است اما حزب راست‌گرا و افراطی بلژیک با این موضوع مخالفت می‌کند و آن را نمی‌پذیرد.
از طرف دیگر تمامی مایحتاج اقلیت‌های مسلمان بروکسل در ماه مبارک رمضان فراهم شده است و رستوران‌ها و قهوه‌خانه‌های عربی و مسلمانان موعد کار خود را همزمان با این ماه مبارک تغییر داده‌اند، علی‌الخصوص این‌که بیشتر این رستوران‌ها اقدام به ارائه وعده‌های افطار مجانی به روزه‌داران مسلمان می‌کنند. قهوه‌خانه‌ها و رستوران‌های عربی در ماه مبارک رمضان با استقبال وسیع اقلیت‌های مسلمان روبرو می‌شود.
مراکشی‌ها و ترک‌ها بیشتر اقلیت مسلمان بلژیک را تشکیل می‌دهند و مسلمانانی از کشورهای مصر، تونس، الجزایر، سوریه، لبنان، سودان و دیگر کشورهای عربی نیز در بین آنها دیده می‌شود. فروشگاه‌های عربی، اقدام به عرضه کالاهای مناسب رمضان به‌ویژه در شهرهایی مانند بروکسل، آنتویرب، ژنت، شارلوا و شهرهایی که بیشتر ساکنین آن را اقلیت‌های مسلمان تشکیل می‌دهند، می‌کنند.
در بازارهای بروکسل در ماه مبارک رمضان، انواع معروف خرما از کشورهای مغرب، الجزایر و تونس و انواع شیرینی‌های عربی مخصوص ماه رمضان از کشورهای مختلف را می‌توان دید.
در این بازارها تمامی  ملزومات خانه از خوراکی‌ها و نوشیدنی‌ها، خوشبوکننده‌ها، سی‌دی های قرآن کریم و کتاب‌های دینی را نیز می‌توان دید.
از آغاز ماه مبارک رمضان، رستوران‌ها و قهوه‌خانه‌های مسلمانان، افطارهای مجانی برای روزه‌داران آماده می‌کنند و روزه‌داران در بیشتر مناطق بروکسل در رستوران‌ها، قهوه‌خانه‌ها، مساجد و مراکز اسلامی از افطارهای مجانی برخوردار می‌شوند.
"شیخ عبدالهادی عقل" امام مسجد مرکز اسلامی بروکسل در این‌باره می‌گوید: این مرکز در ماه مبارک رمضان، مرکزی موسوم به رستوران روزه‌دار ترتیب می‌دهد و روزانه به بیش از سیصد نفر افطار مجانی می‌دهد، علاوه بر این به روزه‌دارن کمک مالی هم اعطا می‌کند.
پیدا کردن رستوران‌ها و قهوه‌خانه‌های مسلمانان در ماه مبارک رمضان علاوه بر بروکسل، در دیگر شهرهای بلژیک، کار چندان سختی نیست و در بروکسل به راحتی می‌توان به چنین مراکزی دسترسی پیدا کرد که از جمله آنها می‌توان به خیابان «استالینگراد» و «خیابان «لیمونیه» اشاره کرد.
با گشتن در این دو خیابان، می‌توان فروشگاه‌های مسلمانان را پیدا کرد که با نام هایی نظیر «تطوان»، «اندلس»، «مراکش » و یا اسامی مسلمانان مشخص است.
«هشام اشرایح ابوصابر» یکی از مسلمانان و صاحب قهوه‌خانه «تطوان» در بروکسل می‌گوید: بیشتر قهوه‌خانه‌های مسلمانان در ماه مبارک رمضان در همه شهرهای بلژیک به‌ویژه بروکسل اندکی پیش از اذان مغرب باز می‌شوند و با خرما، شیر، قهوه، نان، تخم مرغ، حریره، و شیرینی‌های دیگر از روزه‌داران استقبال می‌کنند.
پس از ماه مبارک رمضان تمامی فروشگاه‌ها، قهوه‌خانه‌ها، رستوران‌های مسلمانان و مراکز اسلامی به حالت عادی برمی‌گردند و ساعات کاری خود را به همان شیوه اول تغییر می‌دهند.
ترجمه: شفقنا
 
همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان، مشکل طولانی بودن مدت روزه برای برخی از اقلیت‌های مسلمان به‌ویژه در اروپا بروز کرده است؛ به طوری که این مدت در برخی از این شهرها حتی تا بیست ساعت هم می‌رسد.

مطالب مرتبط
درج دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.